Kan ik een deel van een Bitcoin kopen?

Net als fiatvaluta's kan ook Bitcoin worden onderverdeeld in kleinere subeenheden. Bitcoin is de belangrijkste munteenheid van het Bitcoin netwerk. Het is niet verplicht om een volledige bitcoin te kopen. U kunt er ook fracties van kopen. De kleinste hoeveelheid bitcoin die u kunt kopen is 0,00000001 BTC. Het is gelijk aan 1 satoshi.

Kan ik een deel van een Bitcoin kopen

Waarom bitcoin is opgedeeld in kleinere fracties

Alle vormen van valuta worden opgedeeld in subeenheden of fracties, om het mogelijk en handig te maken om uitwisselingen en transacties van verschillende bedragen te administreren. Zo is de dollar onderverdeeld in subeenheden: stuivers, dubbeltjes en kwartjes. Zonder deze subeenheden is het onmogelijk om transacties van verschillende waarden uit te voeren en zou de munt onpraktisch worden. 

Net als fiatvaluta's moet Bitcoin worden opgesplitst in kleinere fracties of subeenheden, zodat de cryptocurrency praktischer en handiger wordt om in het dagelijks leven te gebruiken. Bovendien moeten prijzen, door de waardestijging van Bitcoin, in kleinere eenheden worden weergegeven om transacties haalbaarder en gebruiksvriendelijker te maken. Als we bijvoorbeeld een chocoladereep kopen die 0,00005 BTC waard is, kan dat een verwarrende waarde zijn. In plaats daarvan kunnen we het als een subeenheid gebruiken, bijvoorbeeld bit of microbitcoin, waarmee dezelfde chocoladereep 50 bits zou kosten.

Omdat Bitcoin een virtuele munt is, kan hij worden opgesplitst in bijna oneindige waarden. Dit geeft zijn gebruikers het voordeel om de munt te verdelen in eenheden naar gelang hun behoeften. Op dit moment is de Bitcoin echter onderverdeeld in acht eenheden, maar verdere onderverdelingen kunnen worden gemaakt als dat nodig is.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de grootste en meest gebruikte cryptocurrency. Als we het hebben over de Bitcoin-munteenheden, is Bitcoin de grootste munteenheid van het Bitcoin-netwerk. Het is de basisvaluta eenheid, net zoals de belangrijkste eenheid van de euro, Amerikaanse munt dollars zijn, en de Britse munt ponden. 
Aangezien verwacht wordt dat de waarde van Bitcoin in de toekomst zal stijgen, is het gebruik van onderverdelingen of subeenheden zeer essentieel.

Millibitcoins (mBTC)

In 2011 werd een poll gehouden om te beslissen hoe 0.001 BTC zou moeten heten, en de resultaten besloten tot de naam "millibitcoin"
Een millibitcoin, aangeduid met het tickersymbool mBTC, verwijst naar één-duizendste van een bitcoin, wat betekent dat in één Bitcoin er 1000 mBTC zitten. Millibitcoins zijn ook bekend als millibits, millicoins of millies, allemaal met het voorvoegsel "milli" dat eenduizendste betekent. 

Microbitcoins (μBTC)

Eén microbitcoin is gelijk aan één-miljoenste van een Bitcoin, of 0,000001 BTC, en wordt weergegeven door het tickersymbool μBTC. Een microbitcoin wordt ook wel "bit" genoemd. Het Bitcoin-netwerk is beperkt tot een twee-decimale precisie, waardoor je wel 5,45 bits kunt hebben, maar niet 5,453 bits.

Satoshi (sat)

De kleinste waarde of eenheid van het Bitcoin-netwerk is Satoshi, genoemd naar Satoshi Nakamoto. Het is een pseudoniem dat gebruikt wordt door de persoon of groep personen die in 2008 het oorspronkelijke witboek over Bitcoin uitbracht. Eén Bitcoin is gelijk aan honderdmiljoen (100.000.000) Satoshi's. 
Er is geen officieel symbool voor deze eenheid, maar de meest gebruikte symbolen zijn "sat" of "s". De naam "satoshi" werd voor het eerst voorgesteld door een ontwikkelaar van de Bitcoin-kern om een honderdste van een Bitcoin aan te duiden. 

Zijn voorstel werd echter veranderd en in plaats daarvan gebruikt om het honderdmiljoenste deel van een Bitcoin of 0,00000001 Bitcoin aan te duiden als "Satoshi". Geschat wordt dat Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto ongeveer 1 miljoen Bitcoins bezit, wat gelijk staat aan 100.000.000.000.000 satoshi's.
Nu zijn er converters beschikbaar die ons helpen om BTC, mBTC, μBTC, of sat om te zetten naar euros en andere munteenheden. De volgende tabel geeft een overzicht van de omzettingen van Bitcoin-eenheden:

Subunits

Bitcoin

1 mBTC

1/1000 of 0.001 BTC

1 μBTC

1/1000,000 of 0.000001 BTC

1 μBTC

1/1000 of 0.001 mBTC

1 satoshi

1/100,000,000 of 0.00000001 BTC

1 satoshi

0,01 µBTC

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling