Wat is een Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF's zijn exchange-traded funds die worden verhandeld op conventionele aandelenbeurzen in plaats van op cryptocurrency beurzen. Deze fondsen volgen de waarde van Bitcoin. Met ETF's kunnen beleggers in Bitcoin beleggen zonder ze daadwerkelijk te kopen. Op deze manier hebben beleggers niet het gedoe om te leren hoe deze cryptocurrencies werken.

Hoe het werkt

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een beleggingsfonds dat meerdere soorten effecten omvat, zoals obligaties, aandelen, grondstoffen en valuta. Het is genoteerd aan een effectenbeurs voor verhandeling. Het volgt de prijsschommelingen van de onderliggende activa. Cryptocurrencies en nutstoken maken ook deel uit van ETF.

Net als aandelen worden crypto-ETF's verhandeld in een 24-uurs cyclus. Kortom, ETF helpt beleggers om hun geld te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies zonder ze te bezitten en te onderhouden.

Een crypto ETF werkt op dezelfde manier als de aandelen van een bedrijf werken op een aandelenmarkt. Als de prijs van Bitcoin fluctueert, zal dat ook de prijs van ETF beïnvloeden. De prijs van zowel Bitcoin als ETF zijn recht evenredig met elkaar. Als de een stijgt, stijgt de ander ook en vice versa.

ETF's worden niet verhandeld op een cryptocurrency beurs. In plaats daarvan worden ze verhandeld op aandelenbeurzen zoals Nasdaq en de beurs van New York. 

Voordelen van Bitcoin ETF's

Hieronder volgen de vele voordelen van Bitcoin ETF's.

Gemak:

ETF's bieden toegang tot Bitcoins zonder dat u de complexiteit achter de werking ervan hoeft te leren, zonder dat u zich hoeft te registreren op een cryptocurrency exchange, en zonder dat u direct uw investering riskeert. Daarom vereenvoudigen ETF's het proces waarmee een belegger toegang kan krijgen tot Bitcoin.

Diversiteit:

Als u rechtstreeks in Bitcoin investeert, zal uw geld daar gebonden zijn. Als u echter een ETF gebruikt, kunt u uw portefeuille diversifiëren. Dit komt omdat een Bitcoin ETF meerdere aandelen bevat, zoals Bitcoin, Apple en Facebook. Daarom zult u in staat zijn om uw investering zo uit te balanceren dat u over de hele linie winst maakt, zelfs als één actief daalt.

Fiscale efficiëntie:

Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, hebben veel landen er een bankverbod op ingesteld. Dit betekent dat het gebruik ervan als betaalmiddel niet is toegestaan. Bovendien kunt u geen Bitcoin kopen via pensioenfondsen. Een ETF lost dit probleem op. Omdat het op een beurs wordt verhandeld, komt het in aanmerking voor belastingefficiëntie.

Nadelen van Bitcoin ETF's

Beheerskosten:

Een van de belangrijkste redenen achter het ontstaan van cryptocurrency's was het elimineren van de beheerskosten die in rekening worden gebracht door financiële instellingen zoals banken. Het gebruik van ETF's vereist echter dat u een bepaald bedrag aan servicekosten betaalt. Deze kosten zijn ook afhankelijk van het investeringsbedrag dat je hebt.

Onnauwkeurigheid:

ETF's volgen de prijs van een onderliggende waarde. Het is echter mogelijk dat zij de prijs van de cryptocurrency niet nauwkeurig kunnen volgen. Dit komt door de andere holdings die nodig zijn voor portefeuillediversificatie.

Handelslimieten:

Je hebt vast wel gehoord dat je de ene cryptocurrency kunt inwisselen voor de andere. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoins inwisselen voor Ethereum of dogecoin en vice versa. Met een ETF kunt u dat echter niet doen. Dit komt omdat het geen cryptocurrency exchange is. Een ETF is gewoon een beleggingsfonds dat werkt door de prijs van Bitcoin te volgen.

Minder extraatjes:

Een cryptocurrency biedt meerdere extraatjes aan zijn eigenaars. Deze voordelen zijn de reden waarom deze munteenheden in de eerste plaats werden gecreëerd. Bijvoorbeeld, omdat ze niet gereguleerd zijn door een overheid, kunnen ze gebruikt worden als een hedge tegen inflatie, en om het vertrouwen in financiële instellingen weg te nemen. Een ETF wordt echter gereguleerd door de overheid en elimineert al deze voordelen die een cryptocurrency biedt.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling