Waarom werd Bitcoin gecreëerd?

Bitcoin werd in 2009 gecreëerd als een munteenheid die geen heersende autoriteit heeft. Satoshi Nakamoto legde in de Whitepaper van Bitcoin uit dat een van de redenen achter de creatie van Bitcoin was om de betrokkenheid van derden bij monetaire zaken te elimineren. Hij noemde het een "peer-to-peer" geldsysteem.

Om derden uit te schakelen

Bitcoin is een digitale munt die in 2009 werd gecreëerd door Satoshi Nakamoto. Een van de belangrijkste redenen achter de creatie ervan was het elimineren van de betrokkenheid van derde partijen bij monetaire transacties. Denk hierbij aan de servicekosten, de tijd die nodig is voor transactiebevestiging, de veiligheidsproblemen en nog veel meer.

Om toegang te krijgen tot de controle over al uw activa

In het geval van fiatvaluta, wanneer u het bij uw banken bewaart, hebt u soms geen volledige controle over uw geld. De overheid of de uitgevende instantie heeft altijd het recht om uw betalingen stop te zetten, zelfs bij verdenking van corruptie of een illegale activiteit. Bovendien leggen banken ook een limiet op voor de hoeveelheid geld die u op uw rekening mag houden of voor het aantal dagelijkse transacties. Al deze zaken kunnen soms een belemmering vormen in uw dagelijkse werkzaamheden. Daarom is Bitcoin in het leven geroepen zodat u alle controle heeft over uw vermogen. U hoeft dus niet te vertrouwen op iemand anders om uw transacties te verwerken.

Als indekking tegen inflatie

In tegenstelling tot fiatvaluta die wordt gecontroleerd door een heersende autoriteit, is Bitcoin een digitale valuta die geen eigenaar heeft. Het kan niet op verzoek worden gedrukt. De enige manier om meer Bitcoin te maken is door mining. Daarom is de Bitcoin zo gemaakt dat hij niet onderhevig is aan inflatie. Deze eigenschap van Bitcoin was zeer duidelijk in de pandemische situatie die begon in 2020. Toen er meer dollars werden gedrukt dan normaal, verminderde de koopkracht van de munt, wat tot inflatie leidde. Deze scenario's kunnen niet gebeuren met een valuta als Bitcoin. Daarom kan het worden gebruikt als een hedge tegen inflatie.

Om de transacties sneller te laten verlopen

Wachten op de bevestiging van een transactie kan erg vermoeiend zijn. Daarom creëerde Satoshi Nakamoto Bitcoin in de hoop transacties sneller te laten verlopen. Bij cryptocurrency-transacties hoeft u niet te wachten op kantoorpersoneel om uw transacties te bevestigen en de betalingen over te maken. Alle transacties, zelfs die tussen overzeese rekeninghouders, kunnen in enkele minuten worden voltooid.

Om een globale betalingsvaluta te maken

Bent u ooit op reis geweest buiten uw land dat een andere officiële munteenheid heeft? Als uw antwoord ja is, dan kent u vast het gedoe van het omrekenen van uw lokale valuta in de valuta van dat land. En de omrekeningskoersen zijn soms verbijsterend. Satoshi Nakamoto begreep deze situaties heel goed. Daarom was het een van de motieven achter de creatie van Bitcoin. Hij wilde een valuta creëren die overal gebruikt kan worden. Er zou geen noodzaak moeten zijn om valuta om te wisselen. En dat is wat de realiteit van Bitcoin is. Alles wat je nodig hebt is je Bitcoin portemonnee om transacties te maken in elk deel van de wereld.

Om over te stappen op een peer to peer geldysteem

Bij het gebruik van Bitcoin hoeft u geen derde partijen te gebruiken, zoals banken in het geval van fiatvaluta. U bent de enige eigenaar van uw bezittingen en niemand heeft het recht om uw betalingen stop te zetten. Dit is een van de redenen achter de creatie van Bitcoin. Dat u geen enkele autoriteit hoeft te vertrouwen voor uw monetaire zaken. In het Bitcoin-netwerk is niemand de heersende autoriteit, dus kan niemand uw Bitcoins stopzetten en een limiet stellen aan uw transacties.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling