Bitcoin grafiek

Een grafische weergave van de Bitcoinprijs ten opzichte van een fiatvaluta of een ander financieel activum staat bekend als een Bitcoin-grafiek. Het geeft de fluctuatie in prijs weer gedurende een bepaald tijdsinterval. Het begrijpen van een Bitcoin grafiek is cruciaal voor het handelen in Bitcoin. Een Bitcoin-grafiek kan echter bepaalde afwijkingen vertonen, afhankelijk van de beurs.

Hoe lees je een Bitcoin grafiek?

Door een Bitcoin-grafiek te lezen, kunnen handelaren en beleggers de markttrends begrijpen en dienovereenkomstig beslissingen nemen. Hieronder volgen enkele terminologieën die u moet kennen om de trends en lijnen van een Bitcoin-grafiek te begrijpen.

Termen uitgelegd:

Kandelaars

Candlestick is een oude terminologie die door de Japanners werd gebruikt om de rijsthandel te begrijpen. Zij vertegenwoordigen de open- en sluitingskoers en de hoogste en laagste koers van een activum gedurende een bepaald tijdsinterval. Ze worden meestal weergegeven in groene en rode kleur. De groene kleur geeft aan dat de slotkoers hoger was dan de openingskoers, terwijl de rode kleur aangeeft dat de slotkoers lager was dan de openingskoers.

Open prijs

De open koers van een actief wordt getoond ofwel bovenaan ofwel onderaan de kaars. In het geval van de groene kaars, is de open prijs onderaan. Aan de andere kant, is het aan de bovenkant als de kaars rood is.

Sluit prijs

De slotkoers van een activum is de laatste verhandelingskoers. Daarom is het ook de open koers van dat actief voor de volgende dag. Net als de open koers, kan deze gevonden worden aan de boven- of onderkant van de kaars, afhankelijk van de handelswaarde.

Wicks

Een wick toont aan dat de koers van de activa buiten de range van kaarsen ging, maar terug binnen de range kwam voor het sluiten. Een wick kan zowel hoger als lager zijn. Wicks vertegenwoordigen meestal grote prijsschommelingen in een Bitcoin grafiek.

Trends

Een trend geeft een volledig inzicht in de richting van de prijsbeweging. Het is echter afhankelijk van de tijd. De trends voor korte tijdsintervallen kunnen een prijsstijging laten zien, maar de algemene trend kan dalend zijn en vice versa. Meerdere indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden en relatieve sterkte index worden gebruikt om trends te begrijpen.

Bearish

Bearish verwijst naar een neerwaartse trend in de prijsgrafiek van een activum. Het wijst op een daling van de marktwaarde van een activum.

Bullish

Bullish verwijst naar een opwaartse trend in de prijsgrafiek van een activum. Het gebeurt wanneer de marktprijs van een actief stijgt.

Zijwaarts

Zijwaarts duidt op lage prijsvolatiliteit. Het gebeurt wanneer het handelsvolume laag is. De zijwaartse markt toont onzekerheid en wanneer grote prijsschommelingen worden verwacht.

Driehoeken

Driehoeken vertegenwoordigen continue trends in de prijs van een actief. Het kan stijgend of dalend zijn. Een stijgende driehoek vertegenwoordigt een stijgende markt, wat betekent dat de prijs stijgt. Een dalende driehoek daarentegen vertegenwoordigt een neerwaartse markt waarin de koers daalt.

Dubbele top

Een dubbele top vertegenwoordigt een extreme dalende trend. Het gebeurt wanneer de koers tweemaal bijna de weerstandslijn bereikt. Deze twee toppen vertegenwoordigen een plotselinge stijging en vervolgens een daling van de prijs.

Hoofd en schouders

Kop en schouders vertegenwoordigen ofwel een voortzetting ofwel een omkering van de prijs. Het wordt weergegeven als een hoge centrale piek en twee lagere pieken aan beide zijden. De basislijn van alle pieken is echter meestal dezelfde.

Beker en handvat

Het kop en handvat patroon vertegenwoordigt ook een voortzetting of omkering van de trend. Het wordt weergegeven als een U-vormige prijsschommeling met een plotselinge neerwaartse trend die de vorm aanneemt van de beker en het handvat. Het patroon vertegenwoordigt over het algemeen een stijgende markt.

Vlag

Een vlag vertegenwoordigt een voortzettingspatroon. Het heeft parallelle trendlijnen. Het vertegenwoordigt acute ups en downs gedurende een specifiek tijdsinterval.

Pennant

Pennant is ook een doorlopend patroon. Echter, met een paar snelle op- en neergaande bewegingen gaat het naar de top. Het toont een stijging van de prijs.

Elliot's golf

De golf van Elliot is niet alleen een patroon, het is een psychologische theorie. Het geeft continue veranderingen in het beleggerssentiment aan. In de Elliot golf is de tweede golf hoger dan de eerste, de derde golf is de langste, en de vierde golf overlapt nooit met de eerste golf.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling