Zal Bitcoin blijven stijgen?

De prijs van Bitcoin gaat omhoog omdat steeds meer particulieren en bedrijven in Bitcoin investeren. De waarde van Bitcoin wordt bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. De laatste jaren neemt het aantal individuele en institutionele beleggers toe, wat leidt tot een prijsstijging.

Zal Bitcoin blijven stijgen

Voornaamste redenen die de prijs van Bitcoin doen stijgen

  • Individuele beleggers
  • Institutionele beleggers
  • De lage kosten om Bitcoin te kopen
  • Beperkte hoeveelheid van Bitcoin beschikbaar
  • Bitcoin marktkapitalisatie vergeleken met goud
  • Groeipotentieel van Bitcoin

Individuele beleggers

Individuele beleggers zijn mensen die persoonlijk Bitcoin bezitten en erin beleggen. Het aantal individuele bitcoinbeleggers neemt met de dag toe. Sommige mensen gebruiken het als een kortetermijninvestering, terwijl anderen de voorkeur geven aan een langetermijninvestering. Hoe dan ook, het verhoogt de vraag naar bitcoin, vandaar de prijs.

Veel bedrijven zoals Microsoft, Amazon en Starbucks zijn begonnen met het accepteren van bitcoin als betaling. Deze acceptatie heeft ook de populariteit onder beleggers vergroot, omdat mensen nu een manier vinden om hun bitcoins uit te geven. Daarnaast heeft deze acceptatie ook de bekendheid onder individuele beleggers vergroot.

Institutionele beleggers

Institutionele beleggers zijn bedrijven die beleggen namens andere mensen. Zij spelen een grote rol in de stijging van de Bitcoin-prijzen. Deze institutionele beleggers zien cryptocurrency als een instrument om de inflatie te beheersen en begrijpen het belang van een gedecentraliseerde valuta.

Deze bedrijven staan meestal bekend als trusts of fondsen. Enkele van de bekendste institutionele beleggers zijn Michael Novogratz van Galaxy Digital Holdings, Dan Morehead van Pantera Capital, Barry Silbert van Digital Currency Group.

De lage kosten om Bitcoin te kopen

Een van de redenen voor de stijging van de Bitcoin-prijs is dat de aankoopkosten zeer minimaal zijn. De aankoop- en verkoopkosten kunnen zo laag zijn als 0% met 1% servicekosten die betaald worden door de verkoper.

Om Bitcoin te kunnen kopen, verkopen en uitwisselen, heeft u een portemonnee nodig. Er zijn meerdere opties zoals Unstoppable, Trezor, Coinbase, Bither, Edge, Electrum, en nog veel meer. Van al deze opties, biedt Coinbase de goedkoopste oplossing om bitcoin te kopen. Op dit moment is hun vergoeding de laagste van alle andere portemonnees.

Beperkte hoeveelheid Bitcoin beschikbaar

In tegenstelling tot fiatvaluta die on-demand kan worden gedrukt, is er een limiet aan het aantal bitcoins dat aan de markt kan worden toegevoegd. Maar net als alle andere munteenheden wordt de prijs bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Door de beperkte beschikbaarheid neemt de vraag toe en kopen mensen ze voordat ze op zijn.

Deze toename van de vraag verhoogt de prijs van Bitcoin. Dit is de belangrijkste reden waarom de prijs de afgelopen jaren voortdurend is gestegen. Deze trend zal naar verwachting doorzetten naarmate de Bitcoin-reservoirs verder uitgeput raken.

Bitcoin marktkapitalisatie vergeleken met goud

Marktkapitalisatie, ook wel bekend als market cap, verwijst naar de marktwaarde van een bedrijf of product. Normaal gesproken wordt goud gebruikt als een schuilplaats tijdens economische onzekerheid. Maar met de stijging van de prijs van Bitcoin zijn veel beleggers in Bitcoin gaan beleggen.

Dit brengt ons bij de vergelijking tussen de marktkapitalisatie van goud en die van Bitcoin. Momenteel is de marktkapitalisatie van Bitcoin slechts 2% van die van goud. Hoewel Bitcoin goed presteert, heeft het nog een lange weg te gaan om het niveau van goud te bereiken.

Groeipotentieel van Bitcoin

In de afgelopen jaren heeft Bitcoin een groot groeipotentieel laten zien. Veel experts geloven dat ondanks het falen van veel cryptocurrencies, Bitcoin de leiding zal nemen als een gedecentraliseerde munt die over de hele wereld wordt geaccepteerd.

Het potentieel van Bitcoin neemt voortdurend toe. Volgens onze schattingen zal het tegen het einde van 2030 ongeveer één miljoen dollar bedragen. Hoewel dit potentieel afhankelijk is van vele economische en sociaal-politieke factoren, is dit doel haalbaar als de omstandigheden gelijk blijven.

Prijsvoorspelling voor 2021, 2022 en 2023

Volgens onze prijsvoorspelling zal de waarde van 1 Bitcoin in 2021 eindigen met de prijs van € 75.490. Als de prognose in een positieve trend blijft gaan, dan is onze prijsverwachting dat Bitcoin de waarde van € 119.503 Euro in 2022 zal behalen. Voor 2023 voorspellen we dat de BTC prijs van € 350.250 voor 1 Bitcoin.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling