Hoe wordt een cryptomunt gemaakt?

Cryptocurrency wordt gemaakt door programeercode, de meest gebruikte programeertalen zijn C, C++, Java, Python and Perl. In de meeste cryptocurrencies worden nieuwe munten gecreëerd wanneer transacties worden bevestigd door het miningproces. Ethereum en Bitcoin worden bijvoorbeeld op deze manier gecreëerd. Er zijn echter ook andere manieren om cryptocurrencies te creëren. Deze methoden zijn afhankelijk van de code van de cryptocurrency. In dit artikel gaan we bespreken hoe een cryptomunt wordt gecreëerd.

Stap 1. Kies een consensusmechanisme

Om een cryptocurrency goed te laten werken, moet er een mechanisme zijn dat gebruikt kan worden om transacties te valideren. Dat mechanisme dicteert hoe de transactie wordt geverifieerd en aan het blok wordt toegevoegd. Het vertelt de nodes het verschil tussen een valse en een authentieke transactie. Er zijn meerdere consensusmechanismen beschikbaar. Je moet er een kiezen die aan je eisen voldoet.

Stap 2. Kies een Blockchain Platform.

Nadat u een consensusmechanisme hebt gekozen, kiest u een Blockchain-platform. Deze keuze hangt af van het mechanisme dat u in de eerste stap hebt gekozen. Hieronder volgen enkele van de Blockchain-platforms waaruit u kunt kiezen:

 1. Ethereum
 2. NEMNxt
 3. EOS
 4. Golven
 5. BlockStarter
 6. BitShares 2.0
 7. IBM-blokchain
 8. MuntLijst
 9. HydraChain
 10. Hyperledger-weefsel
 11. MultiChain
 12. BigChain
 13. Ketting Kern
 14. KICKICO
 15. DBOpenchain
 16. QuorumIOTA

Stap 3. Ontwerp de node

Een node is een met internet verbonden apparaat dat een blockchain ondersteunt. Het voert meerdere taken uit, zoals het opslaan van gegevens, verifiëren en verwerken van transacties. Daarom zijn de efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid van een blockchain afhankelijk van zijn nodes. Kortom, nodes zijn de levensaders van een blockchain. Zij zijn de fundamentele eenheden van deze technologie.

Hieronder volgen enkele kenmerken van nodes die u moet analyseren voordat u er een kiest:

 1. De privacy van de nodes. Ze kunnen openbaar, privé of hybride zijn.
 2. De aard van nodes. Ze kunnen worden gehost op een cloud, of een premise, of beide. Dit kenmerk is belangrijk om de hardwaredetails te analyseren, zoals schijfgrootte, geheugen, processoren, enz.

Stap 4. Stel de interne architectuur van Blockchain vast

Dit is een cruciale stap in het creëren van een cryptocurrency. Want zodra je sommige parameters definieert, zijn ze permanent en kunnen ze niet meer worden gewijzigd nadat de cryptocurrency is gestart. Hieronder volgen een aantal parameters waar je goed over na moet denken:

Toestemmingen:

Het bepaalt wie nieuwe blokken kan creëren, transacties kan initiëren en valideren, en toegang heeft tot gegevens.

Adres formaten:

Definieer een algemeen formaat voor blockchain-adressen.

Belangrijke formaten:

Definieer de formaten voor sleutels die handtekeningen voor transacties genereren.

Uitgifte van activa:

Definieer de regels voor het aanmaken en opnemen van activa.

Sleutelbeheer:

Zet een systeem op dat private sleutels kan opslaan en beschermen. Vergeet niet dat private sleutels nodig zijn om toegang te krijgen tot de blockchain. Daarom moet dit systeem veilig zijn.

Meervoudige handtekening:

Bepaal het aantal sleutels dat nodig zal zijn om een transactie in de blockchain te valideren.

Atomic swaps:

Bepaal enkele methoden om cryptocurrencies uit te wisselen zonder derden te vertrouwen.

Algemene parameters:

Bepaal de maximale blokgrootte, transactielimieten en beloningen voor blokmining.

Handenschuddend:

Definieer hoe de knooppunten elkaar zullen identificeren tijdens het verbinden.

Stap 5. Integreer API's

Controleer of de door u gekozen blockchain een Application Programming Interface (API) biedt of niet. Zo ja, ga er dan mee aan de slag. Zo niet, raadpleeg dan een aantal blockchain API providers.

Stap 6: ontwerp de interface

Ontwerp een gebruiksvriendelijke interface. Vergeet niet dat het de brug is tussen de cryptocurrency en de gebruiker. Daarom moet het zo worden ontworpen dat een leek het zonder veel hulp kan gebruiken. Hieronder staan een paar dingen die je moet bepalen voor het ontwerpen van een interface.

 1. Web- en FTP-servers.
 2. Externe databanken.
 3. Programmeertalen zoals CSS, Java, PHP, Ruby, Python, enz.

Stap 7. Maak uw cryptocurrency legaal

Ten slotte moet u de juiste maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw cryptocurrency wordt gelegaliseerd. Met de toenemende populariteit van cryptocurrencies, worden er meerdere wetten over gemaakt. Werk daarom aan je crypto om het veilig en betrouwbaar te maken zodat mensen het kunnen gebruiken.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling