Hoe gebruik je een Bitcoin automaat?

Hoewel er kleine verschillen zijn tussen Bitcoin automaten van verschillende operators, kan het proces voor het kopen en verkopen van bitcoin worden veralgemeend. Het houdt in dat u het bedrag aan bitcoin dat u wilt kopen of het bedrag aan contant geld dat u wilt opnemen invoert. Vervolgens scant u de QR-code om verder te gaan met de transactie. En u bent helemaal klaar.

Hoe gebruik je een bitcoin automaat

Vind een bitcoin automaat in uw buurt

Met de toename van de populariteit van bitcoin, zijn veel bedrijven begonnen met het installeren van bitcoin geldautomaten voor het gemak van hun klanten. Op dit moment zijn er ongeveer 14.000 bitcoin geldautomaten geïnstalleerd op verschillende locaties over de hele wereld. Meerdere websites kunnen worden gebruikt om de dichtstbijzijnde bitcoin automaat te vinden, zoals coinatmradar, localcoinatm, en coinsource.net. 

De meest gebruikte database is coinatmradar. Volg de onderstaande stappen om de dichtstbijzijnde bitcoin automaat te vinden met behulp van deze website:

  • Kies uw transactie type i-e ofwel u wilt bitcoin verkopen of kopen
  • Kies het type cryptocurrency dat u wilt verhandelen. Deze database biedt opties voor 11 verschillende cryptocurrencies.
  • Voeg een specifieke locatie toe waar u de pinautomaat wilt vinden. U kunt het ook de opdracht geven om een geldautomaat in de buurt van uw huidige locatie te vinden. 

Krijg een bitcoin portemonnee op je telefoon

Een bitcoin portemonnee is noodzakelijk om bitcoin te verhandelen. Het is de levensader van al uw bitcoin-gerelateerde zaken. Daarom, om een bitcoin automaat te gebruiken, moet u een bitcoin portemonnee hebben. Het adres van de portemonnee zal worden gebruikt om transacties op de geldautomaat te verwerken. U kunt bitcoin verzenden, ontvangen en uitwisselen via deze portemonnee. Axiras biedt een snelle en veilige bitcoin-portemonnee om aan uw behoeften te voldoen.

Bitcoin kopen bij een Bitcoin automaat

Bitcoin kopen met fiatvaluta via een geldautomaat is een heel eenvoudige procedure. We hebben het proces samengevat in eenvoudige stappen die u kunt volgen om uw transactie te voltooien.

  1. Voer het bedrag in van de bitcoin die u wilt kopen.
  2. Voer uw portemonnee adres handmatig in of door het scannen van de QR-code van uw digitale portemonnee.
  3. Stop uw fiatvaluta, gelijk aan het bedrag van de bitcoin die u wilt kopen, in de geldautomaat.
  4. Ga verder met uw transactie en druk na afloop een ontvangstbewijs af. 

Bitcoin verkopen bij een Bitcoin automaat

Bitcoin automaat kan ook gebruikt worden om bitcoin te verkopen. De procedure is enigszins vergelijkbaar met het kopen van bitcoin. U kunt direct geld krijgen door bitcoin te verkopen via een automaat. Volg de onderstaande stappen om uw taak uit te voeren.- Voer het geld in dat u wilt opnemen- Er wordt een ontvangstbewijs afgedrukt met de QR-code van een portemonneeadres- Stuur de bitcoin naar dat wallet adres met uw digitale wallet door de afgedrukte code te scannen.- Nadat de bitcoins zijn overgemaakt, scant u die QR-code via de geldautomaat om geld op te nemen. 

Hoeveel contant geld kan ik storten bij een Bitcoin automaat?

De hoeveelheid contant geld die kan worden gestort bij een bitcoin-automaat verschilt van automaat tot automaat. De bovengrens van een bitcoin-automaat is ongeveer €5000. Er zijn echter automaten waarvan de limiet kan oplopen tot €20.000. 

Kan ik Bitcoin kopen met een creditcard bij een Bitcoin automaat?

Nee, u kunt geen bitcoin kopen met een creditcard bij een Bitcoin-automaat. Deze machines zijn alleen ontworpen om contant geld te accepteren. Dit is een van de vele redenen waarom mensen graag Bitcoin automaat's gebruiken. 

Zijn Bitcoin automaten anoniem?

Ja, alle bitcoin-transacties die verwerkt worden via geldautomaten zijn anoniem. Daarom wordt uw privacy niet in gevaar gebracht door het gebruik van een Bitcoin automaat. Deze transacties worden echter wel geregistreerd op het Blockchain-netwerk. Dit betekent dat uw transactie wordt geregistreerd, maar dat uw identiteit er niet aan gekoppeld is. 

Hoe lang duurt een Bitcoin automaat transactie?

U kunt direct bitcoins kopen via een automaat. Dat is echter niet het geval bij het verkopen van bitcoin. Het moet bevestigd worden op het blockchain netwerk. Deze bevestiging vereist tussenkomst van een derde partij. Gewoonlijk duurt het een paar minuten.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling