Bitcoin adres zoeken

Bitcoin adres zoekdiensten worden aangeboden door block explorers. Hiermee kunt u informatie achterhalen over Bitcoin wallet adressen, bevestigde en onbevestigde transacties, hash rates, transactiekosten, en nog veel meer. Kortom, je kunt bijna alles over blockchain vinden op deze verkenners. Elke blockchain cryptocurrency heeft zijn eigen explorers.

Wat is een Block Explorer?

Met Block Explorer, ook bekend als blockchain browser, kunt u Bitcoin transacties traceren op het openbare register dat de blockchain wordt genoemd. U kunt bijna alles over de blockchain vinden via deze browsers. Naast informatie over transacties en wallets, kunt u ook informatie vinden over hash rate en transactiekosten.

Echter, elke blockchain heeft een andere verkenner. Dit betekent dat elke cryptocurrency een eigen verkenner heeft. Daarom zult u geen informatie over BitcoinCash vinden op de verkenner van Bitcoin en vice versa.

Wat kun je doen met een blokverkenner?

Een blokverkenner kan worden gebruikt om de volgende informatie te verkrijgen:

  1. Een volledige lijst van de recente blokken van een keten
  2. Alle transacties in een specifiek blok
  3. Links naar de volgende en vorige transacties
  4. Een lijst van alle transacties die door een specifiek adres zijn geïnitieerd en voltooid
  5. Huidig saldo en de geschiedenis van een Bitcoinadres
  6. Zoeken naar blokken, adressen en transacties

Hoe werkt een blokverkenner?

De gebruikersinterface van elke explorer kan lichtjes verschillen van de andere. De algemene methode om een Bitcoin explorer te gebruiken is echter als volgt:

Plak een Bitcoin adres in de zoekbalk van de blok verkenner. Het zal het saldo van de portefeuille en de recente transacties tonen.

Om verder te gaan, klik op een transactie. Het zal u meerdere details laten zien met betrekking tot die transactie. Zoals de ontvangsttijd, het aantal en de tijd die nodig is voor bevestigingen, het aantal Bitcoins in die transactie, en de input en output van die transactie.

Een lijst van verschillende Bitcoin-blokverkenners;

Blockchain.info

Het is momenteel de meest populaire Bitcoin blockchain verkenner. Dit bedrijf biedt ook een Bitcoin wallet.

Blockr.io

Deze verkenner is niet alleen beperkt tot Bitcoin. U kunt informatie over Bitcoin, Peercoin, en Litecoin op deze website volgen. Coinbase kocht deze verkenner in augustus 2014.

Blockexplorer.com

Het is de langst bestaande blokken verkenner. De interface is echter niet erg gebruikersvriendelijk in vergelijking met andere verkenners. Het biedt de basisinformatie voor Bitcoin wallets en hun transacties.

Inzicht.is

Het is een open-source blockchain verkenner. U kunt gemakkelijk alle informatie vinden met betrekking tot blockchain in deze eenvoudige verkenner.

Blocktrail

Het is een handig blockchain query platform. Ze bieden ook een software wallet aan. Het werd opgericht in 2016.

Biteasy:

Het is een snelle en innovatieve Bitcoin block explorer. Ze bieden ook Bitcoin wallet diensten.

BTCplex:

Het is een open-source blockchain verkenner waarmee je Bitcoin transacties en wallet informatie kunt doorzoeken en navigeren.

BitcoinChain.com:

Het is een uitgebreide Bitcoin blockchain verkenner. Het toont automatisch een lijst van huidige transacties. Je kunt ook onbevestigde transacties en alle Bitcoinadressen vinden via knoppen op hun homepage.

BTCLook:

Het is een innovatief platform waarmee u Bitcoin transacties kunt verifiëren. U kunt ook door Bitcoin transacties navigeren via dit platform.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling