Waar betalen met Bitcoin?

Je hebt al eerder van Bitcoin gehoord en zodoende ben je op de website van Axiras beland. Het is duidelijk dat je interesse is gewekt, want anders was je hier niet. De BTC is een munt die veel interesse wekt en populair is. Toch heb je geen idee waar je met Bitcoin kunt betalen. Geen nood, we helpen je graag verder!

Waar betalen met Bitcoin

Met Bitcoin betalen in Nederland:

Vaak denken mensen dat het moeilijk is om een winkel te vinden in ons land waar je in Bitcoin kunt betalen. Indien jij ook twijfelt, hebben we nu goed nieuws voor jou. In de meeste grotere steden is het mogelijk om in tal van winkels al in BTC te betalen.

Toch zijn er drie steden die er wat dit betreft tussenuit springen: Gent, Ieper en Brussel. Voor een lijst van winkels kun je terecht op de websites gentBitcoinstad.be en ieperBitcoinstad.be. Uiteraard is het normaal dat je steden zoals Gent en Brussel in deze top drie terug kunt vinden. Antwerpen valt wat dat betreft een beetje uit de toon. Toch zijn er in deze grootste havenstad van het land al 8 winkels waar je in Bitcoin kunt betalen.

De website coinmap.org biedt trouwens een overzicht van alle Belgische en Nederlandse winkels waar je met Bitcoin kunt betalen. Het zijn er best al veel. Toch kan het nog beter. We zetten de belangrijkste redenen om met Bitcoin te betalen even op een rij:

  • Bijna geen betaalkosten
  • Fraude plegen is niet mogelijk.
  • Betalingen vanuit het buitenland zijn mogelijk: handig voor toeristen
  • Je winkel wordt populairder
  • Een heldere boekhouding

Ook in Nederland is het mogelijk om met Bitcoin te betalen. De Nederlandse stad waar de btc het meest wordt aanvaard in winkels is ongetwijfeld Arnhem. Hier vind je wel meer dan 100 handelszaken waarin je met de BTC terechtkunt. Arnhem kreeg hierdoor de titel Bitcoinhoofdstad van de wereld.

Behalve op coinmap.org kun je ook op useBitcoins.info opzoeken waar je met BTC kunt betalen. Zelf hebben wij bij Axiras een lichte voorkeur voor coinmap.org Deze site biedt niet alleen een lijst van winkels in tal van steden aan, maar toont ook op een handige kaart waar je winkels bij jou in de buurt kunt vinden die Bitcoin aanvaarden.

Grote bedrijven die Bitcoin aanvaarden

Het zijn niet alleen kleine winkels in de binnenstad die betalingen in BTC aanvaarden. Er zijn steeds meer grote bedrijven waar je met de Bitcoin terechtkunt. We geven hieronder een lijst:

Microsoft: hoeft niet meer voorgesteld te worden.

Overstock

Dell: dit bedrijf hoeven we niet voor te stellen! Iedereen kent Dell als computerproducent. Dell is trouwens ook Bitcoinpartner!

Newegg: dit bedrijf is wereldwijd actief. Deze grote retailer zit in Los Angeles en is gespecialiseerd in computer hardware en software. Op de Newegg site kun je trouwens ook aankopen doen vanuit Nederland.

Expedia: het online reisbureau

Shopify: een online shopping platform waar maar liefst zeventigduizend winkels op zitten! 

Webshops betalen met Bitcoin

Zeker wanneer we de grote bedrijven bekijken, dan valt op dat vooral platformen voor online shopping de Bitcoin aanvaarden. In feite is dit logisch. Digitaal winkelen doe je met een digitale munt.

De BTC wordt door tal van webshops aanvaard als betaalmiddel. Dit is mogelijk door Coinbase te gebruiken als tussenpersoon.

Eigenlijk werkt Coinbase op die manier een beetje zoals PayPal. Coinbase verwerkt de betalingen en neemt zo ook de rol van Ogone over dat als platform dan weer garant staat voor veilige bankbetalingen. Een bedrijf dat betalingen in Bitcoin verwerkt voor webshops is Bitpay.

Betalingen in Bitcoin verwerken

Bitcoin en Bitpay verwerken niet alleen de betalingen die op webshops in BTC gebeuren, ze zetten ze ook om naar de meest gebruikte reguliere valuta: de euro, de dollar of het Britse pond.

Amazon giftcards kopen met BTC

Amazon aanvaardt de BTC nog niet. Toch is het mogelijk om Amazon giftcards te kopen met Bitcoin. Dit kun je doen bij Gyft, eGifter en Giftoff.

Bitcoin betaalkaarten

Een andere manier om in BTC te betalen is gebruik te maken van Bitcoin betaalkaarten. Dit zijn gewone debetkaarten die er trouwens ook uitzien als de bankpassen die we allemaal hebben. Deze kaarten worden uitgegeven door de bedrijven Wirex en Spectrocoin. De Bitcoinbetaalkaarten zijn trouwens gekoppeld aan reguliere netwerken zoals deze van Visa en Mastercard. Je kunt ze opladen via je Bitcoin wallet en zo naar de dichtstbijzijnde betaalautomaat gaan om daar je Bitcoins in euro te laten omzetten.

Zo betaal je in de winkel wel met euro, maar indirect betaal je wel met BTC. Het enige nadeel aan Bitcoin betaalkaarten is dat er wel meer kosten aan verbonden zijn dan aan reguliere bankkaarten. Je betaalt voor de kaart een bedrag van €10 of €15. Verder dien je er rekening mee te houden dat vele kaarten de BTC eerst omrekenen naar dollar, waarna je een meerkost moet betalen om de Bitcoin naar euro te kunnen omzetten.

Ook geld opnemen aan een automaat kost geld. Met een reguliere bankkaart is dit al lang niet meer het geval in ons land. Toch kunnen deze betaalkaarten een uitkomst bieden voor mensen die veel Bitcoin bezitten en geen mogelijkheid hebben om ze op een andere manier uit te geven.

Bitcoins kopen

Bij Axiras kunt u Bitcoins kopen met iDeal, PayPal, Mastercard en Credit card, dit voor 24 uur op 24 en 365 dagen per jaar. Bestellingen worden snel uitgevoerd. Verder garanderen wij de kleinste prijsverschillen en de toegang tot een orderboek

Axiras geeft alle potentiële klanten de mogelijkheid om een gamma aan verschillende cryptovaluta te kopen in Nederland. Bitcoin is er daar maar een van. Axiras staat ten dienste van privépersonen, organisaties en professionals. Zowel financiële instellingen als gewone consumenten kunnen dus bij ons terecht. Je kunt daarbij zeker zijn van de oorsprong van de BTC. Axiras verkoopt altijd bitcoins uit eigen voorraad die direct geleverd worden aan de afgesproken prijs.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling