Is Bitcoin anoniem?

Bitcoin portemonnee adressen zijn anoniem, maar als ze gekoppeld worden aan de echte identiteit, wordt het hele doel van anonimiteit tenietgedaan. Er kunnen meerdere methoden worden gebruikt om dat te doen. Zoals het gebruik van KYC & AML beleid op beurzen en blockchain analyse. Daarom is de conclusie dat Bitcoin pseudoniem is, niet anoniem.

Bitcoin is pseudoniem

Bitcoin zou anoniem worden genoemd als de transactie geen gegevens van de koper of verzender vereist die naar hen kunnen worden teruggeleid. Dat is echter niet het geval. Bitcoin-transacties vereisen een Bitcoinadres dat weliswaar anoniem lijkt, maar er zijn meerdere manieren om het te koppelen aan de identiteit van de gebruiker. Daarom kunnen we Bitcoin pseudoniem noemen.

Het Bitcoinadres dat u gebruikt voor de transactie is uw pseudoniem. Als dat pseudoniem ooit aan uw identiteit wordt gekoppeld, is het lot van al uw transacties hetzelfde. Daarom wordt door de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, aanbevolen om voor elke transactie een nieuw adres te gebruiken.

Inzicht in de traceerbaarheid van Bitcoin

Alle Bitcoin-transacties worden opgeslagen in een openbaar register, Blockchain genaamd. Iedereen van over de hele wereld heeft toegang tot die informatie. Het houdt een register bij van alle transacties sinds de creatie van Bitcoin. Deze informatie wordt opgeslagen aan de hand van het Bitcoinadres. Het vertelt ons waar de Bitcoins zijn opgeslagen, waar ze naartoe worden gestuurd, en waar ze worden ontvangen. Iedereen kan het saldo van elk portemonnee-adres zien en de transacties die via die adressen zijn gedaan.

Als iemand uw wallet-adres te weten komt, wat altijd gebeurt als u Bitcoin inwisselt voor diensten of goederen, kunnen ze alle Bitcoin-betalingen volgen die via dat adres zijn gedaan. Het resultaat is dat uw privacy in het gedrang komt. Vanwege deze eigenschappen van Bitcoin is het aan te raden om een wallet-adres maar één keer te gebruiken.

Nieuwe adressen gebruiken om betalingen te ontvangen

Een van de belangrijkste adviezen die u kunt opvolgen is om een nieuw adres te gebruiken voor al uw Bitcoin transacties. Op deze manier kunt u voorkomen dat al uw betalingen naar u worden herleid. We raden u ook aan om verschillende portemonnees te gebruiken voor verschillende doeleinden. Het zal u helpen bij het organiseren van uw transacties en zal voorkomen dat ze met elkaar geassocieerd worden. Uw Bitcoinklanten kunnen namelijk nooit weten hoeveel portemonnees u bezit en welke transacties u met ze doet.

Bitcoin mixers

Bitcoin mixers zijn de software of diensten waarmee u uw Bitcoin kunt mixen met andere gebruikers. Het is een geweldige manier om uw identiteit anoniem te houden. Er zijn meerdere soorten Bitcoin mixers die verschillen in hun functionaliteit. Smartmix.io, Wasabi Wallet, Samourai, en Join Market zijn enkele van de populaire Bitcoin mix diensten.

Draai uw eigen volledige Node

Een digitale portemonnee wordt gebruikt om transacties te verrichten op het Bitcoin-netwerk. Deze portemonnees zijn verbonden met Blockchain nodes. Deze nodes valideren de transacties en blokken in de blockchain. U moet een volledige node hebben om ervoor te zorgen dat u niet afhankelijk bent van iemand anders om uw transacties op het netwerk door te geven. Anders komt je privacy in het gedrang omdat je IP adres geassocieerd kan worden met je transacties. Het runnen van een volledige node heeft echter een leercurve en het is vrij duur.

Gebruik het Lightning netwerk

Blockchain-netwerk is publiekelijk transparant. Dit betekent dat alle transacties publiekelijk worden geregistreerd. Dit kenmerk maakt Blockchain minder betrouwbaar omdat het de privacy van de gebruikers in gevaar brengt. Er is echter een geweldige oplossing voor dit probleem. En dat is het gebruik van een bliksemnetwerk. Het kost minder dan Bitcoin Blockchain en uw privacy wordt niet in het geding gebracht. Echter, het lightning Netwerk is een beetje onstabiel dus er is kans op verlies van Bitcoin. En het is niet makkelijk te gebruiken voor een niet-technisch persoon.

Gebruik een VPN

Virtual Private Network (VPN) wordt door veel mensen over de hele wereld gebruikt om hun IP-adres en locatie te verbergen. Dit is een geweldig hulpmiddel om anonimiteit bij Bitcoin-transacties te garanderen. Door een VPN te gebruiken, kunt u een versleutelde verbinding tot stand brengen met uw Bitcoin-klant. Betrouwbare VPN-diensten kosten echter geld en ze vertragen de snelheid van uw internetverbinding.

Tot slot, vertrouw nooit een gratis VPN service. Ze zijn niet goed in het verbergen van uw IP-adres. Onthoud dat in de meeste gevallen als u een gratis dienst gebruikt, u het product bent. Sommige gratis VPN-diensten verkopen zelfs uw gegevens aan derden. Daarom raden we u aan wat geld uit te geven en VPN-diensten van goede kwaliteit te kopen om ervoor te zorgen dat uw privacy niet in gevaar komt.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling