Hoe werkt de cryptomarkt?

Cryptocurrency markten zijn gedecentraliseerd. Ze worden niet gereguleerd door de overheid of een financiële instelling. Ze worden gecontroleerd op een netwerk van computers. Hun bestaan is zuiver digitaal. Deze valuta's worden opgeslagen in digitale wallets en verhandeld op beurzen. Alle gegevens met betrekking tot cryptocurrency worden opgeslagen in de blockchain.

Hoe werken cryptocurrency markten?

Alle fiatvaluta's bestaan in een fysieke vorm. Dat is echter niet het geval bij cryptocurrencies. Die bestaan alleen in digitale vorm. Hoewel sommige valuta's een papieren wallet hebben, kunnen ze niet als hard geld worden gebruikt. Deze papieren wallets worden ook online verhandeld.

Het eigendom van deze cryptocurrencies wordt opgeslagen op de blockchain. Die vertelt ons welke munten aan wie toebehoren. Tijdens transacties worden deze cryptocurrencies van de ene digitale wallet naar de andere gestuurd. Deze transacties worden echter niet onmiddellijk voltooid. Dat is waar miners in het spel komen. Zij verifiëren elke transactie en zetten ze in een blok via het proces dat minen heet.

Hieronder volgen enkele termen die u moet kennen over cryptocurrencies:

Mining:

Het is het proces waarbij cryptocurrencies worden gecreëerd. Het vereist krachtige hardware en software en veel elektriciteit. Individuele mijnwerkers slagen er vaak niet in om effectief te mijnen, daarom worden mijnpools opgericht om de krachten van computers te bundelen om mijnpuzzels op te lossen.

Cryptocurrency beurzen:

Het zijn de websites waar mensen cryptocurrency kunnen kopen en verkopen. Deze exchanges kunnen cryptocurrency omzetten in fiat currency. Ze kunnen ook de ene fiatvaluta omwisselen voor de andere. Deze beurzen zijn gereguleerd en gebruikers moeten hun identiteit verifiëren om op hen te kunnen handelen.

Cryptocurrency portefeuilles:

Deze wallets worden gebruikt om cryptocurrency te versturen en te ontvangen. Het kunnen zowel hardware als software wallets zijn. Hardware wallets worden als veiliger beschouwd dan software wallets.

Wat beweegt de cryptocurrency markten?

De verhouding tussen vraag en aanbod van elke cryptocurrency beweegt de markt. Omdat ze gedecentraliseerd zijn, wordt hun markt niet beïnvloed door economische en politieke oorzaken. Echter, elke sociaal-politieke oorzaak die de vraag- en aanbodverhouding van de cryptocurrency beïnvloedt, zal indirect de waarde ervan beïnvloeden.

Meerdere factoren beïnvloeden de waarde van een cryptocurrency. Sommige spelen echter een agressievere rol dan andere. Hieronder volgen enkele factoren die de cryptocurrency markten grotendeels bewegen.

Vraag en aanbod:

Deze verhouding is zeer belangrijk bij het bepalen van de prijs van een cryptocurrency. Als het aanbod hoger is dan de vraag, daalt de waarde omdat niemand bereid is te investeren. Aan de andere kant, als de vraag hoger is dan het aanbod, stijgt de prijs omdat meer en meer mensen bereid zijn om te investeren.

Markt kapitalisatie:

De waarde van een entiteit op een markt staat bekend als de marktkapitalisatie. In het geval van cryptocurrency, is het de waarde van de munten die tot nu toe zijn gemijnd. Hoe hoger de marktkapitalisatie, des te hoger zal de waarde zijn. Het beïnvloedt ook de perceptie van mensen over de ontwikkeling van die cryptocurrency.

Media-aandacht:

Media-aandacht speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de populariteit en acceptatie van een cryptocurrency. Dit komt omdat een leek afhankelijk is van media voor de uitleg van de voor- en nadelen van die cryptocurrency.

Integratie:

Een cryptocurrency is een vorm van geld. Om waardevol te zijn, moet het dus bruikbaar zijn. Als mensen het niet kunnen gebruiken om producten of diensten te verkrijgen, heeft het geen zin om het te kopen. Daarom is de aanvaarding en integratie van crypto in de e-commercehandel een belangrijke factor die de waarde ervan bepaalt. Dit is ook een reden waarom het idee van cryptocurrencies wereldwijd wordt aanvaard. Aangezien ze digitaal zijn, is het gemakkelijk om ze te gebruiken voor online betalingen.

Belangrijkste gebeurtenissen:

Net als de media-aandacht, spelen ook de regelgevende updates en beveiligingsupdates een rol bij het bepalen van de waarde. Wanneer er nieuws is over de ontdekking van een beveiligingslek in de cryptocurrency, is de waarde gedoemd te dalen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling