Waarom daalt Bitcoin?

De daling van de Bitcoin prijs kan door verschillende redenen veroorzaakt worden. Een aantal van hen zijn paniekverkopen, FUD in de media, economische onzekerheid, overheidsvoorschriften en nog veel meer. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste redenen waarom de bitcoin prijs daalt, zodat u het beter kunt begrijpen.

Waarom daalt Bitcoin

Redenen waarom bitcoin daalt:

  • Paniek verkoop
  • Lage vraag en hoog aanbod
  • Overheidsregulering van Bitcoin
  • Politieke en economische problemen
  • Interesse van beleggers neemt af
  • Prijs nadert all-time high
  • FUD in de media
  • Grote dump van Bitcoins op de markt

Paniek verkoop

Wanneer er op grote schaal wordt verkocht, ontstaat er een verkoopdruk die de bitcoinprijs doet dalen. Dit wordt veroorzaakt door paniekverkopen die het gevolg zijn van sociaaleconomische onzekerheid, negatieve berichtgeving in de media en overheidsregels en -wetten. Daarnaast kunnen plotselinge prijsschommelingen ook paniekverkopen veroorzaken. Wat de reden ook mag zijn, het veroorzaakt een enorme daling in bitcoin prijzen. 

Lage vraag en hoog aanbod

Bitcoin is een digitale munteenheid die niet on-demand gecreëerd kan worden. Daarom wordt de prijs grotendeels bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Tijdens onzekere situaties, zoals de huidige pandemie, neemt de investeringskracht van individuele investeerders af, waardoor de vraag afneemt. Ondertussen blijft het aanbod constant. Dit betekent dat bitcoins beschikbaar zijn, maar dat niemand bereid is ze te kopen tegen de gegeven prijs. Daarom daalt de prijs. 

Overheidsregulering van Bitcoin

Een van de belangrijkste motieven achter het ontstaan van bitcoin was de introductie van een munteenheid die geen centrale autoriteit heeft. In werkelijkheid is dat echter niet het geval. De functionaliteit van bitcoin wordt namelijk in hoge mate beïnvloed door de overheid van het land. De legaliteit van bitcoin in verschillende landen is een goede manier om dat te bewijzen. Regeringen van verschillende landen hebben de handel in bitcoin verboden en er is niets dat gedaan kan worden om dat op te heffen. Een van de belangrijkste voorbeelden die we uit de geschiedenis halen is toen de Zuid-Koreaanse minister zei dat de handel in bitcoin verboden zou kunnen worden op binnenlandse beurzen. Met slechts één uitspraak daalde de prijs van bitcoin in één dag met 2000 euro. 

Politieke en economische problemen

Onzekere politieke en economische omstandigheden in de wereld zijn een van de redenen waarom de prijs van bitcoin daalt. Vooral toen de pandemie toesloeg in 2020, keerden veel beleggers de bitcoin de rug toe. Dit komt omdat de inflatie, veroorzaakt door de pandemie, de koopkracht van fiatvaluta verminderde en veel individuele beleggers hun investeringen moesten afbouwen om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. 

Interesse van beleggers neemt af

Er zijn twee soorten beleggers in bitcoin. Enerzijds zijn er individuele of particuliere beleggers die alleen voor hun winst investeren. Aan de andere kant zijn er institutionele beleggers zoals investeringsbanken en hedgefondsen. Zij investeren op grote schaal namens andere mensen. Daarom hebben individuele beleggers geen toegang tot voorwetenschap en complexe informatie die institutionele beleggers wel hebben. Als gevolg daarvan zijn individuele beleggers alleen afhankelijk van mediatrends. Dus zodra er positief nieuws is, beginnen deze beleggers binnen te stromen. En zodra de media een negatief aspect belichten, beginnen deze beleggers zich terug te trekken. 

Prijs nadert all-time high 

Soms bereikt de bitcoinprijs de recente all-time high. Dat is het moment waarop de prijsweerstand maximaal is en een verdere stijging moeilijk is. Dit gebeurt omdat wanneer de prijs dit punt bereikt, de meeste mensen hun bitcoins beginnen te verkopen om maximale winst te verzekeren. Het resultaat is dat de verkoopdruk toeneemt, waardoor de prijs daalt. 

FUD in de media 

FUD betekent Angst, Onzekerheid en Twijfel. Het is het resultaat van negatieve berichtgeving in de media. Het leidt tot massale paniek en mensen beginnen bitcoins te verkopen omdat ze bang zijn dat ze hun investering verliezen. Wij stellen voor dat men gedetailleerd onderzoek doet naar markttrends voordat men een beslissing neemt, omdat de media vaak alleen maar paniek probeert te zaaien. 

Grote dump van Bitcoins op de markt 

De prijs van Bitcoin daalt wanneer er veel verkocht wordt. Het dumpen van bitcoins door mijnwerkers of grootschalige investeerders creëert verkoopdruk. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de prijs van bitcoin daalt.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling