Hoe koop je Bitcoin aandelen?

Momenteel is het niet mogelijk om direct Bitcoin aandelen of via een ETF te kopen. U kunt echter wel kopen van beursgenoteerde bedrijven die geen cryptovaluta verkopen. De bedrijven moeten enige blootstelling aan Bitcoin hebben. Dat kan zijn in de vorm van investeringen, partnerschappen of nevenondernemingen. Sommige van deze bedrijven zijn Tesla, Nvidia, en Square.

De Grayscale Bitcoin Trust

Grayscale Bitcoin Trust werd in 2013 opgericht door Alternative Currency Asset Management. Het wordt gesponsord door Grayscale Investments LLC. Hun symbool is GBTC en hun openbare handel begon in 2015. Deze trust vereist een minimuminvestering van € 50.000 en werkt alleen samen met beleggers met een nettowaarde van meer dan € 1 miljoen. GBTC kan worden gekocht zoals elk ander aandeel van een makelaarskantoor. Naast Bitcoin, verhandelt Grayscale meerdere andere cryptocurrencies.

PayPal Holdings

Paypal holdings is een Amerikaans bedrijf dat online betalingsdiensten aanbiedt. Zij introduceerden in oktober 2020 een dienst waarmee gebruikers Bitcoins kunnen houden, kopen of verkopen. Statistieken toonden aan dat binnen een maand al 17% van de gebruikers Bitcoinhandel via Paypal is gestart. Naast Bitcoin kunnen gebruikers via Paypal ook een paar andere cryptocurrencies kopen, zoals Litecoin en Bitcoin Cash.

Square

Square is ook een Amerikaans bedrijf dat financiële en digitale betaaldiensten aanbiedt. Het werd opgericht in 2009 in Californië. Dit bedrijf kocht in oktober 2020 4709 Bitcoins voor 50 miljoen euro. Met de door Square geïntroduceerde Cash App kunnen gebruikers Bitcoins kopen, verkopen en opslaan. In het eerste kwartaal van 2021 maakten ze een nettowinst van 32 miljoen euro als Bitcoininkomsten via hun Cash App. Ze beweren echter dat het niet hun prioritaire doelstelling is om geld te verdienen via deze dienst. Hun enige doel is om klanten te faciliteren bij het kopen van Bitcoin.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase is een investeringsbank die gevestigd is in New York City. De CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft zich in 2017 negatief uitgelaten over Bitcoin. Hij beweerde ook dat elke JPM-handelaar die in Bitcoin handelde, zou worden ontslagen. In 2020 steunde Jamie Dimon echter de Blockchain technologie en startten ze hun cryptocurrency genaamd JPM Coin. Ze willen een systeem introduceren dat de tijd verkort om wereldwijde betalingen te verifiëren. 

Nvidia

Nvidia is een technologiebedrijf dat GPU's heeft uitgevonden die worden gebruikt voor Bitcoin mining. Dit bedrijf genoot grote voordelen met de populariteit van Bitcoin in 2017. Dit komt door de stijgende verkoop van hun apparatuur als gevolg van de toenemende belangstelling voor mining. Statistieken toonden aan dat Nvidia in het derde kwartaal van 2020 een nettowinst maakte van €175 miljoen.

Advanced Micro Devices

Advanced Micro Devices (AMD) is een populair grafisch, software, en technologiebedrijf. Net als Nvidia verdienen ze geld met de verkoop van miningapparatuur. Ze hebben in 2020 enorme winsten gemaakt door de toenemende interesse in mining. In tegenstelling tot Nvidia, beperkt AMD gebruikers niet in het gebruik van hun chips voor Bitcoin mining.

International Business Machines

International Business Machines (IBM) is een bekend multinationaal technologiebedrijf. Zij zijn in 2017 begonnen met het ondersteunen van blockchain-technologie en introduceerden een dienst genaamd IBM Blockchain. Deze dienst stelt gebruikers in staat om een persoonlijk privé blockchain grootboek te initiëren. Hoewel IBM-aandelen momenteel neutraal zijn, wordt verwacht dat ze zullen stijgen onder de cryptocurrency-aandelen. Tegen het einde van 2021 wil IBM zijn focus volledig verleggen naar kunstmatige intelligentie en clouddiensten.

Tesla

Tesla, een productiebedrijf van elektrische auto's opgericht door Elon Musk, diende als aanjager voor de Bitcoin-prijs. Zij kochten 48k Bitcoins voor een totaal van €1,5 miljard. Daarnaast zijn ze ook begonnen met het accepteren van Bitcoin-betalingen. Het kopen van hun aandelen wordt als winstgevend beschouwd omdat ze een toonaangevend technologiebedrijf van de volgende generatie zijn. ARK Investment Management investeert ook in Tesla.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling