Is Bitcoin betrouwbaar?

Dit is een vraag dat vele potentiële gebruikers van de virtuele munt zich stellen. Zij zijn nog niet bekend met de technologie achter de BTC en dan is het alleen maar logisch dat deze vraag wordt gesteld.

Is Bitcoin betrouwbaar

Beleggen in Bitcoins

Wie wilt beleggen in Bitcoins, heeft als eerste vraag of Bitcoin betrouwbaar is. Deze vraag kan op twee manieren worden beantwoord.

Een eerste luik betreft de betrouwbaarheid van de technologie achter de Bitcoin. Dit is de blockchain. Bitcoin maakt van open source software. Deze is voor iedereen toegankelijk en helemaal tot in de puntjes transparant. Wie meer wil weten over hoe de blockchain werkt, kan hiervoor terecht op internet, want hoe deze technologie werkt, werd volledig online gezet. Iedereen kan deze informatie waarborgen.

De BTC spreekt niet alleen tot de verbeelding van de potentiële gebruiker, maar ook tot die van programmeurs, wiskundigen, ethical en unethical hackers en andere experts die Bitcoin al jaren van binnen en van buiten uit analyseren. Je kunt er dus zeker van zijn dat de technologie die erachter zit, helemaal veilig is. De technologie achter de Bitcoin is zo betrouwbaar, net omdat deze ontwikkeld werd op basis van verifieerbare wiskundige principes.

Waar komen de verhalen van de hacks dan vandaan?

We vertelden je net dat de Bitcointechnologie absoluut betrouwbaar is. Toch horen we steeds meer verhalen van platformen en exchanges die worden gehackt.

Het feit dat de ontwikkelaar achter een alias schuilgaat en dat er gebruikers zijn die de BTC gebruiken voor schimmige en vaak criminele activiteiten, zorgt er dan weer voor heel veel onrust en vragen. Dit geeft geen betrouwbare indruk! Dit heeft meer te maken met wangedrag van gebruikers dan met de originele technologie.

Wie de Bitcointechnologie bestudeert, komt erachter dat deze met zekerheid veiliger is dan de beveiligingstechnieken die door banken worden genomen.

Iedereen die aan het Bitcoinproject meewerkt, heeft immers zicht op de broncode ervan. Deze wordt continu door al deze mensen bewaakt. Wie probeert te sjoemelen en te frauderen wordt op die manier direct opgemerkt!

Hoe gebeurt die controle dan?

Het ganse Bitcoin netwerk wordt gecontroleerd door meer dan 10.000 computers. Samen zorgen ze voor de verificatie van alle transacties. Deze manier staat haaks op de manier van werken van de traditionele banken.

Dit gedecentraliseerd systeem zorgt ervoor dat een hacker geen enkele kans krijgt. Hij of zij wordt namelijk meteen ontdekt. De hacks waarvan boven sprake, gebeurden trouwens op externe platformen en niet binnen de blockchain zelf.

Een ander punt waarvoor de gebruikers zelf verantwoordelijk zijn, zijn de Bitcoin wallets. Zij behoren niet tot de blockchain. Je bent zelf verantwoordelijk voor je wallet.

Als jij er onzorgvuldig mee omspringt, dan bij jij verantwoordelijk en dus niet de Bitcoin technologie, want die is wel betrouwbaar.

Is Bitcoin te hacken?

Nog steeds zijn er kandidaat investeerders die hun portefeuille willen uitbreiden met Bitcoin. Dit is alleen maar logisch. Bitcoin blijft een succes en het is daarom alleen maar logisch dat steeds meer mensen een graantje willen meepikken. Toch groeit ook het aantal mensen dat aan de Bitcoin twijfelt.

Bij Axiras vragen we dan op de man of op de vrouw af wat hier de reden voor is. Meer dan eens krijgen we dan te horen dat er een Bitcoinsite gehackt is. In vele gevallen gaat het over een platform dat gebruikt wordt om in Bitcoin te handelen. Zulk platform of exchange is een website die los staat van het Bitcoinprotocol.

Bitcoin als community is niet verantwoordelijk voor dergelijke sites. Hierbij ligt de eindverantwoordelijkheid van de website-eigenaar of bij de ontwikkelaar van een dergelijke site voor Bitcoin traden.

Het moge duidelijk zijn dat deze platformen niets te maken hebben met het Bitcoinprotocol. Het is daarom eerst en vooral belangrijk om weten wat tot het Bitcoinprotocol hoort en wat niet.

Je eigen Bitcoin-adres of Bitcoin wallet staan immers ook los van het Bitcoinproject. Dit wil zeggen dat je zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid ervan!

Waarom is het Bitcoinprotocol veilig?

Binnen het Bitcoinprotocol wordt het veiligheidsaspect zeer ernstig genomen. De blockchain werkt als een gedecentraliseerd systeem dat niet gecontroleerd wordt door een centrale overheid, maar door alle gebruikers van het netwerk of het systeem.

Dit maakt het net zo moeilijk om Bitcoin als community te hacken. Omdat de gebruikers het netwerk constant controleren, is de kans dat een hack lukt zeer klein.

Daar tegenover staat het feit dat investeren in BTC op zich daarom niet altijd veilig is. Er bestaan wel degelijk risico’s tijdens het handelen in Bitcoin. Bij de BTC komt heel wat nieuwe technologie kijken. Die wordt op zich steeds verbeterd.

Aan de andere kant vinden we steeds meer kwaadwillende mensen die allerlei trucs zullen proberen om Bitcoin wallets te hacken. Dit is de reden waarom je als investeerder of trader altijd op je hoede moet zijn!

Je eigen verantwoordelijkheid nemen, is hierbij de boodschap die je we willen meegeven.

Hoe kun je als Bitcoingebruiker je eigen verantwoordelijkheid nemen?

Je eigen verantwoordelijkheid begint bij je Bitcoin wallet of portemonnee. De mensen achter Bitcoin zeggen vaak dat je je eigen bank bent. Deze zin betekent dat je ook de verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen daden en moet handelen alsof je in het echt bij een bank zou werken.

Als je een wallet hebt aangemaakt via een website, betekent dit uiteraard dat je deze website vertrouwt. Deze platformen zijn in de meeste gevallen ook op een ernstige manier met beveiliging bezig. Zo is de tweestapsverificatie één van de maatregelen die het traden in BTC heel wat veiliger maken.

Het wil echter niet zeggen dat je zomaar alles uit handen kunt geven. Hackers blijven altijd op de loer om je pc of je telefoon te kunnen hacken.

Zo is het nodig om je eigen pc en telefoon permanent te beveiligen om ervoor te zorgen dat je pc of wallet niet gehackt kunnen worden en dat je zo je Bitcoin kwijtraakt.

Waarom wordt er zo vaak gezegd dat Bitcoin te hacken is?

De BTC blijft de meest besproken digitale munt. Deze virtuele valuta kent vele medestanders, maar ook vele tegenstanders. Deze laatsten hebben er alle baat bij om de Bitcoin in diskrediet te brengen.

Ondertussen weten we wel dat het Bitcoinprotocol zelf helemaal veilig is. De problemen doen zich echter voor op een ander niveau. Wanneer je op zoek bent naar een platform of exchange om te traden in Bitcoin, doe je er goed aan om de reputatie van dit platform vooraf goed te analyseren.

Hierbij ga je natuurlijk de reputatie van de website of het platform eerst grondig na. Hierbij is het alleen maar gezond dat je een zekere terughoudendheid aan de dag legt.

Een andere mogelijkheid is dat je de BTC zelf op je pc bewaart in een hardware wallet. Natuurlijk moet je dan je pc zelf heel goed beveiligen. Last but not least, doe je er goed aan om bij het traden rechtstreeks met de andere partij te handelen en geen tussenpersonen te gebruiken.

Hoe bitcoin kopen?

Wie Bitcoin wil aankopen, kan de BTC altijd kopen bij Axiras. We leggen je hier graag uit hoe je dat doet. Wat je eerst moet doen, is je aanmelden bij Axiras en een account aanmaken op onze website. Axiras is een veilig platform om je Bitcoins te bewaren.

Verder kun je hier kennismaken met beveiligde betalingsmethodes zoals Ideal, PayPal, Visa, Mastercard en credit card om te betalen in de reguliere valuta van je land. In Nederland en in de rest van de EU is dit natuurlijk de euro. Deze munt kun je hier omwisselen in BTC. Natuurlijk kun je hier ook Bitcoin aanbieden en deze inruilen voor euro.

Bestellingen worden vlug uitgevoerd. Verder garanderen wij de kleinste prijsverschillen en de toegang tot een orderboek met een grote liquiditeit m.b.t. de valuta die de beste resultaten geven.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling