Wat is een Bitcoin waard?

Waarde van Bitcoin = € 23469.58

Hierboven de waarde van een Bitcoin. De waarde van een Bitcoin wordt bepaald door de wet van vraag en aanbod. De Bitcoin is dus waard wat iemand er op een bepaald moment wil voor betalen. Tegelijk heeft deze vraag nog een ander aspect.

Wat is een bitcoin waard

Waarde van een Bitcoin

De waarde van een Bitcoin is wat iemand er op een gegeven moment wilt voor betalen. De BTC is immers geen tastbare munt en dat brengt zeker voor nieuwe gebruikers vele vraagtekens met zich mee.

In tegenstelling tot echt geld is de Bitcoin niet tastbaar. Dat is meteen ook de reden waarom vele mensen zich afvragen of de virtuele munt wel echt geld is. Deze vraag is niet nieuw.

Ook in de oudheid en in de Nederlandse Gouden Eeuw vroegen de toenmalige mensen zich hetzelfde af. De Griekse wijsgeer Aristoteles had er zo zijn eigen mening over.

Zelfs volgens de normen van de filosoof uit de oudheid, voldoet de Bitcoin aan de voorwaarden om als geld te worden beschouwd.

Wat geeft waarde aan Bitcoin?

In eerste instantie moet geld draagbaar zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het overal ter wereld kan worden meegenomen en gebruikt. De BTC voldoet alvast aan de eerste eis. Zelfs als er geen internetaansluiting aanwezig is, blijft de Bitcoin een excellente drager van waarde. Zo is het mogelijk om je Bitcoinadres op papier te bewaren en transacties op papier te laten plaatsvinden.

Duurzaamheid: omwille van de digitale aard van de munt wordt de duurzaamheid van de BTC nog vergroot. Het is immers niet mogelijk om het hele internet plat te leggen. Verder zorgt de achterliggende blockchaintechnologie ervoor dat de controle gedecentraliseerd verloopt. Hierdoor is vervalsing onmogelijk en is de Bitcoin uitermate duurzaam.

Deelbaar: de meeste reguliere munten worden verdeeld in 100 deeltjes die we centen noemen. Bij de Bitcoin gaat het over satoshi I.p.v. over centen. Eén satoshi is een honderd miljoenste deel van een Bitcoin. We hebben het dan over 8 cijfers achter de komma. De virtuele munt is dus uitmuntend wanneer het op deelbaarheid aankomt!

De intrinsieke waarde: dit begrip is het lastigste om uit te leggen aan nieuwe gebruikers. Samengevat komt het hier op neer. De transactiekosten van de BTC zijn laag.

De transacties gebeuren uiterst snel. Er is geen sprake van vervalsing of van inflatie. Er is echter wel sprake van deflatie omdat er slechts een beperkt aantal Bitcoin in omloop zijn. Een andere grote troef van de digitale munt is de privacy.

Steeds meer mensen gaan hieraan hechten omdat met de komst van de sociale media alles in de openbaarheid komt.

Conclusie:

Een Bitcoin voldoet aan alle voorwaarden om als geld te kunnen beschouwd. Uit deze conclusie kunnen we besluiten dat de Bitcoin wel degelijk waarde heeft als geld. Je zou je ook kunnen afvragen hoeveel energie het kost om een Bitcoin te maken en dit bedrag aftrekken van de waarde van de BTC.

Daar valt iets voor te zeggen, maar tegenwoordig wordt de virtuele valuta ook in de zakelijke wereld steeds meer gebruikt. Hierdoor wordt de virtuele munt echt als geld gebruikt en is de waarde ervan reëel.

Steeds meer mensen krijgen hierdoor vertrouwen in de Bitcoin.

Andere mensen blijven vrezen dat de BTC een soort van bubbel is waardoor de waarde helemaal zal instorten. De meningen over de waarde van de Bitcoin zijn vaak verdeeld. Er bestaan verschillende manieren om aan de Bitcoin waarde toe te kennen. Sommige hiervan hebben te maken met de waarde van de BTC als betaalmiddel.

Andere zijn gebaseerd op de waarde van de technologie die achter de virtuele munt zit. Een derde groep geeft de BTC waarde aan de hand van het maximum aantal Bitcoins dat wordt gehanteerd. Dit mag dan wel inflatie tegengaan.

Toestanden zoals in de republiek van Weimar waar er steeds meer geld werd bijgedrukt waardoor een brood op den duur wel een miljoen Duitse mark kostte, zullen we met de Bitcoin niet meemaken.

Het beperkt aantal Bitcoins dat in omloop is, creëert echter wel schaarste, waardoor deze digitale valuta zeer erg in trek blijft. Dit is de sterkte van de BTC, maar tegelijk ook de zwakte.

Een beperkt aantal munten van een bepaalde valuta doet bij de leek immers vermoeden dat deze digitale munt nooit door iedereen zal gebruikt worden en daardoor nooit tot de mainstream van betaalmiddelen behoren.

Het vertrouwen in de Bitcoin blijft echter hoog. Dat is de reden waarom we te rade gingen bij specialisten. Bij navraag blijven 3 pijlers die de Bitcoin waarde geven overeind:

  1. De blockchain infrastructuur die als technologie overeind blijft en ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt.
  2. De Bitcoin als toekomstige mondiale munt
  3. De Bitcoin die net zoals goud, dezelfde waarde krijgt een grondstof.

Bitcoin kopen

Axiras geeft alle potentiële klanten de mogelijkheid om een gamma aan verschillende Bitcoins te kopen in Nederland. Bitcoin is er daar maar een van. Axiras staat ten dienste van privépersonen, organisaties en professionals.

Je kunt daarbij zeker zijn van de oorsprong van de BTC. Axiras verkoopt altijd bitcoins uit eigen voorraad die direct geleverd worden aan de afgesproken prijs. Bij ons ben je zeker van de prijs. Aanpassingen achteraf zul je bij Axiras alvast niet vinden.

Bij Axiras kunt u kiezen uit maar liefst tien verschilennde betalingswijzen zoals iDeal, Bancontact, PayPal, Creditcard, Visa, Cash geld en Mastercard. Zo kunt u 24 uur op 24 en 365 dagen per jaar je Bitcoin kopen of verkopen!

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling