Waar wordt Bitcoin door gedekt?

Bitcoin wordt ondersteund door een openbaar grootboeksysteem dat bekend staat als Blockchain. Het bevat alle informatie over Bitcoin, zoals transacties, mining, beperkte voorraad, miningtarief en nog veel meer. Het vertrouwen van mensen die in Bitcoin investeren is de belangrijkste reden achter de waarde ervan. Andere redenen zijn schaarste, transporteerbaarheid, nut en duurzaamheid.

Blockchain

Bitcoin werkt op een systeem dat blockchain-technologie heet. Het is de database die alle informatie over Bitcoin bewaart. Het is een gedecentraliseerd en vertrouwensloos systeem, wat betekent dat wederzijds vertrouwen van de gebruikers niet nodig is om het efficiënt te laten werken. Bitcoin is de eerste munteenheid die vertrouwd en gebruikt wordt ondanks dat hij gedecentraliseerd is.

Wiskunde

Bitcoin wordt ondersteund door wiskunde. Bitcoin wordt namelijk gemaakt door complexe cryptografische puzzels op te lossen, een proces dat 'mining' heet. En omdat Bitcoin niet wordt ondersteund door een fysieke entiteit, wordt vaak gedacht dat Bitcoin geen waarde heeft. Dat is echter niet waar. Bitcoin is waardevol vanwege mensen die vertrouwen hebben in dit systeem. De huidige prijs van Bitcoin is iets meer dan €60.000 per Bitcoin, wat aangeeft hoe waardevol het is.

Schaarste

De waarde van een munteenheid wordt in belangrijke mate bepaald door het aanbod ervan. Er moet een evenwicht zijn in het aanbod, want een groot aanbod kan inflatie veroorzaken, terwijl een klein aanbod economische problemen kan veroorzaken. In tegenstelling tot fiatvaluta, heeft Bitcoin een beperkte voorraad van 21 miljoen Bitcoins. Bovendien kan het alleen worden gemaakt door mining, dat ook een limiet heeft. Elke 10 minuten kan slechts één blok Bitcoin worden gemined. Deze schaarste is de belangrijkste reden waarom Bitcoin waardevol is.

Deelbaarheid

Voor de goede werking van een munt moet deze deelbaar zijn in kleinere eenheden. Het helpt om de prijs van goederen en diensten nauwkeurig te beschrijven. Bovendien helpt het ook bij het gebruik van één valuta voor alle behoeften. Net zoals een dollar kan worden verdeeld in kwartjes en dubbeltjes, kan een Bitcoin ook worden verdeeld in kleinere eenheden. Eén Bitcoin kan worden onderverdeeld in 8 eenheden en de kleinste eenheid staat bekend als Satoshi, genoemd naar de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Nutsvoorziening

Een valuta heeft alleen waarde als hij kan worden gebruikt. Net als fiatvaluta kan Bitcoin nu worden gebruikt om goederen en diensten te kopen op meerdere platforms. Sommige daarvan zijn Microsoft, Tesla, Starbucks, en Amazon. Dit nut heeft de Bitcoin de afgelopen jaren veel waarde gegeven.

Vervoerbaarheid

Een valuta moet gemakkelijk te vervoeren zijn om doeltreffend te kunnen worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld iets koopt, moet je de verkoper gemakkelijk kunnen betalen. Het gemak van Bitcoin transacties is een belangrijke reden achter zijn waarde. Sommige Bitcoinliefhebbers beweren ook dat het gebruik van Bitcoin makkelijker is dan fiatvaluta, omdat je geen derde partijen hoeft te vertrouwen. Het enige wat je nodig hebt is een digitale wallet en je bent klaar om te gaan!

Duurzaamheid

Een munt moet duurzaam zijn om gemakkelijk te kunnen worden gebruikt. Als je je altijd zorgen maakt over de bescherming van je geld, zul je nooit gemoedsrust hebben. In het geval van fiat valuta, verlies je soms je geld omdat ze ofwel verscheurd worden of in vlammen opgaan. Maar in het geval van Bitcoin, hoeft u geen voorzorgsmaatregelen te nemen. Gebruik gewoon een sterk wachtwoord, en uw Bitcoins zullen veilig zijn in uw digitale wallet.

Vervalsing of namaak

Een munteenheid die gemakkelijk kan worden vervalst, zal nooit waarde hebben. Want als er vals geld in omloop komt, vermindert dat de waarde van het origineel. In het geval van Bitcoins worden alle transacties permanent opgeslagen in de blockchain. Dit zorgt ervoor dat ze niet dubbel worden uitgegeven of gedupliceerd.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling