Is Bitcoin te hacken?

Nog steeds zijn er kandidaat investeerders die hun portefeuille willen uitbreiden met Bitcoin. Dit is alleen maar logisch. Bitcoin blijft een succes en het is daarom alleen maar logisch dat steeds meer mensen een graantje willen meepikken. Toch groeit ook het aantal mensen dat aan Bitcoin twijfelt.

Is Bitcoin te hacken

Veiligheid van Bitcoin en de Blockhain

Bitcoin zelf is bijna onmogelijk te hacken omdat de blockchain-technologie die de basis vormt van de valuta voortdurend door andere Bitcoin-gebruikers wordt beoordeeld. Meer dan eens krijgen we dan te horen dat er een Bitcoinsite gehackt is. In vele gevallen gaat het over een platform dat gebruikt wordt om in Bitcoin te handelen.

Zulk platform of exchange is een website die los staat van het Bitcoinprotocol. Bitcoin als community is niet verantwoordelijk voor dergelijke sites. Hierbij ligt de eindverantwoordelijkheid van de website-eigenaar of bij de ontwikkelaar van een dergelijke site voor Bitcoin traden.

Het moge duidelijk zijn dat deze platformen niets te maken hebben met het Bitcoinprotocol. Het is daarom eerst en vooral belangrijk om weten wat tot het Bitcoinprotocol hoort en wat niet.

Je eigen Bitcoin-adres of Bitcoin wallet staan immers ook los van het Bitcoinproject. Dit wil zeggen dat je zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid ervan!

Waarom is het Bitcoinprotocol veilig?

Binnen het Bitcoinprotocol wordt het veiligheidsaspect zeer ernstig genomen. De blockchain werkt als een gedecentraliseerd systeem dat niet gecontroleerd wordt door een centrale overheid, maar door alle gebruikers van het netwerk of het systeem. Dit maakt het net zo moeilijk om Bitcoin als community te hacken.

Omdat de gebruikers het netwerk constant controleren, is de kans dat een hack lukt zeer klein. Daar tegenover staat het feit dat investeren in BTC op zich daarom niet altijd veilig is.

Er bestaan wel degelijk risico’s tijdens het handelen in Bitcoin. Bij de BTC komt heel wat nieuwe technologie kijken. Die wordt op zich steeds verbeterd.

Aan de andere kant vinden we steeds meer kwaadwillende mensen die allerlei trucs zullen proberen om Bitcoin wallets te hacken.

Dit is de reden waarom je als investeerder of trader altijd op je hoede moet zijn! Je eigen verantwoordelijkheid nemen, is hierbij de boodschap die je we willen meegeven.

Hoe kun je als Bitcoingebruiker je eigen verantwoordelijkheid nemen?

Je eigen verantwoordelijkheid begint bij je Bitcoin wallet of portemonnee. De mensen achter Bitcoin zeggen vaak dat je je eigen bank bent. Deze zin betekent dat je ook de verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen daden en moet handelen alsof je in het echt bij een bank zou werken.

Als je een wallet hebt aangemaakt via een website, betekent dit uiteraard dat je deze website vertrouwt. Deze platformen zijn in de meeste gevallen ook op een ernstige manier met beveiliging bezig.

Zo is de tweestapsverificatie één van de maatregelen die het traden in BTC heel wat veiliger maken. Het wil echter niet zeggen dat je zomaar alles uit handen kunt geven.

Hackers blijven altijd op de loer om je pc of je telefoon te kunnen hacken. Zo is het nodig om je eigen pc en telefoon permanent te beveiligen om ervoor te zorgen dat je pc of wallet niet gehackt kunnen worden en dat je zo je Bitcoin kwijtraakt.

Waarom wordt er zo vaak gezegd dat Bitcoin te hacken is?

De BTC blijft de meest besproken digitale munt. Deze virtuele valuta kent vele medestanders, maar ook vele tegenstanders. Deze laatsten hebben er alle baat bij om de Bitcoin in diskrediet te brengen.

Ondertussen weten we wel dat het Bitcoinprotocol zelf helemaal veilig is. De problemen doen zich echter voor op een ander niveau. Wanneer je op zoek bent naar een platform of exchange om te traden in Bitcoin, doe je er goed aan om de reputatie van dit platform vooraf goed te analyseren.

Hierbij ga je natuurlijk de reputatie van de website of het platform eerst grondig na. Hierbij is het alleen maar gezond dat je een zekere terughoudendheid aan de dag legt. Een andere mogelijkheid is dat je de BTC zelf op je pc bewaart in een hardware wallet.

Natuurlijk moet je dan je pc zelf heel goed beveiligen. Last but not least, doe je er goed aan om bij het traden rechtstreeks met de andere partij te handelen en geen tussenpersonen te gebruiken.

Bictoin hacken

Bitcoin is zeer moeilijk te hacken, bijna onmogelijk. Hackers kunnen echter mensen of hun bitcoin portemonnees hacken, en op hun beurt toegang krijgen tot hun bitcoins. Dit leidt ertoe dat mensen uiteindelijk hun bitcoins verliezen. Dit is waar het algemene nieuws van Bitcoin-hacking naar verwijst. Het eigenlijke Bitcoin-netwerk is echter nooit gehackt. 

De blockchain technologie

Blockchain technologie is een database die informatie opslaat in blokken die elk met elkaar verbonden zijn, waardoor een keten wordt gevormd. Blockchain is het basissysteem waarop de meeste cryptocurrencies draaien, waaronder Bitcoin. Het verzamelt en bewaart een overzicht van alle Bitcoin-transacties. Blockchain wordt niet gecontroleerd door één centrale autoriteit, m.a.w. het is gedecentraliseerd. Het is veeleer een wijdverspreid netwerk met meerdere gebruikers die elke transactie kunnen bekijken en de bevoegdheid hebben om alle wijzigingen te controleren.

Om er zeker van te zijn dat alleen de juiste veranderingen worden aangebracht, maakt deze technologie gebruik van een consensusalgoritme.  Zodra een verandering (of transactie) is gemaakt, kan deze niet meer ongedaan worden gemaakt en wordt de informatie bewaard in de database. 

Waarom bitcoin als hack-proof wordt beschouwd

Bitcoin kan bijna niet gehackt worden omdat alle informatie verspreid is over een groot netwerk dat gecontroleerd wordt door Bitcoin-gebruikers. Deze gebruikers controleren voortdurend elke verandering die wordt doorgevoerd, controleren en verifiëren de gegevens.
Dankzij dit gedecentraliseerde karakter van de blockchain-technologie is een fout of storing in één of zelfs enkele blokken van de keten niet genoeg om het hele systeem plat te leggen. 

De 51% aanval

Bitcoin hacken is extreem moeilijk, maar het is niet 100% onmogelijk. De enige manier waarop het bitcoin netwerk gehackt kan worden is via de 51% aanval. Dit betekent dat een hacker de controle moet krijgen over meer dan 50% van de hash rate of hashing power van het netwerk om succesvol het hele systeem te kunnen hacken. 

Kan bitcoin worden stilgelegd?

Bitcoin draait al meer dan een decennium met succes. Door de omvang van het netwerk en de complexe algoritmen die het besturen is het extreem onmogelijk om het uit te schakelen. 

Er kunnen echter uiterst zeldzame omstandigheden zijn waaronder het systeem van bitcoin kan worden stilgelegd. Bijvoorbeeld als er een wereldwijd stroomtekort is dat alle communicatie- en internetnetwerken platlegt, waardoor nodes niet meer met elkaar kunnen communiceren en het hele Bitcoin-systeem uitvalt. Er kan nog een andere manier zijn om de Bitcoin uit te schakelen, namelijk als er een kritieke bug in het netwerk binnendringt. Maar net zoals een 51%-aanval hoogst onwaarschijnlijk is, kan het netwerk nooit platgelegd worden, zelfs niet voor een korte tijd.

Hoe bitcoins gestolen kunnen worden

Niets kan perfect zijn en een bitcoinconsument kan een potentieel veiligheidsrisico lopen. Er zijn vaak hackers die toegang proberen te krijgen tot de virtuele portemonnee van andere mensen.

De veiligheidsmaatregel die door de bitcoingebruikers wordt gebruikt, staat bekend als de twee-factor identificatie, wat betekent dat bitcointransacties worden gekoppeld aan de mobiele telefoons of e-mailadressen, waardoor hackers uiteindelijk uw bitcoinportemonnees kunnen bereiken.

Deze technologie van bitcoin is zeer nieuw en ontwikkelingen worden gemaakt voor de verbetering van de veiligheid voor de investeerders. Er zijn echter nog steeds mensen die hun tijd en geld investeren in het vinden van de mazen in het systeem en er misbruik van maken. Dus alle potentiële bitcoin beleggers moeten alle voorzorgsmaatregelen nemen voordat ze in bitcoins investeren.

Hoe koop je Bitcoins

Via de Axiras website kun je Bitcoins kopen door je aan te melden en een account aan te maken op onze website. Axiras is een online wisselkantoor om bitcoin te kopen en te verkopen. Het kopen van Bitcoin kan op verschillende manieren. Je kunt stortingen verrichten door middel van een creditcard zoals Visa of Mastercard of met Ideal.

Bestellingen van Bitcoin via de Axiras website worden snel uitgevoerd. Verder garanderen wij de kleinste prijsverschillen en de toegang tot een orderboek met een grote liquiditeit m.b.t. de valuta die de beste resultaten geven.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling