Hoe starten met Bitcoin mining?

Om te beginnen met Bitcoin mining heeft u mining hardware nodig, bekend als een mining rig. Daarna heb je software nodig waarmee je in het Bitcoin netwerk kunt komen en je activiteit kunt beheren. Je hebt ook een Bitcoin wallet nodig om Bitcoin op te slaan. Tenslotte moet je lid worden van een mining pool voor effectieve mining.

Hoe starten met Bitcoin mining

Stappen om te starten met Bitcoin minen

  1. Koop mining hardware
  2. Download mining software
  3. Maak een Bitcoin wallet
  4. Word lid van een mining pool

Stap 1. Koop mining hardware

Voor het delven van Bitcoins is hardware nodig. In de beginfase werden gewone computers gebruikt voor dit proces. Maar tegenwoordig kun je er nooit voldoende resultaten mee behalen. Je hebt een mining rig nodig voor dit proces.

Hoewel mining rigs erg duur zijn, zijn ze speciaal ontworpen voor dit proces en de resultaten zijn het geld waard. Deze hardware verbruikt minder energie en mijnt Bitcoin in een zeer hoog tempo. Ze zijn ontwikkeld met behulp van Application-Specific Integrated Circuit Chips die specifiek zijn voor een algoritme.

Er zijn meerdere variëteiten van mining rigs. Je moet er een kiezen op basis van verschillende parameters, zoals hash rate, stroomverbruik en prijs. Hash rate is de maatstaf voor prestaties. Het vertelt je over het aantal pogingen dat door je machine wordt gedaan om een blok per seconde op te lossen.

Stap 2. Download mining software

Om Bitcoin te delven met uw hardware, moet u het Bitcoin-netwerk binnengaan. Dit kan worden gedaan met behulp van miningsoftware. Deze zijn erg goedkoop in vergelijking met mininghardware. Een korte beschrijving van enkele van de meest gebruikte miningsoftware is als volgt:

- BitMiner:
Deze software werd ontwikkeld in 2011. Het is compatibel met CPU en GPU mining rigs en ook met ASIC.

- RPCMiner:
Deze software is speciaal ontworpen voor Mac OS.

- EasyMiner:
Het is compatibel met Linux, Windows en Android. Deze software is geliefd vanwege de gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface.

Stap 3. Maak een Bitcoin wallet

Het verkrijgen van een Bitcoin wallet is de belangrijkste stap in de mining procedure. Met deze digitale wallet kunt u Bitcoin ontvangen, versturen en uitwisselen. Er zijn verschillende soorten Bitcoin wallets op de markt. Deze omvatten software wallets, hardware wallets, en papieren wallets. Sommige wallets zijn compatibel met meerdere cryptocurrencies.

Als u nieuw bent in deze mining business, raden wij u aan een software wallet te nemen. Software wallets zijn gemakkelijk te gebruiken in vergelijking met hardware wallets en papieren wallets. Er zijn meerdere wallets beschikbaar die compatibel zijn met zowel Android als IOS. Twee van de meest bekende software wallets zijn Electrum en Exodus.

Als u op zoek bent naar een wallet, bezoek dan onze website en registreer voor een account. Na een succesvolle registratie krijgt u een digitale wallet die u kunt gebruiken om in de wereld van cryptocurrencies te stappen.

Stap 4. Word lid van een mining pool

U komt alleen in aanmerking voor een miningbeloning als u de eerste bent die een blok mijnt. Het is echter heel moeilijk voor een individu om in zijn eentje een blok te delven. Dit komt door de beperkingen in tijd, geld en energie. Zelfs als je succesvol bent in het delven, zou de beloning zo laag zijn dat het niet de moeite waard is. Experts zeggen zelfs dat deze individuele miners misschien niet in staat zijn om de activa terug te krijgen die ze hebben geïnvesteerd in het mining proces.

Om dit probleem op te lossen, werden mijnpools opgericht. Deze pools worden opgezet door derden en meerdere miners werken in deze pools om de puzzels op te lossen en een blok te maken. Als het ontginningsproces succesvol is, wordt de beloning verdeeld onder alle mijnwerkers in die pool.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling