Wat doet Bitcoin mining eigenlijk?

Het proces van het oplossen van cryptografische puzzels om nieuwe bitcoins te maken, staat bekend als bitcoin mining. Mensen die dit proces uitvoeren staan bekend als miners. Zij beveiligen het netwerk en valideren transacties. Hiervoor worden gespecialiseerde computers gebruikt, gebouwd op Application-Specific Integrated Circuits, die mining rigs worden genoemd.

Wat doet Bitcoin mining eigenlijk

Bitcoin mining uitgelegd

Bitcoin mining is het fenomeen van het oplossen van cryptografische puzzels om nieuwe bitcoins te maken. Het oplossen van deze puzzels bewijst dat een specifieke set bitcoin transacties geldig zijn. Het kan gemakkelijk worden uitgelegd door de slot en code analogie. Deze puzzels zijn als het vinden van de code voor een slot. 

Net zoals er geen kortere weg kan worden genomen om de code voor het slot te vinden, kunnen mining puzzels niet worden opgelost via kortere wegen. Men moet elke mogelijke combinatie proberen om de juiste te vinden. Daarom vergt bitcoin delven veel tijd en energie. Maar net zoals het heel eenvoudig is om uit te vinden of de combinatie voor het slot correct is of niet, kunnen miners eenvoudig uitvinden of de door hen voorgestelde combinatie geldig is of niet en verder gaan met de volgende.

Het oplossen van de SHA256 functie

SHA staat voor Secure Hash Algorithm. Het is de cryptografische puzzel die in het Blockchain-protocol wordt gebruikt. Het is een Work of Proof algoritme. Dit betekent dat verschillende opties worden gecontroleerd op zoek naar de juiste. Om deze functie op te lossen, moet de hash van het blok met nul beginnen. 

Valideren van de Bitcoin transacties

Elke bitcoin transactie wordt gevalideerd door miners. Dit gebeurt wanneer een nieuwe transactie aan het blok wordt toegevoegd. Dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat de transactie het blockchain protocol volgt en om valse transacties te voorkomen.

Transactie kosten Bitcoin

Om uw bitcoin transactie te valideren, betaalt u een transactie vergoeding. Deze vergoeding gaat naar miners die verantwoordelijk zijn voor de transactievalidatie. In dit proces worden transacties gebundeld in groepen en er is een limiet aan de hoeveelheid gegevens die aan een groep kan worden toegevoegd. Daarom duurt het soms erg lang voor een bevestiging, wanneer er veel transacties zijn. Dat is waar het kiezen van een transactietarief u een voordeel kan opleveren. Hoe hoger de transactiekosten, hoe groter de kans dat de transactie wordt bevestigd. 

Transactie hash Bitcoin

De hash van een transactie is de combinatie van verschillende hashes in één. Het bevat de hash van de afzender, de hash van de ontvanger en het verstuurde bedrag. Het is de hash van de lijst van alle hashes in een specifiek bitcoinblok. Het is een deel van de uiteindelijke hash van het blok. 

Hash van het vorige blok

Berekend zoals de hash van een transactie, geeft de hash van het vorige blok een link naar het ouderlijke blok. Het is ook een deel van de hash van het uiteindelijke blok. Het is belangrijk voor de veiligheid van de keten.

Nonce de sleutel tot de cryptografische puzzel

Een getal dat slechts één keer wordt gebruikt (nonce) is de sleutel tot de cryptografische puzzels. De hash van het uiteindelijke blok is de combinatie van de nonce, de hash van de transactie en de hash van het vorige blok. 

Gemiddeld 10 minuten om op te lossen

Momenteel kan slechts één bitcoinblok per 10 minuten worden gemijnd. Dus je kunt je afvragen hoe dat zo blijft? Waarom kunnen miners het niet binnen een paar seconden vinden, terwijl ze miljoenen en miljarden "slechts eenmaal gebruikte getallen" (nonces) proberen? De reden hiervoor is de moeilijkheidsgraadaanpassing in het Bitcoin-protocol. Dit mechanisme verhoogt het aantal mogelijke nonces, waardoor de kans op het vinden van de juiste kleiner wordt. 

Om dit eenvoudig te begrijpen, kunt u het zien als het wachtwoord voor een slot. Hoe hoger het aantal cijfers in dat slot, hoe kleiner de kans dat de juiste combinatie wordt gevonden. Bovendien, als 500 mensen een combinatie van 10 cijfers proberen te vinden, kunnen ze die heel snel vinden. Maar als ze een combinatie van 100 cijfers zoeken, zullen ze er langer over doen om die te vinden. Daarom berekent het moeilijkheidsaanpassingsmechanisme, afhankelijk van de hash rate op een bepaald tijdstip, de vereiste moeilijkheidsgraad om de mining rate op 10 minuten per blok te houden.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling