Wat zal Bitcoin waard zijn in 2025?

Volgens onze analyse zou bitcoin in 2025 €350.250 tot €400.000 waard zijn. Hoewel deze statistieken onhaalbaar lijken, is dit niet zo verwondelijk als bitcoin blijft presteren zoals de huidige trends. Een groot deel van zijn succes wordt toegeschreven aan de toenemende interesse van mensen in technologie.

Wat zal Bitcoin waard zijn in 2025

Redenen waarom bitcoin de prijs van €350.250 tot €400.000 zal bereiken in 2025:

  • Wereldwijde adoptie
  • Institutionele adoptie
  • Adoptie als betaalmiddel
  • Generatie Z
  • Bitcoin halving
  • De inflatiehedge

Wereldwijde adoptie

Bitcoin is een digitale munt met een beperkte voorraad die niet on-demand kan worden gecreëerd. Daarom wordt de prijs bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de prijs van bitcoin stijgt. Na verloop van tijd investeren mensen van over de hele wereld in bitcoins. Sommigen doen het voor hun dagelijkse winst, terwijl anderen proberen hun toekomst veilig te stellen. Hoe dan ook, het verhoogt de vraag naar bitcoin en dus ook de prijs. 

Institutionele adoptie

Institutionele adoptie van een asset speelt een belangrijke rol in het succes ervan. Dit zijn de entiteiten die namens andere mensen investeren. Daarom zijn deze investeringen op een zeer grote schaal. Dit betekent dat de vraag meer toeneemt dan het aanbod. Daarom stijgt de prijs.Enkele van de organisaties die onlangs zijn begonnen met het investeren in bitcoin zijn MicroStrategy, MassMutual en Square. De reden waarom deze organisaties zijn overgestapt op bitcoin is de economische instabiliteit en de afnemende koopkracht van fiatvaluta. 

Adoptie als betaalmiddel

Er was een tijd dat veel mensen terughoudend waren om in bitcoin te investeren omdat ze niet wisten waar ze het konden uitgeven. Maar dat is nu niet meer het geval. Nu accepteren meerdere bedrijven bitcoin in ruil voor hun diensten. Sommige van hen zijn Microsoft, Starbucks, Amazon, en sommige handelaren op Etsy. Deze acceptatie is een grote bron van de bitcoin prijsstijging. 

Generatie Z

Mensen van begin 20 worden Generatie Z genoemd. Zij vormen het grootste deel van de wereldbevolking en zijn de toekomst. In de revolutionaire wereld van de 21e eeuw is Generatie Z de tech-liefhebber. Zij doen alles graag zittend achter hun computer. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat ze in bitcoin gaan investeren wanneer ze de macht hebben om dat te doen. Als dat gebeurt, kan de prijs van bitcoin de pan uit rijzen. 

Bitcoin halving

Zoals de meeste cryptocurrencies, heeft Bitcoin een beperkte voorraad, namelijk 21 miljoen. En om de beschikbaarheid te controleren, vindt halvering plaats in een vast tempo. Dit fenomeen vermindert de beloning van elk blok. De meest recente bitcoin halvering vond plaats in 2020. Als gevolg daarvan geeft elk blok bitcoin 6,25 bitcoin. Deze vermindering in de creatie van bitcoin vermindert het aanbod ervan. Zoals u wellicht weet, wordt de prijs van bitcoin bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Nu, wanneer de vraag exponentieel toeneemt, neemt het aanbod af door de halvering. Daarom stijgt de prijs van bitcoin. 

De inflatiehedge

Bitcoin of andere cryptocurrencies worden beschouwd als een hedge tegen inflatie. Dit komt omdat er een beperkt aanbod van deze valuta is en ze niet on-demand kunnen worden gecreëerd. Daarentegen kan fiatvaluta wel worden gecreëerd als de vraag toeneemt. Toen de pandemie in 2020 heerste, was dat wat er gebeurde, en het resulteerde in inflatie en een vermindering van de koopkracht van mensen. In deze omstandigheden beschouwen mensen bitcoin als een veilige haven. Ze gebruiken het als een opslagplaats van geld. Vandaar dat de prijs stijgt.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling