Wat is een NFT?

NFT's staat voor niet-fungibele tokens. In tegenstelling tot Bitcoin of euros, is elke NFT een digitaal actief dat uniek en verschillend is van de andere. Vanwege deze eigenschap kunnen ze worden gebruikt om het eigendom van een goed te authenticeren, zoals kunst, toespraken, huisdieren, games, muziekvideo's, en nog veel meer.

Wat is een NFT?

NFT is een type digitaal activum dat staat voor niet-fungibele token. Het eigendom ervan wordt geregeld op de blockchain. Gewoonlijk zijn NFT's digitaal. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om fysieke activa te volgen. Het kan gaan om digitale tekeningen, verzamelobjecten, domeinnamen, enz.

Een van de onderscheidende kenmerken van NFT's is hun uniciteit. Ze zijn altijd verschillend van elkaar. In de tijd dat NFT's werden gecreëerd, konden ze alleen worden beheerd op het Ethereum Netwerk. Tegenwoordig kunnen echter meerdere blockchain-netwerken worden gebruikt.

Hoe werken NFT's?

Om te begrijpen hoe NFT's werken, laten we het hebben over hoe blockchain werkt. Blockchain is een database die zijn informatie opslaat in kleine compartimenten, blokken genaamd. Wanneer een blok vol is, wordt de resterende informatie opgeslagen in het volgende blok. Deze blokken zijn echter aan elkaar geketend en zijn permanent. Dat is ook hoe NFT's werken.

NFT's hebben meerdere voordelen die vergelijkbaar zijn met cryptocurrencies. Ze zijn universeel en het is relatief eenvoudig om eigendom over te dragen. Elk token heeft een uniek nummer dat niet verwisselbaar is. Dit unieke nummer wordt gebruikt om die specifieke NFT te verhandelen.

Het aantal NFT's en de replica's kunnen worden bepaald door de maker ervan. Bijvoorbeeld, als iemand NFT's wil maken als shopping vouchers, zullen ze specifiek zijn voor het merk. Alleen het nummer van de bon zal uniek zijn, evenals de waarde van de bon.

Waarom zijn NFT's belangrijk?

NFT's zijn belangrijk om de authenticiteit van een goed te beveiligen en te verifiëren. Het stelt ons in staat een duidelijk onderscheid te maken tussen originele en nagemaakte voorwerpen. Stelt u zich eens voor dat u een duur schilderij koopt en er een paar jaar later achter komt dat het nep was. Maar wat als we u vertellen dat dit kan worden voorkomen met behulp van NFT's. Klinkt geweldig toch? NFT's worden momenteel gebruikt om virtuele verzamelobjecten te kopen. Enkele van hen zijn NBA virtuele ruilkaarten, Video Art van Grimes, en de originele "Nyan Cat" meme.

NFT's in Gaming

NFT's worden al vele jaren in de spelwereld gebruikt. Ze staan ook bekend als digitale add-ons. Elk spel of bedrijf kan zijn NFT's hebben. Het stelt gebruikers ook in staat spullen te verkopen en dat te gebruiken om hefboomwerking in het spel te kopen. NFT's voor in-game items zijn gebruikt door veel populaire spellen, zoals DOTA, Counter-Strike, Rust, en Global Offensive.

NFT's in de kunst

Digitale kunst wordt beoefend door mensen over de hele wereld. De vraag neemt met de dag toe. Het gebruik van NFT is een manier om de originaliteit ervan te waarborgen. Hoewel er kopieën kunnen worden gemaakt, kan het origineel worden geïdentificeerd met behulp van NFT's.

Bovendien kunnen NFT's ook worden gebruikt om programmeerbare kunst te maken. Op deze manier kan digitale kunst automatisch worden aangepast afhankelijk van de situatie. Een van de grootste voorbeelden van programmeerbare kunst is de website genaamd Async Art. Het is gemaakt met behulp van meerdere lagen en die lagen hebben unieke NFTs. Deze lagen kunnen worden aangepast op basis van bepaalde parameters.

NFT's als sociale munten

Een van de unieke methoden om NFT's te gebruiken is als penningen. Het kan worden gebruikt als een identificatie badge voor een bepaalde groep mensen in een gemeenschap. Bijvoorbeeld, als u een merk lanceert, kunt u NFTs geven aan uw speciale klanten.

NFT's en DeFi

DeFi betekent gedecentraliseerde financiën of financiële systemen. Ze zijn gebaseerd op blockchain-technologie en zijn bedoeld om een centrale autoriteit, zoals banken, in financiële zaken weg te nemen. Het kan worden gebruikt voor eenvoudige geldoverdracht of complexe monetaire eigenschappen zoals aandelen en obligaties.

Deze gedecentraliseerde financiële systemen zijn ontwikkeld op Ethereum. Het stelt gebruikers in staat om NFT's als onderpand te gebruiken. Dit betekent dat als je een unieke en zeldzame NFT bezit, je deze kunt gebruiken voor een cryptocurrency lening. Net als aandelen, kunt u ook aandelen kopen voor NFT's. Dat is gunstig voor mensen met kleine investeringen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling