Is Bitcoin traceerbaar?

Ja, Bitcoin transacties zijn traceerbaar op een openbaar register genaamd Blockchain. Als je het adres van een wallet weet, kun je de complete transactiegeschiedenis vinden. Deze traceerbaarheid kan echter tot bijna nul worden teruggebracht door gebruik te maken van een VPN, Bitcoin-mixers en een nieuw wallet-adres voor elke transactie.

Bitcoin-transactie begrijpen

Een succesvolle Bitcoin transactie is de bevestigde overdracht van Bitcoin van verzender naar ontvanger. Het wordt genoteerd op een openbaar register genaamd Blockchain. Bitcoin-transacties worden opgeslagen in de vorm van blokken. Een digitale wallet wordt gebruikt voor Bitcoin transacties. Ze kunnen worden gebruikt om betalingen te verzenden en te ontvangen in ruil voor goederen of diensten. Veel handelaren over de hele wereld accepteren nu Bitcoinbetalingen.

Transacties en de blockchain

Bitcoin-transacties zijn totaal verschillend van fiatvaluta. Dat komt omdat ze niet bestaan zoals dollars of ponden. Het is slechts een digitale valuta in de vorm van getallen. Bitcoin-transacties worden opgeslagen op Blockchain. Dit systeem bevat informatie over alle Bitcoin-transacties sinds het ontstaan ervan. Bovendien bevat de Bitcoin wallet alleen een lijst met bevestigde transacties, Bitcoins worden er niet in opgeslagen.

Een Bitcoin-transactie traceren

Meerdere websites en applicaties kunnen worden gebruikt om Bitcoin transacties te volgen. Een applicatie genaamd Bitcoin Explorer wordt veel gebruikt voor dit doel. Hiermee kunt u uw transacties in een paar eenvoudige stappen volgen. Het enige wat u nodig heeft zijn de Bitcoin wallet adressen van de verzender en de ontvanger met het aantal Bitcoins dat is overgemaakt. Deze applicatie geeft ook informatie weer in de vorm van grafieken en balken. Daarnaast zijn de websites die gebruikt kunnen worden om Bitcoin transacties te volgen blockchain.info en Chain.so.

Bitcoin anonimiteit

Bitcoin is een gedecentraliseerde munteenheid die in 2009 is gecreëerd door Satoshi Nakamoto. De maker van Bitcoin is anoniem, zelfs na een decennium na zijn creatie. Bovendien zijn de gebruikers van Bitcoins ook pseudoniem. Dit betekent dat alleen hun wallet-adressen worden onthuld tijdens transacties. Soms moet je echter je identiteit bekendmaken om goederen of diensten te kunnen kopen. In dat geval kan het Bitcoin-wallet-adres dat aan u is gekoppeld, worden gebruikt om uw wallet-saldo en de volledige transactiegeschiedenis te vinden.

Verschillende manieren om uw traceerbaarheid te beschermen:

Maak uw adres niet publiekelijk bekend

In deze wereld van technologie posten we graag bijna alles op sociale media. Het is echter geen goed idee om het adres van uw wallet openbaar te maken. De enige keer dat u dit kunt doen is wanneer u donaties of betalingen verzamelt. Het wordt echter altijd aangeraden om deze Bitcoins naar andere wallets te verplaatsen.

Uw IP-adres maskeren

Bitcoin is een peer-to-peer netwerk. Dat betekent dat het mogelijk is om uw transacties te bespioneren en uw IP-adres te loggen. Een manier om dit te voorkomen is echter het gebruik van een VPN of Tor-browser. Het helpt u bij het maskeren van uw IP-adres, waardoor de veiligheid van uw transacties toeneemt.

Gebruik een tumbler of een mixer

Bitcoin mixers zijn een authentieke oplossing om de privacy van uw Bitcoin transacties te vergroten. Deze mixers gebruiken onafhankelijke Bitcoinadressen om Bitcoins te verzenden en te ontvangen. Vandaar, het verminderen van de traceerbaarheid.

Gebruik een nieuw adres na elke betaling

Alle Bitcoin-transacties die door een Bitcoin-wallet worden gedaan, worden permanent opgeslagen in de blockchain. Daarom, als iemand je wallet adres weet, kunnen ze je saldo en je complete transactie geschiedenis volgen. Daarom werd door de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, aanbevolen om voor elke betaling een nieuw wallet-adres te gebruiken. Als u meerdere wallets gebruikt, kan niemand al uw transacties volgen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling