Is Bitcoin mining nog rendabel?

Hoewel er kleine verschillen zijn tussen Bitcoin automaten van verschillende operators, kan het proces voor het kopen en verkopen van bitcoin worden veralgemeend. Het houdt in dat u het bedrag aan bitcoin dat u wilt kopen of het bedrag aan contant geld dat u wilt opnemen invoert. Vervolgens scant u de QR-code om verder te gaan met de transactie. En u bent helemaal klaar.

Is Bitcoin mining nog rendabel

Winstgevendheid van Bitcoin mining

Bitcoin mining omvat de complexe procedures die nodig zijn om nieuwe bitcoins te maken. Met de toenemende populariteit van bitcoin, wendden veel mensen zich tot mining om winst te maken. Nu, in 2021, wanneer één blok slechts 6,25 bitcoins oplevert en de moeilijkheidsgraad van het minen samen met de daaraan verbonden kosten toeneemt, vragen veel mensen zich af of het zelfs winstgevend is om bitcoin te minen.

Tegenwoordig is bitcoin mining alleen winstgevend als je je aansluit bij een mining pool, omdat veel mensen hier veel in hebben geïnvesteerd en enorme arrays rigs hebben gemaakt om bitcoin te minen. Bovendien, als u individueel begint met mining, kunt u uw investering misschien zelfs niet terugverdienen, omdat miningplatforms hoge prijskaartjes hebben en veel energie verbruiken. In deze omstandigheden, hoewel de winst wordt verminderd, wordt de kans op mining vergroot door lid te worden van een miningplatform.

Kosten en moeilijkheidsgraad van mining

Bitcoin mining is een erg dure aangelegenheid. Een efficiënte mininginstallatie kan tussen de € 3000 en meer dan € 10.000 kosten. Naast de hardware moet u ook rekening houden met de elektriciteitskosten die eraan verbonden zijn. Een ruwe schatting concludeert dat om een ​​enkele bitcoin te minen, u misschien ongeveer € 3000 tot € 6000 aan elektriciteit moet uitgeven, afhankelijk van de elektriciteitskosten bij u in de buurt.

De moeilijkheidsgraad van bitcoin mining is variabel en verandert na elke twee weken om de beschikbaarheid van bitcoin te controleren. Bovendien neemt de complexiteit van miningpuzzels met de tijd toe. De moeilijkheidsgraad was 1 toen het begon in 2009. En momenteel is het meer dan 16 biljoen. Ten slotte is het met de introductie van mining pools bijna onmogelijk voor individuele miners om puzzels op te lossen om bitcoin te minen.

Bitcoin Cloud Mining

Bitcoin Cloud Mining verwijst naar het kopen van wat tijd bij iemand anders. Veel bedrijven zoals HashFlare en GenesisMining bieden deze diensten aan. De kosten voor cloud-mining zijn afhankelijk van de hash-snelheid die u kiest. Hoe hoger de hash-snelheid, hoe hoger de kosten en hoe groter uw kansen om met succes een bitcoin te minen. Bovendien kunnen sommige bedrijven maandelijks of jaarlijks kosten in rekening brengen. Het voordeel van cloud mining is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de elektriciteitskosten en onderhoudskosten van de rigs.

Bitcoin mining hardware

Er was een tijd dat een gemiddelde computer efficiënt kon worden gebruikt om bitcoins te delven. Maar na verloop van tijd, met de toenemende moeilijkheidsgraad van miningpuzzels, is het nu niet mogelijk om die computers te gebruiken voor mining. Tegenwoordig worden gespecialiseerde computers gebruikt die zijn gebaseerd op toepassingsspecifieke Integrated Circuit Chips. Deze miningplatforms zijn duur en verbruiken veel elektriciteit en wekken te veel warmte op.

Bitcoin mining pools

Het minen van bitcoin is geen gemakkelijke taak meer. De beloning is alleen van toepassing als je de eerste bent die een blok mineert. Daarom worden miningpools gecreëerd waar individuele miner hun miningkrachten combineren om hun mining kansen te vergroten. Na elke succesvolle mining wordt de beloning verdeeld onder alle miners in die pool.

Laatste gedachten

Het is voor een gemiddelde thuiswerker meestal onmogelijk om zijn investering in bitcoin mining terug te verdienen. Hoewel deze omstandigheden in de toekomst kunnen verbeteren als de efficiëntie en het stroomverbruik van ASIC worden verbeterd samen met de verlaging van de elektriciteitskosten. Tot die tijd is het winstgevend om lid te worden van een miningpool om bitcoin te delven.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling