Hoeveel Bitcoins zijn er nog te koop?

Van de totale voorraad van 21 miljoen bitcoins moeten er nog slechts 2,4 miljoen worden gemined. Verwacht wordt dat deze bitcoins rond 2140 gemined zullen zijn. Momenteel zijn er 18,6 miljoen bitcoins in omloop. Deze beperkte voorraad van bitcoin is een van de belangrijkste redenen voor zijn populariteit.

Hoeveel Bitcoins zijn er nog te koop

Bitcoins limiet van 21 miljoen

Bitcoin kan, net als alle andere cryptocurrencies, niet op aanvraag worden gedrukt. Er is een complex proces, mining genaamd, dat voltooid moet worden om nieuwe bitcoins te creëren. Bovendien is er ook een limiet aan het totale aantal bitcoins dat kan worden gecreëerd.

Momenteel is die limiet 21 miljoen bitcoins. Zodra al deze bitcoins zijn gemined, kunnen ze pas worden verhandeld. Bovendien zal na de uitputting van de bitcoinreservoirs het totale aantal bitcoins in omloop niet 21 miljoen bedragen. Dit komt omdat sommige bitcoins voor altijd verloren gaan, dus die bitcoins zullen nooit meer in omloop komen. 

Bitcoins in omloop vandaag

Bitcoin werd gecreëerd in 2009. Op dat moment zaten er 50 Bitcoins in elk blok. Door de bitcoin halvering die elke 4 jaar plaatsvindt, zitten er nu 6,25 bitcoins in elk blok. 
Momenteel zijn er ongeveer 18,5 miljoen bitcoins in omloop. Dit aantal kan na elke 10 minuten veranderen wanneer een nieuw blok bitcoin kan worden gemijnd. Meerdere websites geven informatie over het totale aantal bitcoins in omloop. 

Bitcoins over om te minen

Er zijn nog slechts 2,3 bitcoins te minen. Het zal echter tot 2140 duren om ze allemaal te minen. Dit komt omdat na elke 4 jaar bitcoin halvering optreedt, waardoor het aantal bitcoins in elk blok tot de helft wordt teruggebracht. Dit resulteert in de toevoeging van een kleiner aantal bitcoins in omloop na elke succesvolle ontginning. Bovendien neemt met de tijd ook de complexiteit van de mining toe. 

Bitcoins gemined per dag

Momenteel bevat een blok bitcoin 6,25 bitcoins en kan er na elke 10 minuten een blok worden gemined. Volgens deze statistieken worden er 144 blokken per dag gemijnd. Door het totale aantal bitcoins in elk blok (6,25) te vermenigvuldigen met het aantal blokken dat elke dag wordt gemijnd (144), wordt berekend dat er 900 bitcoins per dag kunnen worden gemijnd. 

Bitcoins die verloren gaan

Als iemand zijn hardware wallet verliest of het wachtwoord voor zijn software wallet vergeet, zijn de bitcoins in die wallets voor altijd verloren. Dit wordt bepaald door de analyse van slapende portemonnees. Het is echter bijna onmogelijk om een schatting te maken van het totale aantal bitcoins dat verloren gaat. De kans is namelijk even groot dat een bitcoin wallet verloren gaat of dat de eigenaar bitcoin aanhoudt als langetermijninvestering. 

Bitcoins die beschikbaar zijn

Het aantal bitcoins dat op een bepaald moment beschikbaar is voor aankoop kan alleen worden opgenomen in de pool van beschikbare bitcoins. Daarom is het niet mogelijk om een specifieke waarde te geven over de beschikbare bitcoins. Recente statistieken laten zien dat het aantal beschikbare bitcoins met de tijd afneemt omdat meer en meer mensen ze kopen en in portefeuilles bewaren. 

Wanneer zullen alle bitcoins gemined zijn

Verwacht wordt dat alle bitcoins tegen het jaar 2140 gemijnd zullen zijn. Nu zou men zich kunnen afvragen waarom het zo lang zou duren. Het antwoord daarop ligt in verschillende aspecten van de bitcoinkenmerken. Ten eerste, door het halveren van de bitcoin, wordt er een kleiner aantal bitcoins gecreëerd na het delven van elk blok. Ten tweede, met het opraken van het bitcoin reservoir, worden de mijnbouw puzzels steeds complexer en vereisen een grotere hoeveelheid middelen dan voorheen. 

Wat gebeurt er als alle bitcoins gemined zijn

Als alle bitcoins tegen 2140 gemined zijn, zullen er geen bitcoins meer in omloop komen. Wanneer dat gebeurt, zullen de beschikbare bitcoins alleen nog maar verhandeld worden en de prijs zal naar verwachting de pan uit rijzen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling