Wanneer is Bitcoin ontstaan?

Bitcoin, een digitale cryptocurrency, werd op 3 januari 2009 gecreëerd door Satoshi Nakamoto. Hij minde het blok nummer 0 van Bitcoin met een beloning van 50 Bitcoins. Aanvankelijk werd het gratis verkocht, maar vandaag kost een Bitcoin je iets meer dan 42.000 Euro.

Wanneer is Bitcoin ontstaan

Bitcoin oprichter Satoshi Nakamoto

Het pseudoniem Satoshi Nakamoto werd in januari 2009 door de oprichter van Bitcoin gebruikt. Het is gemaakt om een ​​gedecentraliseerde valuta te creëren die fiat-valuta kan vervangen. Bitcoin is gemaakt met een pseudoniem om meerdere redenen, zoals om de aandacht van autoriteiten te vermijden en om het zijn ware identiteit te geven. Drie mensen waarvan wordt gedacht dat ze Satoshi Nakamoto zijn, zijn Craig Wright, Dorain Nakamoto en Nick Sazbo. Maar de ware identiteit van Satoshi Nakamoto moet nog worden onthuld.

Whitepaper Bitcoin: "Een peer-to-peer elektronisch kassasysteem"

Bitcoin-whitepaper is in 2008 door Satoshi Nakamoto gepubliceerd. Het bevat de technische specificaties van Bitcoin, de motivatie achter het maken van Bitcoin en enkele soortgelijke details. Het werd gepubliceerd op de cryptografie-mailinglijst op metzdowd.com. je hebt er toegang toe via de officiële website van Bitcoin. Het werd anoniem gepubliceerd om de aandacht van autoriteiten te vermijden en om Bitcoin een eigen identiteit te geven, los van de maker ervan.

Bitcoin prijsgeschiedenis 2009-2021

Toen Bitcoin in 2009 werd gelanceerd, werd het gratis verkocht. In 2010 steeg de prijs van € 0,0008 naar € 0,08. De eerste enorme prijsstijging vond plaats in 2011. De prijs steeg van € 1 in april tot € 32 in juni. Deze stijging was van zeer korte duur en Bitcoin kwam in november 2011 uit op € 2. 2013 gaf een hobbelige rit aan zijn prijs. Het begon bij € 13 in 2013 en eindigde op € 760, met een piek tot € 1156. In het jaar 2017 steeg de prijs van € 1000 naar € 20.089. De volgende twee jaar bleken geen geluk te hebben voor Bitcoin. In 2020 steeg de prijs van € 7200 naar € 18.353. Momenteel, in februari 2021, wordt Bitcoin verkocht voor € 42.692.

Marktwaarde vroeg versus nu

Marktkapitalisatie, of marktkapitalisatie, is de marktwaarde van een bedrijf of een product. De marktkapitalisatie van Bitcoin in 2013 was ongeveer 1 miljard Euro. Met de toenemende populariteit begonnen meerdere individuele en institutionele beleggers erin te investeren. Deze populariteit zorgde voor een enorme stijging van 2013 tot 2017. Na 2017 leed het wat in waarde. In 2020, met de  de afname van de economie, zijn veel mensen overgestapt op Bitcoin. Momenteel bedraagt ​​de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 600 miljard Euro.

Totaal aantal Bitcoins in omloop

In tegenstelling tot fiat-valuta's is er een limiet aan het totale aantal Bitcoins dat op de markt beschikbaar kan zijn. Deze Bitcoins zijn nodig om te worden gedolven om ze in de circulatie te brengen. Deze waarden veranderen na elke 10 minuten wanneer er nieuwe blokken aan het systeem worden toegevoegd. Momenteel zijn er 18.623.393,75 Bitcoins in omloop. Bij elke succesvolle block mining worden 6,25 Bitcoins aan de chain toegevoegd.

Limiet van 21 miljoen Bitcoins

Het motto achter de oprichting van Bitcoin was om een ​​valuta te lanceren die gedecentraliseerd is en die niet op aanvraag kan worden verhoogd. Daarom zijn er slechts 21 miljoen Bitcoins die kunnen worden gedolven. Dit aantal kan in de toekomst worden gewijzigd, maar momenteel zijn er slechts 2.376.606,3 Bitcoins die niet worden gewonnen. Bovendien zullen er in totaal geen 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn, zelfs niet nadat alle Bitcoins zijn gedolven. Dit komt doordat veel Bitcoins verloren gaan door verschillende redenen die niet kunnen worden teruggevorderd.

Dagelijkse Bitcoin transacties gemaakt

Bitcoin is gemaakt als een digitale valuta die kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties. Deze droom van Satoshi Nakamoto komt langzaam uit. In de loop van de tijd worden veel mensen bekend met Bitcoin. Van grote bedrijven als Microsoft en Amazon tot kleine handelaars op Etsy, Bitcoin wordt wereldwijd geaccepteerd. Daarom werden de dagelijkse transacties van Bitcoin gerapporteerd als ongeveer 4 lac. Deze transacties zijn hoger dan de transactietarieven van meerdere andere cryptocurrencies.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling