Is Bitcoin mining het waard?

Bitcoin mining is winstgevend als de prijs van Bitcoin hoger is dan de miningkosten. Met de voortschrijdende technologie, toenemende concurrentie, stijgende elektriciteitskosten, stijgende kosten van miningapparatuur en de prijsschommelingen van Bitcoin, vragen veel mensen zich af of Bitcoin mining nu wel of niet de moeite waard is.

Verscheidene factoren die in overweging moeten worden genomen voor mijnwinstgevendheid

Bitcoin is een cryptocurrency met een beperkte voorraad van 21 miljoen. Er is maar één manier om Bitcoin te maken en dat is Bitcoin mining. Hiervoor moeten cryptografische puzzels worden opgelost en zijn gespecialiseerde computers nodig die mining rigs worden genoemd. Deze rigs zijn duur en verbruiken veel stroom. Daarom moeten meerdere factoren in overweging worden genomen voor de winstgevendheid van mining. In dit artikel hebben we een korte beschrijving gegeven van deze factoren om u op weg te helpen.

Kosten van elektriciteit:

U moet de elektriciteitskosten in uw plaats bepalen. Naast de kosten, ook in gedachten houden dat ze verschillen afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen.

De efficiëntie van uw miningapparatuur:

Analyseer het stroomverbruik van je mining rigs.

Tijd:

Herzie je schema en bepaal de tijd die je kunt besteden aan Bitcoin mining.

Bitcoin waarde:

Hoeveel is Bitcoin waard als je aan mining denkt? Dekt het uw uitgaven?

Cloud Mining

Cloud mining verwijst naar het gebruik van de mininginstallatie van iemand anders. Veel bedrijven bieden deze diensten aan, zoals Genesis Mining en Hashflare. Deze bedrijven rekenen volgens de hash rate die u kiest of er kan een maandelijkse vergoeding zijn. De hash rate verwijst naar de rekenkracht. Hoe hoger de hash rate, hoe groter de kans dat een blok gemined kan worden.

Cloudmining bespaart je het gedoe van het berekenen van het stroomverbruik van de mininginstallatie, of de onderhoudskosten. Maar als je een jaarcontract tekent, wat meestal door sommige bedrijven wordt geëist, moet je je aan de regels houden, ongeacht of je winst maakt of niet.

Winstgevendheid voor en na ASIC

Toen Bitcoin in 2009 of nog voor de ASIC werd gecreëerd, was het minen van Bitcoin voor veel mensen een fluitje van een cent. Deze vroege miners waren in staat om Bitcoin te minen op hun eenvoudige computers en maakten enorme winsten in een mum van tijd. Bovendien was er weinig tot geen concurrentie, waardoor Bitcoin minen relatief makkelijker was. Daarom waren de mijnkosten in die tijd bijna nihil.

Met de introductie van ASIC, werden de rollen omgedraaid voor de thuis miners. Deze computers hadden grotere miningvermogens, verbruikten veel energie, en waren veel duurder dan een gewone computer. Daarom waren er maar een paar mensen die zich deze luxe konden veroorloven. Bovendien leek na deze zware investeringen de winst van Bitcoin mining te verwaarlozen.

Verschuivende beloningen

Bitcoin is een digitale munt met een beperkte voorraad. Er kunnen maar 21 miljoen Bitcoin in omloop zijn en 18 miljoen zijn er al gemined. Deze scenario's resulteren in verschuivende beloningen van Bitcoin mining. Bijvoorbeeld, Bitcoin mining vindt plaats na ongeveer 4 jaar. Als gevolg daarvan worden de Bitcoin mining beloningen tot de helft gereduceerd, en neemt de moeilijkheidsgraad toe. Momenteel zitten er slechts 6,25 Bitcoins in een blok, vergeleken met 50 Bitcoins per blok toen het in 2009 werd gecreëerd.

Winstgevendheid in het huidige klimaat

Zoals eerder besproken, hangt de winstgevendheid van Bitcoin af van verschillende factoren. U moet al deze factoren zorgvuldig analyseren en een schatting maken van uw winstgevendheid bij het minen. We zijn niet in staat om een conclusie te geven op deze vraag, omdat de winsten die behaald worden met Bitcoin mining verschillen afhankelijk van de locatie en de middelen die de mijnwerker tot zijn beschikking heeft. Als iemand bijvoorbeeld toegang heeft tot goedkope mining rigs en elektriciteit, is de kans groter dat hij winst maakt dan mensen die in gebieden wonen waar deze middelen duur zijn.

Daarom raden wij u aan naar websites te gaan die calculators aanbieden voor het schatten van de winstgevendheid van Bitcoin mining. Een van die websites is CryptoCompare. Ten slotte raden we je aan om lid te worden van een miningpool. In deze pools bundelen individuele miners hun miningkracht en ontginnen gezamenlijk Bitcoins. Deze mijnpools brengen echter kosten met zich mee, dus uw beloning is relatief lager. Maar het verhoogt nog steeds uw kansen om Bitcoin te minen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling