Is Bitcoin mining legaal?

Bitcoinbezit en -mining zijn legaal in de meeste landen over de hele wereld, zoals de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Australië, en nog veel meer. Ondertussen zijn er een aantal landen waar Bitcoin mining illegaal is. Zoals Nepal, Bolivia, Egypte, en Marokko. Lees verder om meer te weten over Bitcoin legaliteit volgens het land.

Bitcoin heeft sinds zijn oprichting in 2009 enorm aan populariteit gewonnen. Het is een van de populairste cryptocurrencies ter wereld. Ondanks een trage start wordt het nu geaccepteerd door veel bedrijven over de hele wereld. Enkele van die bedrijven zijn Microsoft, Starbucks en Tesla. Toch zijn er veel landen waar Bitcoin weliswaar legaal is, maar waar de overheid er een bankverbod op heeft ingesteld. Terwijl veel landen het nog steeds illegaal hebben verklaard.

Afrika

Het Afrikaanse continent is verder verdeeld in verschillende regio's met de namen Zuidelijk Afrika, Noordelijk Afrika, Westelijk Afrika en de staten in de Indische Oceaan. De trend van de legaliteit van Bitcoin-mining is afhankelijk van de regio waartoe de landen van het Afrikaanse continent behoren. Bitcoin-mining is bijvoorbeeld illegaal in alle landen in Noord-Afrika. Hieronder vallen Marokko, Egypte en Algerije. Aan de andere kant is Bitcoin mining legaal in alle landen in Zuidelijk Afrika en de Indische Oceaan staten. De landen in deze regio zijn Mauritius, Angola, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Namibië. In Nigeria, een land in West-Afrika, is Bitcoin-minen echter legaal, maar heeft de regering een bankverbod ingesteld.

Amerika

Bitcoin minen is legaal in de meeste landen op het Amerikaanse continent. De landen waar Bitcoin verhandelen, minen en het gebruik ervan als betaalmiddel legaal is, zijn Mexico, Costa Rica, Nicaragua, de Verenigde Staten, Jamaica, Tobago, Argentinië, Brazilië, Chili, en Venezuela. Er zijn echter ook landen waar Bitcoin legaal is, maar Bitcoinbetalingen niet zijn toegestaan. Deze landen zijn Canada, Colombia en Ecuador. Tot slot is Bolivia het enige land op het Amerikaanse continent waar Bitcoin volledig illegaal is.

Azië

De status van Bitcoin mining kan niet worden gegeneraliseerd voor de landen van het Aziatische continent. Dit komt omdat bijna al zijn regio's een aantal landen hebben waar Bitcoin mining legaal is en een aantal landen waar het illegaal is. Een van de regio's, Eurazië genaamd, omvat twee landen: Cyprus en Rusland. Bitcoin-mining is legaal in beide landen, maar in Rusland geldt een bankverbod. In de landen van Centraal-Azië, Kirgizië en Oezbekistan, is Bitcoin mining legaal.

Bitcoin-mining is legaal in alle landen van West-Azië. Maar sommige landen hebben een bankverbod opgelegd. Het gaat om Saoedi-Arabië, Jordanië, Qatar en Iran. Wat Zuid-Azië betreft, is Nepal het enige land waar Bitcoin mining illegaal is. In de rest van de Zuid-Aziatische landen, zoals Pakistan en India, is Bitcoin mining legaal.

Bitcoin-mining is legaal in Oost-Aziatische landen, waaronder Hongkong, Japan en Zuid-Korea. In sommige landen, waaronder Taiwan en China, geldt echter een bankverbod. In Zuidoost-Azië is Bitcoin-mining legaal in alle landen. Maar sommige landen hebben een bankverbod opgelegd, zoals Cambodja en Indonesië.

Europa

Europa is het enige continent waar Bitcoin-mining legaal is in alle landen. Enkele van de landen die tot dit continent behoren zijn Nederland, Frankrijk, België, Griekenland, Italië, Finland en Denemarken. Als u dus in een Europees land woont, hoeft u zich geen zorgen te maken over de legaliteit van Bitcoin.

Oceanië

Oceanië omvat Australië en Nieuw-Zeeland. Bitcoin-mining is legaal in deze twee landen. Bitcoin werd in december 2013 gelegaliseerd in Australië.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling