Bitcoin Prijs

Bitcoin prijs in euro = € 27029.81

Hierboven de actuele live prijs van Bitcoin in euro. De prijs van Bitcoin wordt bepaald door de wet van vraag en aanbod. De waarde van Bitcoin is dus wat iemand er op een bepaald moment wil voor geven.

Bitcoin Prijs

Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald?

Niets lijkt voor een buitenstaander zo mysterieus te zijn als de prijs van Bitcoin. Velen vragen zich dan ook af hoe die prijs wordt bepaald. Zowel leken als experts kunnen er geen touw aan vastknopen. Het blijft een raadsel hoe de prijs van Bitcoin wordt bepaald.

De enige leidraad die er lijkt te zijn, is de wet van vraag en aanbod. Dit is een economische wet die bij iedereen bekend is en waar de meeste mensen zich iets kunnen bij voorstellen. Is de vraag naar Bitcoin groot, dan stijgt de waarde. Dit gebeurt meestal in periodes van schaarste.

Nu lijkt schaarste wel iets te zijn dat intrinsiek in de Bitcoin aanwezig is. Er werd namelijk bij de start van de Bitcoin bepaald dat er slechts 21 miljoen stuks van in omloop zouden komen.

Dit gegeven creëert op zich al schaarste. Je zou je dus logischerwijze kunnen afvragen hoe het komt dat de prijs van de BTC zulke sterke pieken en dalen vertoont.

Actuele Bitcoin koers verwachting

De prijs van Bitcoin kan bekeken worden door de Bitcoin koers te volgen. De Bitcoin koers verwachting wordt bepaald door de wet op vraag en aanbod. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs, en door het beperkte aantal virtuele munten in circulatie is er schaarste.

Natuurlijk is er meer aan de hand. Naast het beperkt aantal Bitcoin kunnen nog andere aspecten de prijs van de BTC beïnvloeden. Ook al is er maar een maximum aantal virtuele munten, toch kan de vraag soms dalen.

Dit heeft te maken met het aspect vertrouwen. De BTC bestaat al 9 jaar, maar toch kunnen we met een relatieve zekerheid zeggen dat het gros van de mensen, dus de potentiële gebruikers van de digitale munt, er geen vertrouwen in heeft.

Vaak kunnen we de oorzaak van dit gebrek in vertrouwen gemakkelijk achterhalen. De autoriteiten die de financiële markten bewaken, zijn immers centraal georganiseerd.

Het belangrijkste kenmerk van de Bitcoin is dan weer de decentralisatie door middel van de blockchain. Hoewel dit systeem veilig is, staat het haaks op alles wat we kennen in de reguliere economische wereld.

Dit zorgt ervoor dat er algemeen weinig vertrouwen is in de Bitcoin.

Speculatie en de waarde van Bitcoin

Verder willen we het hebben over speculatie. Vele Bitcoingebruikers verdienen hun geld door middel van arbitrage. Dit is het speculeren op de prijs van de Bitcoin.

Deze traders in BTC verkopen hun digitale munten als de prijs hoog staat en kopen aan wanneer de prijs daalt. Door dit handelen, blijft de prijs van de Bitcoin steeds in beweging en is het moeilijk om een stabiele prijs te bewerkstelligen. Het is duidelijk dat hier factoren van buitenaf meespelen.

Vaak heeft speculatie te maken met dingen die gebeuren in de reguliere economie. Hierbij denken we aan het dalen van aandelen van grote bedrijven die op die manier de beursgang beïnvloeden. Zo deed dieselgate de aandelen van Volkswagen kelderen en we zijn ook benieuwd wat de invloed zal zijn op de koers van Facebook nu deze sociale mediagigant veroordeeld werd omwille van het schenden van de Nederlandse privacywetten.

Dan hebben we het nog niet gehad over een topbelegger die zomaar even 18 miljard inzet op de volgende Europese beurscrash. Dit zijn dingen die de reguliere financiële markt onaantrekkelijk maakt en een positieve invloed zou kunnen hebben op de prijs van de Bitcoin. We zien echter dat dit niet altijd het geval is en dat de Bitcoinwereld vaak parallel loopt met de reguliere financiële wereld.

Dit gegeven heeft dan weer in grote mate te maken met menselijke emoties. Hoe de prijs van de BTC wordt bepaald, lijkt hiermee ook een emotioneel gegeven te zijn. In tijden van economische problemen lijkt de BTC wel een goed alternatief te zijn. Toch geniet de Bitcoin net dan minder vertrouwen van potentiële gebruikers.

Zo wordt het duidelijk dat de prijs van de BTC stijgt als het goed gaat met de economie en daalt als de beurzen weer eens een dipje hebben. In plaats van een alternatief betaalmiddel en/of community lijkt de BTC wereld een parallelle economische wereld te zijn geworden.

Hierbij wordt steeds duidelijker dat het bijna onmogelijk is om een antwoord te geven op de vraag hoe de prijs van een Bitcoin wordt bepaald. De wet van vraag en aanbod zoals we die kennen in de reguliere economie lijkt nog het best van toepassing. Daarnaast spelen andere aspecten zoals emoties, wantrouwen en drang tot speculatie zeker een rol.

Als laatste punt willen we over de prijs van de Bitcoin nog meegeven dat er zeer veel tegenstrijdige informatie over de Bitcoin de wereld wordt ingestuurd.

Afhankelijk van aan wie je het vraagt, is de kans groot dat je een ander antwoord zult krijgen. Reguliere banken zullen je zeggen dat de prijs van de Bitcoin onderhevig is aan inflatie. Bitcoinaanhangers zullen dan weer verklaren dat de digitale munt eerder gevoelig is voor deflatie. Zo wordt het nooit mogelijk om te zeggen wat de prijs van de Bitcoin is en hoe deze wordt bepaald.

Reviews Axiras

Beoordeling 9,5/10

★★★★★

Op basis van 2386 beoordelingen

Geef ons een beoordeling