Hoeveel Bitcoins zullen er ooit gemaakt worden?

21 miljoen Bitcoins zullen ooit gecreëerd worden. Wanneer al deze Bitcoins gemined zijn, zullen er geen Bitcoins meer in omloop komen. Momenteel zijn er meer dan 18 miljoen Bitcoins gemijnd, waardoor we minder dan 3 miljoen Bitcoins overhouden. Echter, wanneer alle Bitcoins gemined zijn, zal het totaal aantal Bitcoins in omloop minder dan 21 miljoen zijn vanwege de Bitcoins die voor altijd verloren zijn gegaan.

Het aanbod van Bitcoin is beperkt tot 21 miljoen

Bitcoin is een digitale munt die in 2009 werd gecreëerd. Een individu of een groep mensen lanceerde deze munt onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Een van de belangrijkste redenen achter de creatie van Bitcoin was het creëren van een valuta die niet op aanvraag kan worden gedrukt. Daarom kan Bitcoin alleen worden gecreëerd door complexe puzzels op te lossen. Bovendien werd Bitcoin gecreëerd om te worden gebruikt als een hedge tegen inflatie. Daarom is het aanbod van Bitcoin beperkt tot 21 miljoen. Deze schaarste zorgt ervoor dat de prijs van Bitcoin onder controle blijft.

Hoe kwam Nakamoto aan 21 miljoen Bitcoin?

Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, heeft het Bitcoin-algoritme zo ontworpen dat er maar 21 miljoen Bitcoins kunnen worden gemaakt. Er zijn verschillende speculaties over waarom Nakamoto het aanbod beperkt tot 21 miljoen. Sommigen zeggen dat het gewoon een beredeneerde gok was om de prijs van Bitcoin vergelijkbaar te houden met fiat munteenheden zoals de euro en de dollar. Terwijl anderen zeggen dat het gewoon een wiskundig toeval was dat het vermenigvuldigen van het aantal blokken per vierjarige cyclus met alle blokbeloningsgroottes 21 miljoen oplevert. Conclusie: er is geen juist antwoord op de vraag hoe Nakamoto aan 21 miljoen Bitcoins is gekomen.

Waarom is 21 miljoen het limiet van Bitcoins?

Het aanbod van Bitcoin is om meerdere redenen beperkt. Een van de belangrijkste redenen is om het te beschermen tegen de gevolgen van inflatie. Aangezien fiatvaluta op verzoek kan worden gedrukt, wordt het vaak beïnvloed door inflatie. Dit kenmerk kan worden waargenomen tijdens de pandemie van 2020. Toen er meer dollars werden gedrukt dan normaal, daalde de koopkracht. Aangezien Bitcoin een beperkte voorraad heeft en niet on-demand kan worden gecreëerd, hebben deze situaties geen invloed op de kenmerken ervan.

Wanneer zullen alle Bitcoins gemined zijn?

Zoals hierboven vermeld, kunnen er in totaal maar 21 miljoen Bitcoins zijn. Op dit moment zijn er 18 miljoen Bitcoins gemijnd, waardoor er nog minder dan 3 miljoen Bitcoins over zijn. Verwacht wordt dat alle Bitcoins tegen 2041 gemijnd zullen zijn. Nu kan men zich afvragen waarom het zo lang duurt om slechts 3 miljoen Bitcoins te minen. Het antwoord ligt in meerdere factoren. Ten eerste, met de toenemende miningconcurrentie en het afnemende aantal niet gemined Bitcoins, wordt het complexiteitsniveau van miningpuzzels verhoogd. Ten tweede, Bitcoin halvering vindt ongeveer elke 4 jaar plaats. Als gevolg daarvan wordt het aantal Bitcoins dat wordt gecreëerd na het succesvol minen van elk blok tot de helft gereduceerd. Momenteel bevat een blok Bitcoin 6,25 Bitcoin. Toen de Bitcoin in 2009 werd gecreëerd, bevatte een blok 50 Bitcoins.

Wat gebeurt er als alle Bitcoins gemined zijn?

Wanneer alle Bitcoins gemined zijn, waarschijnlijk tegen 2041, zal er geen Bitcoin meer aan de circulatie worden toegevoegd. Hoewel wordt gezegd dat het totale aantal Bitcoins 21 miljoen kan zijn, zullen dit niet de statistieken zijn wanneer alle Bitcoins zijn gemijnd. Dit komt omdat veel Bitcoins voor altijd verloren gaan. Deze Bitcoins kunnen niet terug worden toegevoegd vandaar dat het totaal aantal Bitcoins in omloop minder dan 21 miljoen zal zijn.

Als alle Bitcoins gemined zijn, zal de prijs naar verwachting stijgen. Dit komt omdat de verhouding tussen vraag en aanbod verstoord zal raken. Het aanbod van Bitcoin zal niet toenemen ten opzichte van de vraag; vandaar dat de prijs zal stijgen. Tenslotte heeft het huidige protocol een limiet van 21 miljoen Bitcoins. Deze limiet kan in de toekomst echter worden verhoogd.

Veel mensen vragen zich ook af wat mijnwerkers zullen doen als alle Bitcoins gemined zijn. Het antwoord is dat ze hun werk zullen blijven doen, maar op een andere manier. Zij zullen de transactiekosten in rekening brengen voor elke transactie. Bovendien wordt verwacht dat deze transactiekosten in de toekomst zullen stijgen naarmate het aantal transacties op het Bitcoin-netwerk toeneemt.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling