Wat is crypto custody?

Een custodian is een instelling die verantwoordelijk is voor de bescherming van financiële effecten namens institutionele beleggers. Dit wordt gedaan om het risico van verlies of diefstal te beperken. Voor deze dienst vragen custodians een kleine vergoeding. Institutionele beleggers gebruiken crypto custody diensten om de private sleutels van hun digitale investeringen veilig te stellen.

Wat is een Bitcoin bewaarder?

Een Bitcoin bewaarder is een instelling die financiële effecten beschermt namens institutionele beleggers. Dit wordt gedaan om de kans op verlies of diefstal te verkleinen. Bewaarders vragen een specifieke vergoeding voor hun diensten. Enkele van de vertrouwde bewaarders zijn The Bank of New York Mellon en State Street Bank.

Op dezelfde manier zijn cryptobewaarders verantwoordelijk voor de bescherming van de privésleutels van hun klanten. Deze sleutels zijn de passcodes voor hun digitale investeringen. Enkele van de bekende crypto custodians zijn Bakkt, Fidelity Digital Assets, Vontobel, Gemini, en Coinbase.

Hoe werkt Crypto Custody?

Het werkproces van elke custodian dienst verschilt van de andere. Het algemene proces is echter dat investeerders zich registreren bij deze crypto custodians en KYC-controles ondergaan. Daarna dragen ze hun digitale investering over in portefeuilles die worden beheerd door de crypto custodian. Deze beleggingen worden bewaard in wallets in koude opslag die beschermd zijn met meerdere handtekeningen. U kunt zich dit werkproces voorstellen door te begrijpen hoe bankkluisjes werken. Je schrijft je in voor een kluisje en bewaart er je waardevolle spullen in.

Wat zijn de voordelen van crypto-bewaring?

Het grootste voordeel van het gebruik van crypto-bewaringsdiensten is het vermijden van verlies of diefstal. Cryptocurrencies worden opgeslagen in digitale portefeuilles. Deze portefeuilles worden beveiligd met private sleutels. In het geval dat u uw private sleutels verliest, zijn uw investeringen voor altijd verdwenen. Het gebruik van cryptobewaarneming voorkomt deze mogelijkheid. Stel je voor dat je de pincode van een bankpas verliest. Je kunt hem vervangen door je te legitimeren bij de uitgevende instantie. Toch? Bijna gelijkaardig is het geval met cryptobewaring. Het stelt u ook in staat om uw investering veilig te stellen.

Kort samengevat heeft Crypto Custody de volgende twee voordelen, afhankelijk van de gebruiker:

  1. Het stelt beleggers in staat te investeren in cryptocurrency zonder zich zorgen te hoeven maken over hoe ze die gaan beveiligen.
  2. Aangezien institutionele beleggers hun beleggingen bij een gereglementeerde bewaarder moeten opslaan om toegang te krijgen tot digitale markten, bieden deze crypto bewaarders hen daarvoor een platform.

Voor wie zijn crypto-bewaringsdiensten bedoeld?

Crypto-bewaringsdiensten zijn gericht op grootschalige beleggers tot kleinschalige en alledaagse cryptobeleggers. Kortom, ze zijn gericht op iedereen die van deze dienst gebruik wenst te maken. Er zijn echter bepaalde voorschriften voor deze diensten. Volgens deze voorschriften moet u een minimumbedrag aan investeringen hebben om in aanmerking te komen voor het gebruik van deze diensten.

De toekomst van Crypto Custody

Zoals men kan verwachten met de huidige trends van cryptocurrencies, zal de vraag naar Crypto Custody in de toekomst toenemen. Met meer en meer mensen die investeren in deze technologie, en met de creatie van nieuwe cryptocurrencies, zullen veel beleggers kijken naar custodian diensten om hun investering veilig te houden. Bovendien wordt verwacht dat deze diensten in de toekomst niet alleen beperkt zullen zijn tot cryptocurrencies. Ze zouden ook op token gebaseerde investeringen gaan aanvaarden.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling