Zal Bitcoin crashen?

Blockchain data suggereert dat de prijs van Bitcoin niet onder de €18.000 kan zakken. Dit komt omdat wanneer de prijs daalt tot ongeveer €22.000, investeerders beginnen te stromen in het Netwerk. Daarom laat het de prijs niet onder dat niveau zakken.

Blockchain gegevens suggereren

Bitcoin is een digitale munt waarvan de prijs wordt bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoin, stijgt de prijs, en vice versa. Daarom is er weinig tot geen kans dat Bitcoin zal crashen. Statistieken tonen aan dat wanneer de prijs van Bitcoin onder de € 18.000 zakt, mensen erin beginnen te investeren. Door deze toename van de vraag, stijgt de prijs. In dit artikel gaan we enkele van de belangrijkste redenen bespreken waarom mensen bullish zijn op Bitcoin en waarom Bitcoin niet zal crashen.

Reden om positief te zijn op Bitcoin

  1. Beperkte hoeveelheid

Bitcoin is een digitale munt die in 2009 is gecreëerd. Hij kan alleen worden gecreëerd door mining en heeft een beperkte hoeveelheid van 21 miljoen. Bovendien kan de prijs niet kunstmatig worden bepaald. Deze kenmerken maken de Bitcoin tot een waardevol activum. Met de stijgende goudkoersen en de dalende koopkracht van de dollar willen beleggers een oplossing die gedecentraliseerd is en die geen enkele autoriteit naar eigen goeddunken kan reguleren. Dat is waar Bitcoin in het spel komt. Het wordt vertrouwd omdat het een beperkte hoeveelheid heeft zonder enige centrale autoriteit.

  1. Gemakkelijk over te dragen

In tegenstelling tot transacties in fiatvaluta, zijn er voor Bitcoin geen derde partijen zoals banken nodig. U kunt uw transacties uitvoeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de tijd die nodig is voor bankverwerking, of de kosten die daaraan verbonden zijn. U kunt zelfs transacties doen op feestdagen. Bovendien hoeft u geen valutaomrekeningskosten te betalen omdat Bitcoin universeel is, in tegenstelling tot fiatvaluta. Daarom hoeven Bitcoingebruikers zich geen zorgen te maken over hun transacties.

  1. Liquiditeit

De liquiditeit van een activum verwijst naar het gemak waarmee u het kunt omzetten in contanten. In het algemeen geldt dat als een activum een hoog handelsvolume en een hoge waarde heeft, het gemakkelijker te liquideren is. Daarom is de liquiditeitsratio van Bitcoin erg hoog in vergelijking met andere cryptocurrencies. Bitcoin-gebruikers kunnen hun Bitcoin gemakkelijk omzetten in fiatvaluta. Bovendien, met de installatie van ongeveer 14.000 Bitcoin ATM's over de hele wereld, is dit proces nu gemakkelijker dan ooit.

  1. Grootste Gedecentraliseerde Netwerk

De veiligheid van een cryptocurrency is de grootste factor bij het bepalen van de acceptatie ervan. Op dit moment heeft Bitcoin het grootste gedecentraliseerde netwerk van alle cryptocurrencies. Dit kenmerk maakt het minder vatbaar voor hackers dan andere cryptocurrencies. Bovendien maakt dit het onmogelijk voor gecentraliseerde mininggroepen om het systeem over te nemen. Ten slotte behoedt dit grootste gedecentraliseerde netwerk Bitcoin ook voor corruptie. Al deze eigenschappen zijn een belangrijke reden waarom Bitcoin over de hele wereld wordt vertrouwd.

  1. Moeilijk te vervalsen

Als een goed gemakkelijk kan worden nagemaakt, daalt de waarde ervan. Het is namelijk moeilijk om onderscheid te maken tussen origineel en namaak, en met de toevoeging van namaak neemt de waarde van het origineel af. Bitcoin is een transparante digitale munt. Dit betekent dat alle transacties worden geregistreerd in een openbaar register, de blockchain. Deze eigenschap voorkomt dubbel gebruik van Bitcoin en maakt het moeilijk om te vervalsen.

  1. Bitcoin wordt steeds meer gebruikt

Bitcoin wordt over de hele wereld steeds meer gebruikt. En een groot deel van het succes van een asset wordt bepaald door de adoptie ervan. Statistieken laten zien dat het aantal Bitcoin-portemonnees is gestegen van 47 miljoen naar ongeveer 71 miljoen in het jaar 2020.

  1. Wall Street gaat crypto

Wall Street is het centrum van investeerders en grote bedrijven in New York City. De twee grootste beurzen ter wereld, de New York Stock Exchange en de NASDAQ, zijn daar gevestigd. De steeds snellere prestaties van Bitcoin in de afgelopen paar jaar hebben veel aandacht getrokken van investeerders op Wall Street. Veel bedrijven, zoals Tesla en MicroStrategy, hebben geïnvesteerd in Bitcoin. Deze acceptatie heeft het vertrouwen van mensen in Bitcoin vergroot.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling