Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin werkt op de blockhain en de creatie van de Bitcoin munten gebeurt door het proces dat mining noemt. Elke Bitcoin is een softwarebestand dat wordt opgeslagen in een digitale portemonnee. Deze portemonnee kan zich op uw smartphone, computer of USB bevinden. Via die digitale wallet kunt u Bitcoin versturen en ontvangen. Alle transacties worden publiekelijk vastgelegd in een lijst die de blockchain wordt genoemd en deze is essentieel voor de veiligheid van Bitcoin.

Hoe werkt Bitcoin

1. Kopen - Hoe komen mensen aan Bitcoins?

Mensen kregen gratis Bitcoins toen ze in 2009 werden gecreëerd. Na verloop van tijd nam de populariteit toe en werden Bitcoins gebruikt als beloning voor kleine taken zoals het bekijken van een video of het beoordelen van een app.

Die trends zijn nu verdwenen. Momenteel zijn er drie verschillende methodes om Bitcoin te verdienen. Ten eerste kunt u ze kopen met uw lokale valuta. Ten tweede kunt u zaken doen met Bitcoins. U kunt uw producten of diensten verkopen in ruil voor Bitcoin. Ten slotte kunt u ze maken met behulp van een computer en enkele andere noodzakelijke componenten. Maar vergeet niet dat er maar een totaal van 21 miljoen Bitcoins kunnen zijn, waarna u ze alleen kunt kopen of ruilen.

2. Blockchain - Is Bitcoin veilig?

Experts hebben geen unaniem besluit over de veiligheid van Bitcoin. Sommigen zeggen dat Bitcoin zeer veilig is omdat alle transacties openbaar worden geregistreerd en het onmogelijk is om valse Bitcoins te maken.

Aan de andere kant zijn er mensen die zich zorgen maken omdat je je Bitcoin wallet kunt verliezen die alle gegevens bevat. Bovendien kunt u ook een deel van uw Bitcoins verliezen die op geen enkele manier kunnen worden teruggevorderd. Er zijn in het verleden meerdere Bitcoin-diefstalincidenten geweest. Sommige mensen zijn ook tegen cryptocurrencies vanwege de volatiliteit van de prijs.

3. Mining - Hoe worden nieuwe Bitcoins gemaakt?

Mining is een moeilijke procedure waarbij Bitcoinpuzzels worden opgelost en complexe berekeningen worden uitgevoerd om Bitcoin te genereren. Mining is het proces om nieuwe Bitcoins in omloop te brengen. Deze procedure vereist echter een enorme investering in termen van tijd, geld en moeite. Dit komt omdat u een high-end computer nodig heeft om Bitcoin te delven en het is een zeer langdurig proces.

Experts zeggen zelfs dat de hoeveelheid elektriciteit die u uitgeeft om computers te laten draaien voor het delven, meer kan zijn dan de waarde van de Bitcoins die u aan het eind verdient.

4. Wallet - Hoe Bitcoins ontvangen en versturen?

Voor alle soorten Bitcoin transacties heeft u een wallet nodig. Met deze wallet kunt u Bitcoin ontvangen, versturen en uitwisselen. Alle transacties worden publiekelijk geregistreerd om te voorkomen dat er valse Bitcoins worden aangemaakt.

Om Bitcoins te ontvangen of te versturen moet je een rekening openen bij Axiras die je een wallet geeft. Kies de gewenste optie om een QR-code van je Bitcoin wallet adres te genereren. Wissel deze QR-code uit met de persoon die Bitcoin gaat versturen of ontvangen. Daarna kunt u uw saldo controleren om de status van uw transactie te weten.

5. Prijs - Waarom zijn Bitcoins waardevol?

Bitcoins zijn waardevol vanwege het denkproces dat is gebruikt om ze te maken. Ze zijn gemaakt om een gedecentraliseerde munteenheid te lanceren met een beperkte voorraad. In tegenstelling tot fiatvaluta's kan Bitcoin niet on-demand gecreëerd worden. Daarom willen mensen dat deze droom uitkomt.

Een andere reden achter zijn populariteit is de steun van invloedrijke en institutionele beleggers. Aan het begin van dit jaar sprak Elon Musk, de oprichter van SpaceX, zich uit voor Bitcoin. Door deze steun worden veel mensen zich bewust van het belang van een decentrale munt en gaan ze investeren in Bitcoin. Deze investering maakt hen waardevol.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling