TREZOR One Review

Trezor One is een elegant ontworpen veilige hardware wallet met een betaalbaar prijskaartje van €55. Het is ontwikkeld door Satoshi Labs, een bedrijf dat bekend staat om zijn meerdere uitvindingen in de blockchain-industrie. Deze hardware wallet is beveiligd met een PIN en extra passphrases om ongeautoriseerde toegang zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat is een Hardware wallet?

Een hardware wallet, ook wel bekend als een offline wallet, is een fysieke entiteit die gebruikt wordt om cryptocurrency op te slaan. Deze wallets zijn de veiligste optie om Bitcoin op te slaan. Omdat ze niet verbonden zijn met het internet, hebben hackers geen middelen om er toegang toe te krijgen. Ledger en Trezor zijn de twee bekendste hardware wallets.

Bedrijfsoverzicht Trezor One

Trezor One is ontwikkeld door Satoshi Labs. Dit bedrijf werd opgericht in 2013. Naast het produceren van hardware wallets, hebben ze meerdere andere bijdragen in de wereld van cryptocurrency. Enkele daarvan zijn een Bitcoin mining pool genaamd Slush pool, en een CoinMap die plaatsen laat zien waar Bitcoin wordt geaccepteerd.

Ondersteunde munten

Trezor One ondersteunt ongeveer 1000 munten en tokens. Echter, sommige van hen vereisen een extra externe wallet voor hun transacties. Sommige van de munten die door Trezor One worden ondersteund, staan hieronder vermeld:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Bitcoin Cash (BCH)
 3. Ethereum (ETH)
 4. Tether (USDT)
 5. Litecoin (LTC)
 6. Chainlink (LINK)
 7. Dogecoin (DOGE)
 8. Dash (DASH)
 9. Decred (DCR)
 10. Dalecoin (DALC)

Enkele van de bekende munten die niet door Trezor One worden ondersteund zijn de volgende:

 1. Ripple (XRP)
 2. Cardano (ADA)
 3. Monero (XMR)
 4. Ontologie (ONT)

De TREZOR One instellen

Het opzetten van de Trezor One is een eenvoudig proces. Het enige wat u hoeft te doen is de wallet te integreren met uw computer en software te installeren die als brug fungeert tussen de cryptocurrency en de wallet. Hierdoor kan uw computer communiceren met de wallet.

Na de installatie moet u een PIN kiezen. Het is een onfeilbare methode. U krijgt het scherm "kies uw PIN" op uw computer te zien. U kunt de PIN echter alleen invoeren via uw wallet. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat hackers geen toegang kunnen krijgen tot uw PIN-code.

De volgende stap is het beveiligen van de seed, een 24 woorden tellende zin die de private sleutel wordt genoemd. Deze wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw Bitcoin in het geval u uw wallet breekt of verliest. Schrijf uw seed nooit ergens op uw computer om uw Bitcoin niet te riskeren in geval van een malware aanval.

Tenslotte moet u toegang krijgen tot wallet.trezor.io vanaf uw computer om transacties te initiëren.

Hoeveel kost de TREZOR One?

Momenteel kost de Trezor One €55 exclusief btw. Dat maakt het een zeer betaalbare hardware wallet. Bovendien betaalt u bij een bulkbestelling van 3 wallets €145. U bespaart dus €20 met deze deal.

Kan TREZOR gehackt worden?

Nee, Trezor One kan niet gehackt worden. Omdat het geen E-mailadres of wachtwoord heeft, en de fysieke wallet als enige identiteit dient, kan niemand toegang krijgen tot uw account.

Het loopt echter wel risico als iemand fysiek toegang krijgt tot uw wallet. In dat geval kan de beveiligings-PIN fungeren als een barrière voor onbevoegde toegang. Bovendien kunt u ook wachtzinnen instellen die als een extra beschermingslaag zullen dienen. Deze zinnen moet u onthouden en ze kunnen uw wallet in virtuele compartimenten verdelen. Dat betekent dat als iemand uw ene passphrase heeft, hij alleen toegang heeft tot de munten in dat compartiment, en de rest is veilig.

TREZOR of Ledger ervaring

Zowel Trezor als Ledger zijn naaste concurrenten, zowel qua prijs als qua mogelijkheden. Hoewel Trezor een hogere bedrijfsreputatie heeft, heeft Ledger het voordeel wat betreft de munten die het ondersteunt.

Conclusie - Is het de prijs waard?

Volgens onze analyse, ja het is! De elegant ontworpen wallet met zijn uitzonderlijke beveiligingsfuncties is een voordelig koopje voor €55. Dus, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een hardware wallet, dan heeft Trezor One alle functies die u zoekt.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling