Hoe Bitcoin shorten?

Bitcoin shorten is een manier om winst maken door Bitcoin te kopen en deze te verkopen om ze later opnieuw terug te kopen aan een lagere prijs. Er zijn verschillende manieren om bitcoin te shorten. In dit artikel hebben we die 5 manieren om bitcoin te shorten uitgelegd.

Hoe Bitcoin shorten

Manieren om bitcoin te shorten:

  • Margin trading
  • Futures markt
  • Handel in binaire opties
  • Voorspellingsmarkten
  • Shorten van Bitcoin activa

Wat betekent het shorten van Bitcoin?

Het proces van het verkopen van bitcoin met de hoop om het terug te kopen tegen een lage prijs staat bekend als bitcoin shorten. Het is een geweldige manier om winst te maken door het verschil in marktkoersen.

In dit proces, zoals de meeste vormen van investeringen, is het idee om laag te kopen en hoog te verkopen. Bitcoin shorten houdt in dat u bitcoins koopt met de belofte ze na verloop van tijd terug te geven. Na het kopen, verkoopt u ze op het winstpunt wanneer u een daling in de toekomst vermoedt. Nadat de prijs is gedaald, koopt u ze terug en geeft u ze terug aan de leninggever. Uw winst zal het verschil zijn tussen uw verkoopprijs en de prijs waartegen u ze hebt teruggekocht.

Bitcoin shorten is echter een riskante handel. Er is namelijk een grote kans dat uw vermoedelijke winst omslaat in een verlies. Daarom wordt deze techniek alleen gebruikt wanneer u 100% zeker bent dat de prijs zal dalen nadat u ze hebt verkocht, zodat u ze kunt terugkopen. Zoals u wellicht weet, is cryptocurrency een zeer volatiele markt. Daarom zijn er grote kansen op zowel winst als verlies. 

Margin trading

Margin trading is een van de makkelijkste manieren om bitcoin te shorten. Dit kan worden gedaan op meerdere cryptocurrency beurzen. Bij deze vorm van shorten van bitcoin moet u geld lenen van een broker om te kunnen handelen. Daarnaast kunt u ook een bepaalde hoeveelheid bitcoins lenen die u kunt verhandelen. Nadat u bitcoins short heeft verhandeld, d.w.z. tegen een hoge prijs heeft verkocht en tegen een lage prijs heeft gekocht, kunt u het geleende bedrag terugsturen naar de uitlener en de winst houden. 

Futures markt

Bij deze vorm van handel is er een contract waarin de koper zich ertoe verbindt een actief te kopen met een vooraf bepaalde verkoopwaarde op een specifieke datum. Deze vorm van handel wordt ook toegepast bij Bitcoin. Als u een prijsstijging van Bitcoin in de toekomst vermoedt, is dat het moment waarop u Bitcoin futures contracten moet kopen. En als de prijs stijgt, kunt u Bitcoin kopen tegen de prijs die op het contract staat. Deze prijs is meestal lager dan de huidige marktprijs op dat moment. Het zorgt ervoor dat de bitcoin die u koopt meteen winstgevend is.

 Op dezelfde manier kunt u ook een Bitcoin future contract kopen om te verkopen als u een prijsdaling vermoedt. Na het kopen van een Bitcoin future contract, kunt u uw bitcoin verkopen tegen een vooraf bepaalde koers die hoger is dan de verkoopwaarde op de markt. 

Handel in binaire opties

Bij de handel in binaire opties kunt u kiezen uit twee opties. Ze zijn bekend als call of put opties. Met dit contract kunt u bitcoin kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs en datum. Met de call-opties kunt u bitcoin kopen, terwijl u met de put-optie bitcoin kunt verkopen. Bij het shorten van bitcoin wordt de putoptie gebruikt met behulp van een escrow account. Dit betekent dat u in de toekomst bitcoin zult verkopen tegen de huidige marktkoers, zelfs als de koers daalt op het moment van de transactie. 

Voorspellingsmarkten

Voorspellingsmarkten zijn ook een goede manier om Bitcoins te shorten. Bij deze vorm van handel moet u voorspellingen doen en weddenschappen afsluiten over de resultaten van een bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld, als u de Bitcoin-prestaties analyseert en een daling in de toekomst voorspelt, en iemand neemt de weddenschap aan, dan verdient u winst als uw voorspelling werkelijkheid wordt. 

Shorten van Bitcoin activa

Een van de makkelijkste methodes om short te gaan in bitcoin is het short verkopen van bitcoin-activa. Beleggers die bitcoin willen kopen en verkopen kunnen deze direct short verkopen. Bitcoins worden verkocht tegen een prijs waar de handelaren zich prettig bij voelen. Nadat de prijs is gedaald, worden ze weer gekocht. Als de prijs echter niet daalt, lijden de handelaren verlies. Maar de winst als gevolg van de initiële aankoop en verkoop is er nog steeds.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,4/10

★★★★★

Op basis van 285 beoordelingen

Geef ons een beoordeling