Hoe koop ik Bitcoins?

Het eerste wat je nodig hebt om Bitcoin te kopen is een portemonnee of wallet om ze in te bewaren. Je kunt de online wallet van Axiras gebruiken of een wallet downloaden en zo de aangekochte Bitcoin offline te bewaren.

Hoe koop ik bitcoins

Stap 1: Creëer je virtuele portemonnee of wallet

Er is keuze uit verschillende soorten wallets. Je kunt je een Bitcoin wallet downloaden of een Axiras wallet gebruiken. Je hebt online portemonnees of wallets die je aanschaft via een exchange platform of via een onafhankelijke aanbieder.

Dan is er nog de desktop wallet, de mobiele portemonnee, of een offline wallet. Een offline wallet aanmaken lijkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemde keuze, maar het is wel een veilige manier. We denken hierbij aan een vorm van hardware zoals je eigen computer of gewoon een stuk papier waarop je je codes of Bitcoinadres schrijft. Dit laatste noemen we trouwens een paper wallet.

Stap 2. Registreren bij Axiras

Wat je ook kunt doen, is je registreren voor een Axiras-account. Axiras is een veilige omgeving om je Bitcoins op te slaan. Naast een wallet levert Axiras namelijk ook betaalbewijzen af van je transacties. Zo is het bij ons mogelijk om niet alleen Bitcoins op te slaan, maar ook om lokale valuta om te wisselen voor Bitcoins. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de plaatselijke munt, zoals de euro, Bitcoins aan te kopen.

Stap 3: Je bankrekening koppelen

Nadat je je bij Axiras hebt geregistreerd, is het nodig om je bankrekening te koppelen aan je account op ons platform. Om dit te kunnen doen, is het nodig dat je enkele stappen ter verificatie uitvoert. Anders is het niet mogelijk om je account te gebruiken. Eens je deze stappen m.b.t. de verificatie hebt uitgevoerd, kun je beginnen met het aankopen van Bitcoin of andere munten.

Stap 4: Bitcoins kopen en verkopen via Axiras

Nadat je je eerste bestelling hebt geplaatst, doen wij het nodige om deze uit te voeren en krijg jij je Bitcoins in je portemonnee. Hetzelfde gebeurt wanneer je via ons platform Bitcoins verkoopt, maar dan in de tegenovergestelde richting. De koers van de Bitcoin is aan schommelingen onderhevig. Dat is de reden waarom je op Axiras steeds een real time wisselkoers kunt raadplegen vooraleer een bestelling te plaatsen.

Stap 5: Een hoeveelheid Bitcoin kopen en ze in je wallet bewaren.

Wanneer je met traden begint, start je best in het klein. Op die manier wordt je Bitcoin in een automatisch aangemaakte account op ons platform bewaard. Vervolgens doe je er goed aan om voor de mogelijkheid te kiezen om deze valuta over te brengen naar het adres van de Bitcoin wallet die je zelf hebt aangemaakt. Dit gebeurt op een andere website die hiervoor een vergoeding kan vragen. Zeker als je de tegoeden verder wilt verzenden, zal dit het geval zijn.

Belangrijk: Bitcoin transfers gebeuren vaak eerder sporadisch. In tegenstelling tot de handel in andere valuta, is het bij het traden in Bitcoin nodig dat de transactie in de blockchain moet worden opgenomen. Dit kan de nodige tijd in beslag nemen, zeker tijdens de werkuren. Soms kan het tot 2 uur duren voor een transactie helemaal is afgerond. Daarom doe je er goed aan om niet onmiddellijk de ene transactie na de andere uit te voeren. Zo verlies je het overzicht.

Stap 6: Nu ben je klaar om Bitcoin te gebruiken of om ze bewaren als een investering voor later.

Of je nu van plan bent om je Bitcoins uiteindelijk te verkopen en er zoveel mogelijk profijt uit te halen of je er nu meteen iets mee wilt gaan kopen, je moet er altijd klaar voor zijn om dit zo vlug mogelijk te doen. De schommelingen in de waarde van de Bitcoin zijn zo hevig dat je zeer bij de pinken moet zijn en altijd op scherp moet staan. Je kunt je nu het best voorbereiden door een verkopersaccount aan te maken of al op voorhand uit te zoeken wat je wilt kopen zonder dat je het per se nodig hebt. Als de tijd rijp is, zul je dan tenminste niet in paniek schieten terwijl anderen dat wel zullen doen en als een kip zonder kop de verkeerde beslissing zullen maken.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling