Wat is DeFi?

DeFi is een algemene term die geassocieerd wordt met gedecentraliseerde financiële diensten. Het kan gaan om gedecentraliseerde verzekeringsmaatschappijen, beurzen, en markten. Ze zijn bedoeld om monetaire ongelijkheid uit te roeien. DeFi kan zorgen voor transparantie en vrije financiële diensten. Deze technologie bevindt zich echter nog in een proefstadium en heeft nog een lange weg te gaan voordat zij door het publiek wordt aanvaard.

Bitcoin en ons financiële systeem

Bitcoin is een gedecentraliseerde munt die in 2009 is gecreëerd. Daarom wordt het niet gecontroleerd door een regering of financiële instelling. Alle Bitcoin-transacties kunnen onafhankelijk worden gedaan, zonder afhankelijk te zijn van een bank. Er zijn echter meerdere andere aspecten van een munt dan alleen het versturen en ontvangen van geld. Zoals obligaties, verzekeringen, leningen, pensioenplannen, en nog veel meer.

In het geval van fiatvaluta's worden deze aspecten gecontroleerd door de regering of de financiële instellingen. Daarom zijn ze onderhevig aan fraude, corruptie, ongelijkheid, witwassen van geld en vele andere problemen. Bitcoin en alle andere cryptocurrencies zijn gecreëerd om deze problemen op te lossen.

Wat is DeFi?

DeFi is een algemene term die wordt gebruikt voor gedecentraliseerde financiële diensten, zoals Bitcoin en meerdere andere cryptocurrencies. De visie is om een gedecentraliseerde munt te creëren die alle aspecten van een munt vervult, zoals leningen en obligaties, door geautomatiseerde systemen te creëren. Het zal ervoor zorgen dat elk lid van de samenleving er op gelijke wijze aan kan deelnemen en dat geen enkele heersende autoriteit iemand kan bevoordelen. De drie belangrijkste onderdelen van een DeFi zijn de infrastructuur, een niet-vluchtige munt, en financiële diensten. Laten we ze in detail bespreken.

Infrastructuur: Het verwijst naar een systeem dat kan worden gebruikt om gedecentraliseerde valutadiensten te lanceren, zoals smartphone- of desktoptoepassingen.

Niet-volatiele valuta: Dit is het meest elementaire onderdeel van elke gedecentraliseerde munt. Immers, geld is waar je mee te maken krijgt. Veel mensen vragen zich af waarom Bitcoin of Ether niet gebruikt kunnen worden. De reden is dat Bitcoin geen massale infrastructuur heeft. Het heeft een zeer beperkte programmeerbaarheid. Ether is daarentegen zeer volatiel.

Financiële diensten: Dit is het belangrijkste aspect van elke munt. Als een valuta geen diensten te bieden heeft, hoe zal het dan gebruikt worden? Aangezien we het hebben over gedecentraliseerde valuta, betekent dit dat deze diensten geen centrale autoriteit hebben, dat ze geen identificatie vereisen en dat ze gratis zullen zijn.

Geld Lego's

Lego's van geld is een term die wordt gebruikt om de werking van een DeFi uit te leggen. Net zoals je verschillende lego-stukjes kunt combineren om een infrastructuur te maken van wat je maar wilt; kun je verschillende diensten combineren om een stabiele DeFi te creëren. In dit geval kunt u handelsdiensten, transactiediensten en verzekeringspolissen als legostenen combineren om een infrastructuur te creëren die DeFi heet.

Voordelen en risico's van DeFi

De grootste voordelen van DeFi zijn transparantie en gelijkheid. In deze financiële systemen weet iedereen wat er om hem heen gebeurt en krijgt iedereen gelijke kansen om deel te nemen. Enkele andere voordelen zijn een financieel systeem zonder vertrouwen, vrijwel gratis diensten, en gemakkelijke toegang.

Enkele van de nadelen van DeFi zijn volatiliteit en regels. Momenteel zijn cryptocurrencies zeer volatiel en zijn er geen goede regels met betrekking tot hen in sommige landen. Een andere risicofactor is dat, aangezien dit systeem volledig online is, hackers altijd proberen mazen in de wet te vinden en het systeem te saboteren.

Conclusie

DeFi is nog maar in zijn beginstadium. Hoewel er enkele risico's aan verbonden zijn, zijn de voordelen groot genoeg om ze te maskeren. En met de juiste maatregelen kunnen wij de risico's verminderen en de voordelen van dit systeem vergroten. Wij raden u echter altijd aan, als u in een nieuwe technologie geïnteresseerd bent, deze met de nodige voorzichtigheid te gebruiken. Investeer er een minimale hoeveelheid geld en tijd in die u zich kunt veroorloven te verliezen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling