Hoe betaal je met Bitcoins?

Of je nu Bitcoins verdiend hebt met minen, met schrijven voor blogsites of door te traden, eens zal het moment aanbreken dat je iets wilt kopen met je Bitcoin geld.

Hoe betaal je met bitcoins

Betalen met Bitcoins in Nederland

Misschien twijfel je aan betalen met Bitcoins omdat je niet weet waar ze aanvaard worden in Nederland of hoe je eigenlijk kunt betalen met Bitcoins. Over een ding kunnen we kort zijn: betalen met BTC is veilig, snel en goedkoop. Het laatste aspect verdient wel wat meer uitleg. Je betaalt misschien wel niet zoveel transactiekosten, maar betalen met Bitcoin heeft zeker wel zijn prijs. Betalen met Bitcoins kan duur worden als je deze Bitcoins duur betaald hebt en ze hun waarde hebben verloren nu je zelf er goederen mee wilt aankopen. Het antwoord op de vraag: “Hoe betaal je met Bitcoins?” is heel wat complexer dan gewoon het opsommen van de handelingen die je moet uitvoeren om een transactie met Bitcoin op poten te zetten.

Wat is de koers van de BTC

Om te kunnen betalen met Bitcoin, is het eerst en vooral belangrijk dat je kennis hebt van de wisselkoersen. Deze kun je online volgen. Op deze manier kun je zelf het beste moment bepalen om met BTC te betalen.

Waar moet je op letten als je in Bitcoin betaalt?

In plaats van je nogmaals uit te leggen hoe een digitale portemonnee of wallet werkt, geven we je liever enkele tips mee die je goed kunt gebruiken om met Bitcoin te betalen. Om te betalen met Bitcoin vul je in je wallet het Bitcoinadres van de ontvanger in en het bedrag in Bitcoin. Vervolgens klik je op de button ‘Geld overmaken’. Zo kom je in het betaalmenu van je wallet terecht. Nadien klik je op ‘stuur betaling’. Voor je dit daadwerkelijk doet, moet je zeker op de volgende dingen rekening letten:

Hou er rekening mee dat iedere betaling die je doet onomkeerbaar is.

Als je bij het internetbankieren een fout maakt, dan is die in de meeste gevallen nog recht te zetten. Er wordt gezegd dat deze onomkeerbaarheid de Bitcointransacties betrouwbaar maakt. Dit klopt natuurlijk wel, want het is niet meer mogelijk om te frauderen door je geld terug te halen bij de ontvanger. Voor je hier op de verzendbutton klikt, moet je wel 100% zeker zijn van je zaak.

Doe bij een betaling altijd aan knippen en plakken

Bitcoinadressen manueel overtypen is een lastig karwei. De kans dat er fouten in sluipen, is vrij groot. Zo komt je geld bij de verkeerde persoon terecht. Die zal er wel bij varen, maar dit kan uiteraard de bedoeling niet zijn. Bij Axiras geven we je dus een goede raad: maak altijd gebruik van knippen en plakken of copy/paste bij het uitvoeren van een betaling. De kans dat hiermee iets misloopt, bedraagt immers slechts 1 op 4 miljard.

Bij betalingen in BTC wordt niet afgerond.

Vaak wordt bij betalingen in euro afgerond. Bij betalingen in BTC is dit niet het geval. Wanneer je 0,03625463 BTC moet betalen dan is dit ook 0,03625463 BTC en geen satoshi minder!

Verwar geen komma’s met decimalen!

Dit is volgens ons nog de belangrijkste tip die we je kunnen meegeven. In de Engelstalige landen worden komma’s gebruikt om duizendtallen aan te duiden en niet om getallen achter de komma weer te geven. Getallen achter de komma worden in de Angelsaksische wereld dan weer aangeduid door cijfers na de punten. De regel een komma wordt punt en omgekeerd, is hier dus van toepassing. Dit heeft voor gevolg dat je tijdens een betaling met Bitcoin heel erg moet opletten!

De keuze maken voor de beste Bitcoin-wallets

Ook al hebben we al eerder in de Axiras kennisbank uitgelegd wat een Bitcoin wallet is, toch willen we het er terug over hebben. Wie graag een overzicht heeft van alle bestaande wallets, kan hiervoor terecht op de website Bitcoin.org. Daar vind je alle virtuele portemonnees die je je maar kunt wensen. Er bestaan er zowel voor op je computer als voor op je smartphone of tablet.

De volgende besturingssystemen worden ondersteund: Windows, Apple OSX en Linux voor je pc en iOS, Android en Blackberry voor op je telefoon. Het kan echter nog gemakkelijker. Beginners vinden het niet altijd fijn om met software aan de slag te gaan. Als jij ook zo iemand bent, dan kun je wellicht het best terecht op websites zoals Blockchain.info en Coinbase.com. Wat vele mensen niet weten, is dat het altijd mogelijk is om met behoud van de inhoud van je portemonnee naar een ander systeem over te stappen. Je kunt van een online wallet altijd nog terug naar een hardware wallet en omgekeerd. Dit is handig om weten, want als het systeem niet bevalt, dan wil je natuurlijk kunnen veranderen. Gelukkig behoort dit wel tot de mogelijkheden.

Waar kan ik betalen met Bitcoin?

Momenteel zijn de mogelijkheden om in winkels te betalen met BTC nog in de minderheid. Er wordt echter druk aan gewerkt om hier verandering in te brengen. Hoe meer mensen te weten komen over Bitcoin, hoe beter dit zal lukken. Dat is ook de reden waarom we de Axiras kennisbank hebben opgezet!

Hoe kan ik Bitcoins kopen?

Bij Axiras kun je gemakkelijk, veilig en snel bitcoins en andere cryptovaluta kopen en verkopen. Ons streven is hierbij het aankoop- en verkoopproces zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze klanten, zonder daarbij compromissen te sluiten op het gebied van veiligheid. Vele van onze potentiële klanten voelen zich aangetrokken tot de bitcoin en andere digitale munten.

Bestellingen worden vlug uitgevoerd en kunnen aangekocht worden met PayPal, Ideal, Bancontact, Visa en Creditcard. Verder garanderen wij de kleinste BTC prijsverschillen en de toegang tot een een grote liquiditeit voor de beste valuta.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling