Hoeveel mensen bezitten Bitcoin?

Het is bijna onmogelijk om een schatting te maken van het totale aantal mensen dat Bitcoin bezit. Volgens de huidige schattingen zijn er 100 miljoen Bitcoin gebruikers. Het aantal is tussen 2018 en 2021 met ongeveer 190% gestegen. Het toont aan dat het aantal Bitcoin bezitters snel toeneemt.

Enkele algemene statistieken:

De statistieken laten de volgende waarden zien voor verschillende parameters die kunnen worden gebruikt om het aantal Bitcoin-eigenaren te schatten:

  1. Het totale aantal digitale wallets bedraagt ongeveer 200 miljoen.
  2. Het totale aantal Bitcoingebruikers bedraagt ongeveer 100 miljoen.
  3. Het totale aantal Bitcoinhandelaren bedraagt ongeveer 53 miljoen.
  4. Het aantal dagelijkse Bitcoingebruikers bedraagt ongeveer 400.000.

Hoe schat je het totale aantal mensen dat Bitcoin bezit?

Er is geen nauwkeurige methode om het aantal mensen dat Bitcoin bezit te schatten. Over het algemeen worden echter twee methoden gebruikt. Hier volgt een korte beschrijving van deze methoden:

Maak een schatting van het aantal Bitcoin wallet-adressen:

Een manier om het aantal mensen met Bitcoin te schatten is door te kijken naar het totale aantal Bitcoin-wallets op het blockchain-netwerk. Volgens de recente statistieken zijn er 460 miljoen wallets die ooit een fractie van Bitcoin hebben bezeten. Van deze wallets hebben 288 miljoen wallets op dit moment nog geen saldo. De resterende 172 miljoen wallets zijn actief en doen regelmatig transacties. Echter, 147 miljoen van die 172 miljoen wallets zijn eigendom van beurzen, handelaren of Bitcoin service providers. Dan blijven er slechts 25 miljoen wallets over die door mensen privé worden gebruikt.

Deze methode heeft de volgende twee nadelen:

  1. Eén persoon kan meerdere wallets en adressen bezitten en er is geen manier om ze van elkaar te onderscheiden. Daarom kan het aantal wallets groter zijn dan het aantal Bitcoin-eigenaren.
  2. Sommige Bitcoin service providers bewaren Bitcoin voor meerdere mensen in één wallet. In dat geval is het aantal wallets kleiner dan het aantal totale Bitcoinbezitters.

Schatting door digitale uitwisselingen:

Een andere methode om te bepalen hoeveel mensen Bitcoin bezitten is te kijken naar het aantal rekeningen dat elke beurs heeft. Het kan ook worden geschat door het handelsvolume of het aantal bezoekers te analyseren. Hieronder volgen echter enkele van de nadelen van deze aanpak:

  1. Sommige mensen maken een account aan, kopen Bitcoins en verkopen ze later. Het resultaat zou zijn dat ze wel een rekening op de beurs hebben, maar geen Bitcoin.
  2. De meeste beurzen handelen in meerdere cryptocurrencies. Daarom kunnen sommige mensen een account aanmaken maar handelen in andere cryptocurrencies dan Bitcoin.
  3. Sommige mensen kunnen rekeningen hebben bij meerdere beurzen, net zoals je rekeningen kunt hebben bij verschillende banken.
  4. Het handelsvolume en het aantal bezoekers op sommige beurzen zijn geen getrouwe weergave van de werkelijke waarden.

Hoeveel mensen kennen Bitcoin per land?

Volgens recente enquêtes weet 93% van de Britten, 90% van de Amerikanen, 88% van de Japanners en 40% van de Chinezen van het bestaan van Bitcoin. Bovendien bezitten 46 miljoen Amerikanen Bitcoin, terwijl in Europa 37 miljoen mensen Bitcoin bezitten.

Wat is de Bitcoin 1 procent club?

Bitcoin 1 procent club verwijst naar de 1 procent van de mensen in de wereld die Bitcoin bezitten. Het is moeilijk in te schatten hoeveel Bitcoins iemand moet bezitten om bij deze club te horen. Dit komt omdat Bitcoins niet gelijkmatig verdeeld zijn over wallet-adressen. Bovendien gaan sommige Bitcoins voor altijd verloren in de portefeuilles. Echter, statistisch gezien, gezien de totale voorraad van Bitcoin op 21 miljoen, heb je slechts 0,28 BTC nodig om opgenomen te worden in de 1% Club. Deze berekeningen zijn gemaakt door het totale aantal Bitcoin, d.w.z. 21 miljoen, te delen door 1% van de totale wereldbevolking. Echter, sommige andere studies concluderen dat je 15 BTC moet bezitten om in deze club opgenomen te worden. Aangezien we niets weten over het totale aantal Bitcoinbezitters of het totale aantal Bitcoins dat nog in omloop is als alle Bitcoins zijn gemijnd, kunnen we niet schatten hoeveel Bitcoins er nodig zijn om tot deze 1% Bitcoin club toe te treden.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling