Waar Bitcoins kopen?

Je kunt Bitcoins kopen op verschillende plaatsen zowel online als op fysieke locaties. De beste online plaats waar je Bitcoins kunt kopen is via een crypto exchange zoals Axiras. Daarnaast heb je ook nog Payment service providers of markplaatsen die Bitcoins aanbieden. Voor een fysieke locatie is een Bitcoin automaat bij jou in de buurt de beste optie.

Waar Bitcoins kopen

Beste plaatsen om Bitcoin te kopen

  • Crypto Exchange: Axiras
  • Geldautomaat operator: Bitcoin automaat
  • Bank: Revolut
  • Payment service provider: PayPal
  • Marktplaats: LocalBitcoins
  • Handelsplatform: Robin Hood
  • Gedecentraliseerde beurs: Bisq

Crypto Exchange: Axiras

Axiras is een toonaangevende crypto exchange die zich bezighoudt met Bitcoin. We bieden snelle en veilige diensten in meerdere landen. U kunt betalen via meerdere opties zoals Bancontact, Visa, bankoverschrijving, MasterCard of Maestro. Alle transacties worden binnen 24 uur verwerkt zodat u niet te lang hoeft te wachten.

Om te beginnen, registreer voor een account op Axiras officiële website. Na een succesvolle registratie, krijg je een Bitcoin wallet. Maak geld over naar uw Axiras-rekening, koop Bitcoin en stap in de wereld van het Bitcoin-netwerk.

Geldautomaat operator: Bitcoin automaat

Door de toenemende populariteit heeft Bitcoin nu ook zijn pinautomaat. Op dit moment zijn er 30 Bitcoin-automaten geïnstalleerd op verschillende locaties over de hele wereld. Als u Bitcoin wilt kopen via een Bitcoin automaat, moet u eerst vaststellen of u er toegang toe heeft. Er zijn verschillende soorten Bitcoin Bitcoin automaat's en als u een nieuwe gebruiker bent, zult u wat tijd moeten investeren in het leren van hun gebruik.

Over het algemeen is de eerste stap het verificatieproces. Na verificatie wordt u gevraagd om een Bitcoin wallet adres waar u uw Bitcoins wilt storten. Daarna moet u geld in de pinautomaat doen dat gelijk is aan het bedrag van uw Bitcoinaankoop. Tot slot moet u de transactie bevestigen en worden uw Bitcoins naar uw wallet-adres overgemaakt.

Bank: Revolut

U kunt Bitcoin kopen via de Revolut bank. Deze bank ondersteunt betalingen in meer dan 30 valuta's. Uw Bitcoin investering in Revolut kan zo laag zijn als $1. U kunt Bitcoins kopen, verkopen en overmaken net als elke andere valuta. Naast Bitcoin, kunt u ook Ether en Stellar uitwisselen via deze bank. Hun applicatie is beschikbaar voor zowel Android als IOS gebruikers.

Payment service provider: PayPal

Meerdere digitale beurzen en marktplaatsen accepteren PayPal als betaalmethode. U kunt echter ook direct Bitcoin kopen via PayPal. Hoewel er weinig risico's verbonden zijn aan deze methode, is het alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Bovendien kunt u geen Bitcoin opnemen in uw externe wallet.

Marktplaats: LocalBitcoins

LocalBitcoins is een marktplaats die een verbinding biedt tussen kopers en verkopers. Hoewel het snelle diensten biedt, zijn hun servicekosten erg hoog. Bovendien is er een groot risico aan verbonden omdat je de verkoper moet vertrouwen en ervan uit moet gaan dat hij geloofwaardig is.

Om Bitcoin te kopen via LocalBitcoin, moet je verstandig zoeken naar een verkoper in een bepaald land. Een paar dingen waar je naar moet kijken zijn feedback score, aantal transacties, account leeftijd, aantal gebruikers die deze verkoper hebben geblokkeerd, en het aantal gebruikers die deze verkoper vertrouwden. Deze dingen zullen u helpen bij het inschatten van de geloofwaardigheid. Nadat u een verkoper heeft gekozen, kunt u met hem handelen via het handelsvenster.

Handelsplatform: Robin Hood

Robin Hood biedt een platform dat erg lijkt op aandelenhandel. Dus, als u een aandelenhandelaar bent die in Bitcoin gaat handelen, zult u geen leercurve hebben. Het beste deel van dit handelsplatform is dat ze commissie-vrije diensten aanbieden.
Een paar dingen die mensen niet leuk vinden aan Robin Hood is dat ze zeer weinig valuta's ondersteunen en dat u uw Bitcoins niet kunt opnemen in uw digitale wallet.

Gedecentraliseerde beurs: Bisq

Een andere methode om Bitcoin te kopen is via een gedecentraliseerde beurs. Op dit moment is de beste gedecentraliseerde exchange Bisq. Deze exchange kan gebruikt worden via haar applicatie die beschikbaar is voor zowel Android als IOS. Bisq is zeer divers in termen van betalingsopties. Ze bieden 26 verschillende betaalmethoden aan.

Er zijn meerdere redenen achter de populariteit van Bisq. De belangrijkste is decentralisatie, vergelijkbaar met Bitcoin. Dit platform heeft geen centrale autoriteit, het is een peer-to-peer netwerk. Bovendien is Bisq niet-custodiaal, wat betekent dat niemand toegang heeft tot uw fondsen, behalve u.

Hoewel ze trage transacties en lage handelsvolumes hebben, genieten ze de voorkeur van veel privacy bezorgde mensen omdat ze geen door de overheid uitgegeven identificatie of een inschrijvingsaccount vereisen.

Hoe je Bitcoin kunt kopen via Axiras:

Punt 1. Je aanmelden bij Axiras

Wat je eerst moet doen, is je aanmelden bij Axiras en een account aanmaken op onze website. Axiras is een veilig platform om je Bitcoins te bewaren.

Verder kun je hier kennismaken met beveiligde methodes om te betalen in de reguliere valuta van je land. In Nederland en in de rest van de EU is dit natuurlijk de euro.

Deze munt kun je hier omwisselen in BTC. Natuurlijk kun je hier ook Bitcoin aanbieden en deze inruilen voor euro.

Punt 2: maak een wallet aan

Het eerste wat je moet doen, is een wallet aanmaken. Je hebt deze virtuele portemonnee immers nodig vooraleer je begint met Bitcoin. Hoe je de virtuele munt aankoopt, is in dit geval van geen enkel belang.

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten van wallets. Je kunt hiervoor een online wallet gebruiken dat op zich al een onderdeel is van een wisselplatform. Je kunt ook naar een onafhankelijke aanbieder gaan. Verder bestaan er ook nog desktop wallets, mobiele wallets en offline wallets.

Hierbij moet je denken aan een vorm van hardware die wat weg heeft van een kaartlezer voor je computer of voor online bankieren. Als je wilt, kun je zelfs helemaal offline gaan door te kiezen voor een stuk papier. Dit laatste noemen we trouwens de paper wallet.

We hebben nu een aantal varianten van deze virtuele portemonnees opgenoemd. We houden het hier bij de grote lijnen. Ieder van deze soorten wallets kom je tegen in verschillende merken en zijn verkrijgbaar bij diverse online diensten. Je doet er goed aan om je hierin sterk te verdiepen vooraleer je een definitieve keuze maakt. Er hangt veel af van de keuze van de beste wallet. Natuurlijk kies je een wallet die het best bij je past, maar de veiligheid komt hierbij altijd op de eerste plaats.

Het is best mogelijk dat wanneer je op zoek gaat naar informatie dat je dan nog meer soorten van wallets tegenkomt dan die we hier hebben opgenoemd. Soms zul je goede tips krijgen en andere keren zul je nog wat moeten uitzoeken. Het internet is daarvoor het best geschikt. Er gaat wel wat tijd insteken, maar het loont de moeite.

Het voornaamste waar je op moet letten is dat je je sleutels van je wallet altijd op een veilige plaats bewaard. Het gaat maar over een reeks karakters, maar dan wel heel erg belangrijke. Als je ze kwijtraakt, kun je meteen ook niet langer bij je Bitcoins.

Punt 3: in Bitcoin handelen met de hulp van Axiras.

Bitcoin aankopen, doe je door op ons platform een aantal BTC aan te schaffen. Dit doe je door een bestelling te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat deze bestelling wordt behandeld en zullen de bestelde Bitcoins in je wallet storten. Je kunt ook Bitcoins verkopen bij Axiras. Het proces dat je hierbij moet doorlopen is gelijkaardig aan het plaatsen van een bestelling. Alleen gaat het verkeer nu de andere richting uit. Zoals je elders in onze kennisbank kunt lezen, is de prijs van de Bitcoin erg veranderlijk. Dat is de reden waarom wij altijd de recentste wisselkoers gebruiken. Enkel zo krijg je de juiste prijs!

Punt 4: gekochte Bitcoins in je wallet bewaren.

Voorzichtig beginnen is hier de boodschap. Je eerste aankoop zal bescheiden zijn. Die aankoop is echter belangrijk. Zo krijg je Bitcoin die in je automatische account op ons platform wordt bewaard. Daarna doe je er goed aan om dit geld over te maken op het adres van de Bitcoinwallet die je voordien al hebt aangemaakt. Dit deed je op een exchange. Hoe er rekening mee dat zulke wisselkantoren hiervoor een vergoeding vragen. Dit is zeker het geval wanneer je een bedrag uit je wallet wilt versturen.

Belangrijk om weten: Bitcointransacties gebeuren niet met de regelmaat van de klok. Dit is echt een verschil met andere wisselkoersen. Je moet weten dat wanneer je Bitcoin koopt, dit een transactie is. Deze transactie wordt genoteerd in de blockchain en moet daarna bevestigd worden. Precies over dat bevestigen gaat heel wat tijd overheen. Het is vaak druk en dan duurt het nog wat langer. Dit geldt zeker tijdens de werkuren. Je moet hiervoor zeker met twee uur rekening houden. Soms duurt het nog langer. Wat je vooral niet moet doen, is direct naar je account gaan en in paniek schieten. Zo loop je het risico dat je denkt dat de transactie niet doorgaat, terwijl dit wel het geval is.

Punt 5: Bitcoin gebruiken of bewaren voor later

Je kunt natuurlijk tot later wachten om je Bitcoin te verkopen en zo heel wat winst maken. Wat je ook kunt doen, is er direct iets mee kopen. Het maakt niet veel uit wat je met de BTC doet. Wat wel telt, is dat je het op het juiste moment doet. Daarbij moet je als het ware altijd paraat staan.

De pieken en dalen in de waarde van de Bitcoin zijn zo significant dat je alles vooraf goed moet plannen. Zo is het nodig om ook een verkopersaccount op te zetten, zo kun je snel verkopen als het nodig is.

Je moet weten wat je ermee wilt kopen voor je eraan begint. De dag zal komen dat je snel moet verkopen om winst te maken. Het laatste wat je dan wil is in paniek slaan terwijl iedereen hetzelfde wil doen als jij. Wie het hoofd koel houdt, maakt de meeste kans.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling