Bitcoin prijsstatistieken

De populariteit van Bitcoin neemt met de dag toe. Het vestigt de laatste jaren recordhoogtes. Het begrijpen van prijsstatistieken kan u helpen bij het inschatten van de markttrends van Bitcoin. In dit artikel bespreken we enkele van de terminologieën die belangrijk zijn om de Bitcoin prijsstatistieken te begrijpen.

Termen uitgelegd:

Bitcoin Prijs 

Zoals elk activum, is de Bitcoin-prijs de indicator van zijn marktwaarde. Het geeft aan hoeveel een asset waard is ten opzichte van de andere. De prijs van Bitcoin wordt bepaald door meerdere factoren. De belangrijkste zijn vraag en aanbod, miningfrequentie, handelsvolume, schaarste en inflatie.

Prijswijziging

De prijsverandering van een activum verwijst naar de verplaatsing van zijn waarde naar een lager of hoger niveau. Dit wordt aangegeven door het verschil in de slotkoers gedurende twee opeenvolgende handelsdagen. Een positief verschil wijst op een stijging van de waarde van dat activum en omgekeerd. Prijswijzigingen komen vaak voor als gevolg van de schommeling in de verhouding tussen vraag en aanbod.

24h Laag / 24h Hoog   

De hoogste prijs waartegen een activum wordt verhandeld in 24 uur staat bekend als 24h High. Aan de andere kant is de laagste prijs waartegen een actief in 24 uur wordt verhandeld bekend als 24h low. Deze waarden zijn over het algemeen verschillend van de slotkoers van het activum. 24h High wordt vertegenwoordigd door de hoogste piek in de prijsgrafiek terwijl 24h Low wordt vertegenwoordigd door het laagste punt in de grafiek.

Handelsvolume

Het handelsvolume is het totaal van het handelsvolume dat door alle beurzen in de laatste 24 uur is gemeld. Sommige beurzen zijn echter niet in dit volume opgenomen. Dit komt omdat deze beurzen geen incentives aanbieden of een vergoeding vragen. Dit wordt gedaan om een beter inzicht te krijgen in het handelsvolume.

Volume / Marktkapitaal     

Volume cap verwijst naar de hoeveelheid cryptocurrency die in de laatste 24 uur is verhandeld. Een hoge volumecap geeft een toename aan in de interesse van mensen om dat actief te kopen en vice versa. Het helpt bij het bepalen van de prijs van die cryptocurrency. Continue analyse van volume cap helpt bij de markttrends voor een bepaald tijdsinterval. Het wordt berekend door het totale aantal verhandelde Bitcoins in de laatste 24 uur te vermenigvuldigen met de laatst gerapporteerde prijs van één Bitcoin.

Marktdominantie

Marktdominantie van een cryptocurrency verwijst naar het aandeel van die valuta in de totale market cap van crypto. Het helpt bij het begrijpen van de prijstrend van een cryptocurrency ten opzichte van de andere.

Marktpositie

De marktpositie van een cryptocurrency is de indicator van zijn marktkapitalisatie. Het wordt bepaald door inzicht in zijn handelsvolume, webverkeerfactor, en liquiditeitsscore. Op dit moment heeft Bitcoin (BTC) de hoogste marktrang, gevolgd door Ethereum (ETH), en Binance Coin (BNB).

Bitcoin Marktkap

Marktkapitalisatie verwijst naar de totale marktwaarde van een activum. De marktkapitalisatie van Bitcoin kan worden berekend door de huidige prijs van Bitcoin te vermenigvuldigen met het totale aantal Bitcoins in omloop. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 1 biljoen euro.

Volle verwaterde marktwaarde

De Fully Diluted Market Cap van een activum geeft zijn waarde aan wanneer het volledige aanbod van dat activum is uitgegeven. Aangezien de Bitcoin beperkt is, kan zijn "Fully Diluted Market Cap" worden bepaald door zijn prijs te vermenigvuldigen met het totale aantal Bitcoins dat ooit zal worden gecreëerd, d.w.z. 21 miljoen.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling