Hoeveel is 1 Bitcoin waard?

Actuele waarde van 1 Bitcoin = € 27018.15

Vandaag is de waarde van 1 Bitcoin tussen € 26,355.30 en € 27,250.80. Het is een stijging van 45 tot 53% van de waarde die één Bitcoin had op 1 januari 2021. De laatste maanden is de BTC waarde gestegen, wat maakt dat de prijs van Bitcoin toeneemt in waarde. De totale marktwaarde van Bitcoin is 514.70 miljard euro.

Actuele live waarde bitcoin

Bitcoin (BTC) Waarde in Euro

Waarde bitcoin grafiek

Bitcoin waarde historiek

Datum Waarde 1 BTC: Euro

Hoeveel is een bitcoin waard

Prijs van Bitcoin

De waarde van een Bitcoin is niet alleen belangrijk voor wie deelneemt aan het minen van Bitcoins, maar zeker ook voor zij die de digitale munt willen gebruiken om aankopen mee te doen of om mee te speculeren. Het lijkt bijna onmogelijk om wat een BTC waard is bij te houden, maar toch zijn er tal van manieren om dit te kunnen doen.

De Bitcoinwaarde in het oog houden via een realtime grafiek.

Er zijn in Nederland steeds meer platformen en online wisselkantoren waar traders de BTC kunnen kopen en verkopen. Hierbij geldt zoals bij een reguliere beurs in grote mate de wet van vraag en aanbod. De digitale munt wordt aldus verkocht als ze hoog staat en aangekocht wanneer de waarde van 1 Bitcoin laag is. Om met trading en speculatie de beste resultaten te kunnen behalen, is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de waarde van 1 Bitcoin. Dit kan door middel van plug-ins die in realtime de waarde van de digitale munt tegenover de euro weergeven. Zo merk je meteen de schommelingen op en kun je altijd direct inspelen op de recentste ontwikkelingen in de markt.

De onstabiele waarde van de Bitcoin

Wie de digitale munt al van in het begin volgt, zal je met zekerheid kunnen zeggen dat de waarde van één Bitcoin altijd al pieken en dalen heeft vertoond. Zo was de Bitcoin in het begin slechts 6 eurocent waard. Wie er van in het begin bij was en die eerste Bitcoin nooit heeft verkocht, kan dus nu nog altijd goede zaken doen! Dit kan echter niet worden gezegd van iemand die slechts een paar maanden geleden in BTC heeft geïnvesteerd. Deze persoon zal verlies hebben geleden. Vandaag schommelt de waarde van de Bitcoin tussen 35.000 en 40.000 euro. Dit is 45 tot 55% van de waarde die één Bitcoin had op 20 december 2017. De laatste weken lijkt het echter wel dat de BTC niet meer in vrije val is, maar weer aan het recht krabbelen is. Dit zijn positieve ontwikkelingen.

Verschillende bronnen geven verschillende resultaten voor de waarde van een Bitcoin

Tegelijk is het duidelijk dat er heel veel over de Bitcoin wordt gezegd en geschreven. Hierbij moeten we er ons van bewust zijn dat niet alle informatie die je online kunt lezen over de BTC ook waar is. Dit ondervonden we zelf bij het samenstellen van de Axiras kennisbank. Bitcoin blijft een populair onderwerp en daarom is het logisch dat je een astronomisch aantal artikelen online vindt over de waarde van 1 Bitcoin. Axiras doet hierbij al het mogelijke om het kaf van het koren te scheiden. Zo valt op dat de laagste koers die we voor 1 Bitcoin konden vinden op hetzelfde tijdstip wel 6000 euro lager was dan de hoogste koers. Op die manier wordt het wel heel erg moeilijk om de waarde van 1 Bitcoin te bepalen.

De beste bronnen uitkiezen

Wie meer wil weten over de waarde van 1 Bitcoin, doet er goed aan om de voorkeur te geven aan gezaghebbende bronnen die alom gerespecteerd worden in de financiële wereld. Hierbij viel ons een uitspraak van Warren Buffet op. De prijs van iets is wat je ervoor betaalt, de waarde is wat je ervoor terugkrijgt. Stel je voor dat je vandaag een BTC koopt voor 8000 euro, welke intrinsieke waarde mag je dan verwachten? Deze vraag is op zich wellicht zinniger dan je een hele dag blindstaren op een realtime grafiek die aangeboden wordt door een app die de hele dag niets anders doet dan je de schommelingen in de waarde van 1 Bitcoin voorschotelen.

De intrinsieke waarde van 1 Bitcoin

Of de Bitcoin waarde heeft, hangt in grote mate af van in hoeverre deze digitale munt ook echt als een vorm van valuta wordt beschouwd. Je zou kunnen zeggen dat met BTC betalingen worden gedaan en dat de munt daarom wel degelijk een vorm van valuta is. Feit is dat er zeer veel over de Bitcoin wordt gezegd en geschreven. Je kunt dus zeggen dat het een hot topic is. De valutawaarde is echter heel wat lager omdat in verhouding tot de wereldbevolking er bijna niemand gebruikt van maakt. De munt blijft onstabiel. Bij wijze van spreken, kan de waarde stijgen of dalen terwijl je er een product mee aan het kopen bent. Tegelijk duurt het te lang vooraleer een transactie is afgerond. De verificatie van een transactie kan tot 2 uur duren. Dit staat dan weer in contrast met de 10 minuten die het volgens andere bronnen duurt om de mathematische bewerking uit te voeren die je hiervoor nodig hebt.

De potentiële waarde van 1 Bitcoin

Toch blijft Bitcoin potentieel hebben. Door de verificatie en decentralisatie kan de Bitcoin een uitkomst bieden in landen waar de centrale autoriteit steken laat vallen op dit punt. Tegelijk moeten we waakzaam blijven wat de waarde van 1 Bitcoin betreft. Grote voorstanders willen geen kritiek horen. Sceptici willen er helemaal niets mee te maken hebben. Zoals altijd ligt de waarde in het midden. We houden het erop dat de Bitcoin potentiële waarde heeft, maar dat voorzichtigheid geboden is.

Waar kan ik Bitcoins kopen

Bij Axiras kan u Bitcoin kopen tegen de voordeligeste prijzen, het aankopen van Bitcoin kan u met iDeal, Credit card, Paypal, Visa en Mastercard.

Bestellingen worden vlug uitgevoerd. Verder garanderen wij de kleinste prijsverschillen en de toegang tot een orderboek met een grote liquiditeit m.b.t. de valuta die de beste resultaten geven.

Axiras verkoopt altijd bitcoins uit eigen voorraad die direct geleverd worden aan de afgesproken prijs. Bij ons ben je zeker van de prijs. Aanpassingen achteraf zul je bij Axiras alvast niet vinden.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling