Ledger Nano S review

De Ledger Nano S is een vertrouwde cryptocurrency hardware wallet die direct ongeveer 1000 munten ondersteunt. Zijn gebruiksvriendelijke interface, compacte en duurzame ontwerp is geliefd bij klanten over de hele wereld. Het kost €59, wat zeer betaalbaar is, gezien de diensten die het biedt. Deze hardware wallet werkt via software genaamd Ledger Live.

Hardware Portemonnees

Hardware Wallets, ook bekend als koude wallets, zijn gespecialiseerde apparaten die cryptocurrency opslaan. Ze zijn de meest veilige vorm van wallets. De private sleutels en transacties worden opgeslagen op het apparaat; daarom kunnen hackers geen toegang krijgen tot uw munten.

Sommige hardware-wallets moeten worden geïntegreerd met een computer om transacties uit te voeren. Dit brengt de veiligheid van de wallet echter niet in gevaar. Enkele van de meest bekende hardware wallets zijn Ledger en Trezor.

Over het bedrijf Ledger

Ledger, opgericht in 2014, is een van de meest prestigieuze bedrijven in de wereld van cryptocurrency. Ze zetten zich in om veilige oplossingen te bieden voor de handel in cryptocurrency.

In de afgelopen 7 jaar hebben ze meerdere producten gelanceerd die gerelateerd zijn aan cryptocurrency. Hun diensten worden vertrouwd door zowel particulieren als bedrijven. De beruchte Ledger Hardware wallets zijn tot nu toe in ongeveer 165 landen verkocht.

Ledger Nano S ervaring

Ledger Nano S is een kleine en gebruiksvriendelijke hardware-wallet. Het wordt geleverd met een metalen behuizing die een plus is voor de fysieke bescherming. Deze duurzame wallet past gemakkelijk in uw hand of broekzak. Daarom is het heel gemakkelijk om hem bij u te dragen zonder dat iemand hem opmerkt.

Zoals de meeste hardware portefeuilles, is de eerste stap bij het gebruik van de Ledger Nano S de beveiliging ervan. Wanneer u hem aansluit op een computer, wordt u gevraagd een PIN te kiezen. Deze PIN is essentieel voor de beveiliging van uw portefeuilles en voorkomt ongeoorloofde toegang.

Het duurt slechts 3 minuten om het apparaat in te stellen. Het grootste deel van die tijd wordt besteed aan het schrijven van uw seed op een veilige plaats. Het zaadje is een zin van 24 woorden die als uw privésleutel fungeert. Het wordt alleen weergegeven op het kleine scherm van de wallet, van waaruit u het moet noteren. Nu vragen de meeste mensen zich af, als de wallet is aangesloten op de computer, waarom wordt de code daar dan niet weergegeven? Dit is omdat als de beveiliging van uw computer in gevaar is, hackers toegang kunnen krijgen tot uw private sleutel en uw munten gestolen kunnen worden. Daarom is het altijd aan te raden om uw private sleutel nooit op uw computer op te slaan.

Nadat u uw apparaat hebt ingesteld, moet u Ledger Live installeren. Deze software zal dienen als een brug tussen uw Bitcoin en uw hardware wallet. Alle transacties worden uitgevoerd via Ledger Live. De interface is eenvoudig te gebruiken en er komt niet veel leermoment bij kijken. 

Ledger Nano S ondersteunde munten

Ledger Nano S ondersteunt meer dan 1000 cryptocurrencies en tokens. Enkele van de meest bekende cryptocurrencies die door Ledger Nano S worden ondersteund zijn de volgende:

 1. Binance munt (BNB)
 2. Bitcoin (BTC)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Bitcoin Gold (BTG)
 5. Dash (DASH)
 6. Dogecoin (DOGE)
 7. Ethereum (ETH)
 8. Ethereum Classic (ETC)
 9. Litecoin (LTC)
 10. Monero (XMR)
 11. Ripple (XRP)
 12. Z Cash (ZEX)

De transacties voor ongeveer alle munten worden geregeld via Ledger Live. Voor sommige cryptocurrencies, zoals Binance Coin en Monero, is echter extra software nodig voor hun transacties.

Prijskaartje Ledger vs. TREZOR

Ledger Nano S is een van de meest betaalbare portefeuilles op de markt. Hij kost slechts €59 exclusief BTW.

Trezor One is een van de bekendste concurrenten van Ledger Nano S. Het kost € 55 en ondersteunt meerdere cryptocurrencies. Laten we enkele van hun functies bespreken om te analyseren welke beter is.

Ontwerp:

Beide portefeuilles zijn klein van formaat en passen in uw zak. De Ledger Nano S heeft echter een metalen behuizing, waardoor hij duurzamer is.

Ondersteunde munten:

Hoewel beide wallets ongeveer 1000 munten ondersteunen, vereist Trezor voor sommige ervan tussenkomst van een derde partij. Terwijl Ledger Nano S ze allemaal direct ondersteunt.

Reputatie:

Beide bedrijven zijn opgericht in 2014 en hebben tot nu toe een positieve beoordeling. Beide bedrijven bieden open-source wallets aan. Trezor wordt echter iets meer gerespecteerd in de gemeenschap in vergelijking met Ledger Nano S.

Is het de prijs waard?

Ja, dat is het zeker! Hoewel Ledger en Trezor naaste concurrenten zijn, heeft Ledger door zijn ontwerp en gebruiksvriendelijkheid een streepje voor op de concurrentie. Bovendien is het Ledger Live-systeem en de directe muntondersteuning van Ledger de belangrijkste reden waarom het over de hele wereld wordt aanbevolen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling