Wie heeft Bitcoin bedacht?

De Bitcoin is uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Er zijn verschillende theorieën over Nakamoto. Er zijn geen foto's en niemand heeft de persoon ooit ontmoet, hij ging onder een pseudoniem. Op 31 oktober 2008 publiceerde Nakamoto een white paper waarin hij een digitale cryptocurrency beschreef, getiteld "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System".

Wie heeft bitcoin bedacht

Wie is Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van de persoon die Bitcoin heeft gecreëerd. Drie mensen van wie gedacht wordt dat zij Satoshi Nakamoto zijn, zijn Nick Szabo, Dorian Nakamoto, en Craig Wright. Nick Szabo wordt genoemd omdat hij Bit Gold heeft uitgevonden, een voorloper van Bitcoin. Dorian Nakamoto wordt genoemd vanwege de gelijkenis in zijn achternaam en zijn opleiding als ingenieur. Craig Wright wordt beschouwd als de persoon achter Satoshi Nakamoto vanwege het samenvallen van zijn blog en die van Nakamoto.

Satoshi Nakamoto white paper

Een in oktober 2008 gepubliceerde white paper met de titel "Bitcoin: A Peer to Peer Electronic Cash System" is bekend onder de naam Satoshi Nakamoto. Het werd gepubliceerd door een persoon of een groep personen die kozen voor het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Het is gepubliceerd op de cryptografie-mailinglijst op metzdowd.com. Dit document beschrijft de technische specificaties van Bitcoin. Het bespreekt ook de beweegredenen achter de ontwikkeling van Bitcoin. De white paper is toegankelijk via de officiële website van Bitcoin.

Waarom is de maker van Bitcoin anoniem?

De maker van Bitcoin wilde anoniem blijven omdat hij misschien dacht dat anonimiteit deze munt zijn ware identiteit en waarde zal geven. Deze decentralisatie maakte het mogelijk om open te staan voor interpretatie, oordelen, uitvindingen en nieuwe concepten. Bovendien kon de maker door deze anonimiteit ook de aandacht van de autoriteiten vermijden. Twee digitale munteenheden vóór Bitcoin, Liberty Dollar en e-Gold, werden volledig stilgelegd en de makers werden gearresteerd. Door anoniem te blijven, kon de maker van Bitcoin dit lot dus vermijden.

Waarom heeft Satoshi Nakamoto Bitcoin gemaakt?

Satoshi Nakamoto legt uit dat hij Bitcoin heeft gemaakt om de inmenging van derden in monetaire transacties te verminderen. Hij wilde een gedecentraliseerde digitale munt creëren die gebruikt kan worden door mensen over de hele wereld. Bitcoin werd gemaakt om de kosten van kantoren, veiligheidsmaatregelen en het controleren van criminele activiteiten te verminderen. Bitcoin stelt gebruikers ook in staat de baas te zijn over hun geld. Dit komt omdat ze hun transacties via hun portemonnee kunnen doen, zonder dat ze hoeven te vertrouwen op een tussenpersoon zoals banken.

Hoeveel is Satoshi Nakamoto waard?

Satoshi Nakamoto is een miljardair met een nettowaarde van ongeveer 8,8 miljard euro op dit moment. Toen Bitcoin op zijn hoogtepunt was, in 2017, werden Satoshi Nakamoto's Bitcoin-reserves geschat op ongeveer 20 miljard euro, waarmee hij de 56e rijkste persoon op aarde was. Experts zeggen dat als Bitcoin aan populariteit blijft winnen en één bitcoin gelijk zou kunnen worden aan één lac dollar, Satoshi Nakamoto de rijkste persoon op deze planeet zou zijn.

Australische ondernemer Craig Wright zegt dat hij bitcoin heeft uitgevonden

Het is algemeen bekend dat de bedenker van Bitcoin anoniem is. Dit is echter niet helemaal waar. Een Australische ondernemer en wetenschapper, Craig Wright, beweerde namelijk de uitvinder van Bitcoin te zijn. Hij deed deze bewering in een interview met BBC. Craig Wright zei dat, hoewel hij veel collega's had, hij de belangrijkste persoon achter deze uitvinding was. Hij onderbouwde zijn bewering ook met technische bewijzen. Deze beweringen hebben veel mensen overtuigd, terwijl anderen achterdochtig blijven. Het tijdschrift Wired sprak zich ook uit voor Craig Wright als de bedenker van Bitcoin.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling