Hoe lang duurt het om een Bitcoin te minen?

Bitcoin bestaat uit een uitgebreid netwerk van meerdere gebruikers die in één keer Bitcoins proberen te minen. Ondanks het enorme aantal miners duurt het minen van een Bitcoin slechts 10 minuten. Als alle andere variabelen constant worden gehouden, kost het 10 minuten en de kracht van 72.000 GW (of 72 Terawatt) om één enkele Bitcoin te minen.

Hoe lang duurt het om een Bitcoin te minen

Hoeveel Bitcoin kun je op een dag minen?

Als we naar de getallen kijken, als er 6,25 Bitcoins per blok zijn en het ongeveer 10 minuten duurt om één blok te minen, dan worden er gemiddeld 144 blokken per dag gemined. Als je dan rekent: 144 x 6,25 is 900; dat is dus het gemiddelde aantal nieuwe bitcoins dat per dag gemined kan worden.

Hoeveel verdienen Bitcoin miners?

Elke miner in de Bitcoin mining pool wordt beloond met nieuw gecreëerde bitcoins of de transactieverwerkingskosten. Op dit moment krijgen miners 6,25 bitcoin (BTC, +0,68%) (BTC) betaald voor elk gemijnd blok. 

Hoe 1 Bitcoin minen

De prijs van elk blok op de keten (sinds mei 2020) is 6,25 Bitcoins, waardoor het praktisch niet mogelijk is om slechts één Bitcoin per keer te minen. 

Om Bitcoins te minen, moet je je echter aansluiten bij de mining pool. Alle miners in de mining pool brengen hun hash-krachten in de pool in. Wanneer de pool een blokbeloning wint, wordt die beloning verdeeld onder alle leden. Deel uitmaken van de mining pool betekent niet dat u in één keer een volledige Bitcoin kunt minen. Beloningen kunnen echter geleidelijk worden verzameld om tot 1 BTC te komen. 

Als u bijvoorbeeld 0,005 BTC per dag kunt minen, dan zou u in ongeveer 200 dagen een volledige Bitcoin hebben verzameld. 

Wat bepaalt hoe lang het duurt om één Bitcoin te minen?

Hier is geen eenduidig antwoord op, maar zelfs voor een grote opstelling duurt het ongeveer 30-40 dagen om een volledige Bitcoin te minen. De tijd die nodig is om een enkele Bitcoin te minen hangt af van meerdere variabelen.

De hash rate speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de moeilijkheidsgraad van het minen. Hoe hoger de hash rate, hoe meer concurrentie er zal zijn, en dus hoe moeilijker het zal zijn om succesvol te minen. 

De tijd die nodig is om een Bitcoin te minen hangt ook af van de rekenkracht van de machine, het soort apparaten dat gebruikt wordt, zoals ASIC's, GPU's, CPU's, en van de prestaties van de software.

Hoe efficiënter en goed onderhouden de apparaten en software zijn, des te kleiner is de kans op mislukking en des te groter is de kans op succes. Het totale aantal apparaten in de mining pool kan ook bijdragen aan de snelheid waarmee gemined kan worden. 

Hoe zag Bitcoin mining er vroeger uit?

Niet lang na de introductie van het Bitcoin-netwerk ging de Bitcoin kickstart van start met het minen van de eerste Bitcoin op 3 januari 2009. Sindsdien heeft het Bitcoin-netwerk zich enorm uitgebreid en is het exponentieel gegroeid.

In het begin was het heel gemakkelijk en kon iedereen met een gewone computer of een CPU en een up-to-date grafische kaart gemakkelijk een miner worden.

Dit kwam doordat in die tijd de moeilijkheidsgraad en de prijs van het minen erg laag waren, waardoor het voor een paar dollar mogelijk was om een groot aantal Bitcoin te minen.

In het begin was het een hobby die werd beoefend door computernerds of zeer toegewijde individuen. Maar naarmate het mining netwerk groeide, werd het steeds geavanceerder. GPU mining en CPU mining worden de toepassingsspecifieke geïntegreerde circuits of ASIC's voornamelijk gebruikt voor het minen van Bitcoin.

Met deze vooruitgang is de prijs van mining gestegen, de prijs van Bitcoin blijft ook stijgen terwijl de vergelijkende winsten dalen en de moeilijkheidsgraad stijgt. Dit alles maakt het voor het publiek relatief minder gemakkelijk om in Bitcoin te investeren. 

Hoe lang duurt het voordat alle Bitcoins gemined zijn?

Ongeveer elke vier jaar wordt de blokbeloning voor het minen van nieuwe bitcoins tot de helft teruggebracht, dit wordt bitcoin halving genoemd. Volgens berekeningen zal rond 2140, de halvering die zal plaatsvinden op het 6.930.000ste blok, de blokbeloning terugbrengen tot minder dan 0,00000001 BTC of 1 satoshi, de kleinste eenheid van Bitcoin die momenteel mogelijk is.

Als er geen kleinere subeenheden worden gemaakt, betekent dit dat verdere blokken geen beloning meer zullen opleveren. Miners zullen echter wel commissies blijven ontvangen voor transacties die bij elk blok horen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling