Wat kost een Bitcoin?

1 Bitcoin kost in euro = € 26957.52

Hierboven de waarde van 1 Bitcoin. Hoeveel een Bitcoin kost wordt bepaald door de koers. De prijs van Bitcoin is wat iemand er wilt voor betalen op een gegeven moment. De kost van Bitcoin is dus volledig overgelaten aan de markt van vraag en aanbod.

Wat kost een bitcoin

Kost van 1 Bitcoin

Vooraleer we het hebben over de kost van een Bitcoin, is het belangrijk om na te gaan waarom een Bitcoin in feite waarde heeft. Met de komst van de Bitcoin maakten we ook kennis met een efficiënte manier om geldelijke transacties via het internet te doen. Je kon er al over lezen in ons vorig artikel. De BTC wordt beheerd door een gedecentraliseerd netwerk en maakt gebruik van een stel zeer transparante regels.

Zo ontstond er een alternatief voor transacties die langs de bank verlopen. Er wordt heel wat gespeculeerd over hoe we de waarde van een Bitcoin kunnen bepalen. Het wordt nu tijd om verder te kijken en te bekijken wat de waarde van de BTC zou kunnen zijn op het moment dat de digitale munt algemeen maatschappelijk aanvaard wordt als regulier betaalmiddel.

In dit artikel proberen we een kader te schetsen om op die manier de waarde van een Bitcoin op midden en op lange termijn te kunnen bepalen. Verder willen we de lezer een referentiekader geven om dit ook zelf te kunnen bepalen.

Waarom heeft Bitcoin waarde?

We beginnen met een eerste aanname. Deze bestaat erin de Bitcoin niet alleen waarde krijgt als ruilmiddel voor goederen en diensten, maar dat de virtuele munt ook waarde heeft als middel van opslag. Hierbij denken we dan aan de technologie achter de BTC. De waarde die de Bitcoin heeft als een manier om dingen van waarde op te slaan is echter wel onlosmakelijk verbonden met de waarde die de BTC heeft als ruilmiddel of munt om goederen en diensten mee te betalen. Ook als een bewaarmiddel heeft de Bitcoin intrinsieke waarde. Dit gedeelte van de aanname mogen we nooit uit het oog verliezen. Beide delen van het axioma horen gewoon bij elkaar.

De tweede aanname: de tweede aanname bestaat erin dat we ervan uitgaan dat de Bitcoin het maximale aantal van 21 miljoen virtuele munten zal bereiken. Momenteel zijn er al meer dan 16 miljoen Bitcoin in omloop. Wanneer we rekening houden met de afnemende snelheid waarmee Bitcoin worden geproduceerd, kunnen we ervan uitgaan dat de voorraad 19 miljoen zou kunnen bedragen in 2022. Het belangrijkste deel van deze aanname is dat het protocol niet veranderd wordt. Hierbij is het goed om weten dat het wijzigen van het Bitcoin protocol niet mogelijk is zonder dat een meerderheid van de gebruikers hiermee akkoord zou gaan.

De derde aanname: onze derde aanname gaat ervan uit dat van zodra de BTC steeds meer legitimiteit vergaart, er zich grotere investeerders zullen aanbieden. Hoe meer de Bitcoin gebruikt wordt, hoe vlugger de instabiliteit van de munt zal verdwijnen.

Onze vierde aanname: de huidige waarde van de Bitcoin wordt vooral bepaald door speculatie. Zodoende lijkt de Bitcoin vaak op een bubbel die gekenmerkt wordt door pieken en dalen. We hebben het dan over de periodes 2013-2014 en enkele maanden geleden in december 2017. Van zodra de Bitcoin meer algemeen wordt gebruikt, zal de interesse van speculanten verdwijnen.

Onze vijfde aanname: we gaan ervan uit dat Bitcoin nooit dermate verdeeld zal worden als het geval is bij regulier bankieren en dat alle manieren om Bitcoin te bewaren zullen worden ondersteund door het Bitcoin protocol.

De kost van Bitcoin met de koers verwachting

Hierbij is het belangrijk om de Bitcoin koers verwachting te bekijken om de prijs van BTC te voorspellen. Als we zowel kijken wat de waarde van de Bitcoin is als de waarde van het Bitcoin protocol dat gebruikt wordt om de digitale valuta te bewaren. Om de waarde van de Bitcoin te kunnen bepalen, is het nodig om te kunnen voorspellen in welke mate de BTC tot de reguliere financiële markt zal doordringen. Het is moeilijk om te zeggen in welke mate dit zal gebeuren, maar om op enige wijze van penetratie van de markten te kunnen spreken, hanteren we gemakkelijkheidshalve een % van 15%.

Vervolgens zouden we alle vormen van valuta die momenteel op de financiële markten bestaan op een rij moeten kunnen zetten die momenteel de waarde van de BTC benaderen en aan de hand hiervan een waarde kunnen projecteren. Hierbij moeten we uiteraard rekening houden met het feit dat de meeste valuta in handen zijn van centrale overheden en banken. Zo komt het dat de geldstroom als het ware verdeeld is over verschillende potjes.

Om met ons model verder te kunnen gaan, leggen we onze focus op deze potjes. Als we al deze geldpotten van over heel de wereld bij elkaar optellen, komen we tot een astronomisch bedrag van 72,1 triljoen Amerikaanse euros. Als we daar vervolgens 15% van nemen, dan komen we tot een bedrag van 10,8 triljoen euros.

Hoe hoog de kost van Bitcoin kan stijgen

Als we onze berereking vervolledigen, en wanneer we daar dan het maximale aantal Bitcoin op loslaten, dan komen we op 21 miljoen BTC die samen 10,8 triljoen euro vertegenwoordigen. Volgens deze redenering, zou de hoogste prijs van een Bitcoin €514.000 kunnen bedragen. Dat is honderd keer meer dan wat de Bitcoin vandaag waard is. Natuurlijk is dit maar 1 manier om tegen de dingen aan te kijken.

Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat de variabelen die we gebruiken in ons hypothetisch model nogal eens kunnen veranderen! Voor hetzelfde geld klopt ons model en onze projectie helemaal niet. De grootste factor die zal bepalen of de Bitcoin in waarde zal stijgen, zal toch nog altijd gerelateerd zijn aan de mate waarin de BTC gemeengoed zal worden.

Waar Bitcoins kopen?

Wie met Bitcoin wil beginnen, kan de BTC altijd kopen bij Axiras. Wat je eerst moet doen, is je aanmelden bij Axiras en een account aanmaken op onze website.

Axiras is een veilig platform om je Bitcoins aan te kopen en te bewaren. Verder kun je hier kennismaken met beveiligde methodes om te betalen in de reguliere valuta van je land. In Nederland en in de rest van de EU is dit natuurlijk de euro. Bitcoins kopen is mogelijk met iDeal, Bancontact, Visa, MasterCard, credit card en contant geld. Je hebt dus de keuze tussen verschillende betaalmogelijkheden. Er zit er altijd wel een voor jou bij.

Bestellingen worden vlug uitgevoerd. Verder garanderen wij de kleinste prijsverschillen en de toegang tot een orderboek met een grote liquiditeit m.b.t. de valuta die de beste resultaten geven.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling