Wat is een Bitcoin wallet?

Een Bitcoin wallet is een softwareprogramma dat kan worden gedownload op jouw mobiele telefoon of desktop waar je Bitcoin in kunt bewaren. Je kunt een bitcoin wallet aanmaken door je te registreren voor een account op Axiras, je krijgt dan een online wallet met een bitcoin adres die je kunt gebruiken voor het versturen en ontvangen van Bitcoin.

Wat is een Bitcoin wallet

Blockchain wallet

Blockchain is de meest vertrouwde wallet die wordt gebruikt voor het verhandelen van cryptocurrencies. Het kan overal worden benaderd. Naast kopen en verkopen, kunt u ook bitcoins verzenden en ontvangen via deze wallet. Het stelt u in staat om cryptocurrencies uit te wisselen van de ene vorm naar de andere. Met Blockchain wallet kunt u ook cryptocurrencies kopen via verschillende soorten valuta's zoals dollars, euro's, enz. Het geeft u volledige controle over fondsen terwijl het beschermen van uw privacy en het verstrekken van fondsen back-up. Jaxx, Electrum, Samurai zijn enkele van de blockchain wallets beschikbaar in de markt.

Software wallet

Er zijn meerdere beschikbare vormen van software wallets die worden onderscheiden op basis van de soorten cryptocurrencies die ze aanbieden en het besturingssysteem waarmee ze compatibel zijn. De meest basale vormen van software wallets zijn desktop wallets, mobiele wallets, en online wallets. Het type software wallet dat wordt gebruikt hangt af van meerdere factoren, zoals veiligheid, toegankelijkheid, gebruiksgemak en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan desktopwallets en mobiele wallets boven online wallets omdat online wallets kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen.

Desktop wallet

Een desktop wallet kan worden gebruikt als een reguliere applicatie die op laptops wordt gedownload. Cryptocurrencies in deze wallets zijn ofwel online toegankelijk of kunnen worden gedownload. Het hangt af van het type desktop wallet. Het biedt een gedegen beveiligingssysteem met behulp van een tweestapsverificatiesysteem of pincode. Deze functionaliteiten zijn noodzakelijk om toegang te krijgen tot desktop wallets. Desktop-wallets bieden ook koude opslag en authenticatie met meerdere handtekeningen. Enkele voorbeelden van desktop wallets zijn bitcoin core, electrum, exodus, en armory.

Mobiele wallet 

Mobiele wallets zijn meestal zoals desktop wallets. Het grote verschil tussen hen is hun compatibiliteit met gadgets. Zoals de naam aangeeft worden mobiele wallets gedownload op mobiele telefoons en laptop wallets worden gedownload op laptops. Net als desktop wallets, zijn ze ook versleuteld met een twee-staps verificatie systeem en pincodes. De veiligheid van mobiele wallets is ook afhankelijk van de veiligheidskenmerken van mobiele telefoons. Daarom worden mobiele wallets als veilig beschouwd. Sommige mobiele wallets zijn Qcan, Exodus, en Mycellium.

Hardware wallet

Een hardware wallet is een extern apparaat dat gebruikt kan worden om bitcoins te downloaden en op te slaan. Deze wallets hebben ook een softwareprogramma dat wordt gebruikt om de wallet te integreren met computers of mobiele telefoons. Het grootste voordeel van een hardware-wallet is dat er geen risico is op een inbreuk op de privacy of een aanval als hij eenmaal losgekoppeld is van het apparaat. Daarom is dit de veiligste vorm van wallets. Enkele van de bekendste hardware wallets zijn Trezor, ColdCard, en Ledger.

Papieren wallet

De papieren wallet maakt documentatie van cryptocurrency gegevens mogelijk. Het laat flexibiliteit toe in het overdragen van toegang. Er bestaan meerdere manieren die gebruikt kunnen worden om digitale valuta om te zetten in papieren wallets. Papieren wallets zijn het beste voor degenen die van consistentie houden in hun dagelijkse spullen. Dit komt omdat een papieren wallet u een vergelijkbaar gevoel geeft van het gebruik van papieren valuta. Ze kunnen ook dienen als een bron van langdurige koude opslag. Ondanks de vele voordelen, worden papieren wallets als onveilig beschouwd.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling