Wat is het symbool voor Bitcoin?

Het symbool voor Bitcoin is de letter B met twee strepen boven en onder aan de letter. Het is ontworpen door Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin. In de begindagen van de oprichting van Bitcoin werd echter meestal BC gebruikt. Het symbool werd later overgenomen. BTC is de informele valutacode voor Bitcoin.

Bitcoin valutacode

Volgens de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) 4217 is de valutacode voor Bitcoin XBT. Momenteel is het echter een onofficiële code. BTC is een andere valutacode die voor Bitcoin wordt gebruikt. Deze is echter in strijd met de ISO 4217-wetgeving. Dit komt omdat volgens deze regels de valutacode moet beginnen bij de landcode.

Aangezien BT de code is voor Bhutan, kan het niet gebruikt worden voor Bitcoin. Bhutan heeft echter geen valuta die BTC heet, en XBT is nog niet officieel. Daarom wordt BTC nog steeds over de hele wereld gebruikt als code voor Bitcoin.

Verschil tussen BTC en XBT

BTC is de algemeen gebruikte valutacode voor Bitcoin. Aan de andere kant is XBT de voorgestelde code voor Bitcoin, maar deze is nog niet officieel gemaakt.

De reden om XBT voor te stellen is dat BTC in strijd is met de ISO 4217-wetgeving. Volgens deze wet moeten de eerste twee letters van de code verwijzen naar de landcode. Bijvoorbeeld in het geval van de Amerikaanse euro (USD), Canadese euro (CND), Pakistaanse roepie (PKR), en Chinese yuan (CNY).

Volgens deze regel kan BTC niet worden gebruikt als valutacode voor Bitcoin vanwege de gelijkenis met de Bhutaanse munteenheid Bhutanese Ngultrum (BTN). In het geval van niet-gouvernementele activa, wordt X gebruikt aan het begin van het valutasymbool. Zoals XAU voor goud en XAG voor zilver. Daarom is de voorgestelde valutacode voor Bitcoin XBT.

Gebruik het Bitcoin symbool

Het Bitcoin-symbool is ontworpen door de bedenker Satoshi Nakamoto. Het symbool lijkt op een B met twee strepen aan de boven- en onderkant van de letter. Aanvankelijk werd de BC gebruikt om Bitcoin aan te duiden in plaats van een ander symbool. Tegenwoordig wordt dit symbool echter op grote schaal gebruikt. Het is overgenomen door de Unicode-standaard en typografische lettertypen.

Bitcoin-afbeelding

Bitcoin-symbool kan als afbeelding tussen de tekst worden ingevoegd. Het enige probleem met deze aanpak is dat er resolutieproblemen kunnen ontstaan bij het aanpassen van de afbeeldingsgrootte aan de lettergrootte.

Bitcoin-icoon

Het Bitcoin-icoon is hetzelfde als het symbool ervan. Het kan worden gebruikt via het gespecialiseerde Bitcoin-lettertype.

Het Bitcoin-lettertype gebruiken

Het Bitcoin-lettertype is niet opgenomen in de meerderheid van de lettertypen. Daarom is er een nieuw lettertype voor Bitcoin gemaakt door Theymos. Het bestaat uit slechts drie letters B, T, en C. Deze letters kunnen met dit lettertype worden ontworpen. Als een systeem dit lettertype ondersteunt, zal het Bitcoin-symbool worden weergegeven bij het invoeren van BTC. Als een systeem dit lettertype echter niet ondersteunt, zal BTC blijven zoals het is. Hetzelfde geldt voor het copy-pasten van dit lettertype.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling