Waarom stijgt Bitcoin?

Er zijn meerdere redenen achter de stijgende prijs van bitcoin. Volgens experts zijn de 5 belangrijkste redenen: halvering van de bitcoin, institutionele beleggers, inflatie, beperkt aanbod, en de grote publieke steun. In deze blog hebben we ze allemaal in detail besproken. Wat zijn ze en hoe ze de prijs van bitcoin beïnvloeden.

Waarom stijgt bitcoin

Factoren die de prijs van bitcoin doen stijgen

  • Bitcoin halving
  • Institutionele adoptie
  • Inflatie
  • Bitcoin schaarste
  • Volwassenheid van Bitcoin
  • Aanbevelingen en publieke steun
  • Toegankelijkheid voor het publiek

Bitcoin halving

Bitcoin halving is de vermindering van het aantal bitcoins dat wordt toegekend aan bitcoin miners. Deze halvering vindt elke vier jaar plaats. Als gevolg van dit fenomeen neemt het aantal bitcoins dat in het systeem wordt toegevoegd na elke succesvolle blokmining af. Hierdoor daalt het aanbod van bitcoin ten opzichte van de vraag. Daarom stijgt de prijs.  Kortom, door de bitcoin te halveren daalt de verhouding tussen vraag en aanbod, waardoor de prijs stijgt. 

Institutionele adoptie

Institutionele beleggers zijn organisaties die beleggen namens andere mensen. Institutionele adoptie speelt een belangrijke rol in de prijs van cryptocurrencies. Deze enorme investeringen verhogen de vraag naar bitcoin, waardoor de prijs stijgt. Enkele van de meest bekende institutionele beleggers zijn Arkadios Wealth Advisors, Addison Capital Co, Bcj Capital Management, en Formidable Asset Management. 

Inflatie

Sinds 1971, na de afschaffing van de goudstandaard, is het aantal euros snel toegenomen. Deze toename heeft geleid tot een vermindering van de koopkracht van de euro, met inflatie tot gevolg. Door de inflatie beginnen veel individuele en institutionele beleggers te investeren in bitcoin als een hedge tegen inflatie. Deze investeringen zijn een belangrijke reden achter de stijging van de bitcoinprijs. 

Bitcoin schaarste

Bitcoin is een digitale munt die gebaseerd is op de Blockchain technologie. Het kan niet on-demand worden gecreëerd, maar een gespecialiseerd proces, bekend als bitcoin mining, wordt gebruikt om het aantal te verhogen. Bovendien is er een limiet aan het totale aantal bitcoins dat in omloop kan zijn. Momenteel kunnen er slechts 21 miljoen bitcoins in het netwerk aanwezig zijn. En met de tijd raken deze reservoirs uitgeput. Hierdoor stijgt de prijs van bitcoin omdat het aanbod niet meegroeit met de vraag.  

Volwassenheid van Bitcoin

Sinds 2009 is bitcoin in veel opzichten geëvolueerd en volwassen geworden. Hoewel het nog steeds volatiel is, beginnen veel mensen het belang van cryptocurrencies in te zien en zijn ze bereid om te investeren. Daarom stijgt de prijs van bitcoin. Er waren tijden dat bitcoin alleen werd gebruikt als betaalmiddel voor de aankoop van illegale drugs. Maar nu wordt het geaccepteerd door bedrijven over de hele wereld, zoals Microsoft, Amazon, PayPal, en nog veel meer. Deze acceptatie speelt een grote rol in zijn volwassenheid en stijgende prijs. 

Aanbevelingen en publieke steun

Media spelen een belangrijke rol in de populariteit van elke nieuwe technologie. Een groot deel van de publieke acceptatie komt wanneer de media de positieve punten ervan in beeld brengen. Als de media een technologie niet positief afschilderen, is de kans groot dat deze na verloop van tijd mislukt.  In de afgelopen jaren is bitcoin algemeen geaccepteerd door mensen over de hele wereld. Elon Musk, de oprichter van SpaceX, tweette onlangs over bitcoin en de prijs steeg enorm. Al deze factoren zijn verantwoordelijk voor de stijgende prijs van bitcoin. 

Toegankelijkheid voor het publiek

Gemakkelijke toegankelijkheid is geliefd bij mensen over de hele wereld. Dit is de belangrijkste reden voor het succes van online winkelen. Op dezelfde manier kan iedereen gemakkelijk bitcoin kopen, verkopen, verhandelen en bezitten via hun digitale portemonnee. In tegenstelling tot het omgaan met fiatvaluta, hoeft u niet naar een bank te gaan om met bitcoin te handelen. U kunt een digitale portemonnee krijgen door een account aan te maken bij Axiras. Krijg gemakkelijk toegang tot bitcoinhandel en begin uw reis nu.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling